Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: KRKA
Data de expirare produs: 30.11.2025

Nalgesin 220 mg este un medicament folosit in tratarea durerilor usoare si a celor moderate, pe termen scurt, cum ar fi durerile articulare.

Nalgesin 220 mg x 20 comprimate filmate

în stoc
13,90 RON

Ce este Nalgesin şi pentru ce se utilizează

Nalgesin este un medicament care ameliorează simptomele durerii şi inflamaţiei. Acesta acţionează prin inhibarea formării de prostaglandine. Efectul analgezic se instalează rapid si durează până la 12 ore.

Nalgesin este indicat pentru tratamentul simptomatic pe termen scurt al durerii uşoare până la moderate (cum sunt durerile de cap, durerile de dinţi, durerile menstruale, durerile articulare, durerile musculare).

Dacă după 3 zile de tratament nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 

Nalgesin 220 mg comprimate filmate

Naproxen sodic

Ameliorează rapid durerea

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Nalgesin şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nalgesin

3. Cum să utilizaţi Nalgesin

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nalgesin

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Nalgesin şi pentru ce se utilizează

Nalgesin este un medicament care ameliorează simptomele durerii şi inflamaţiei. Acesta acţionează prin inhibarea formării de prostaglandine. Efectul analgezic se instalează rapid si durează până la 12 ore.

Nalgesin este indicat pentru tratamentul simptomatic pe termen scurt al durerii uşoare până la moderate (cum sunt durerile de cap, durerile de dinţi, durerile menstruale, durerile articulare, durerile musculare).

Dacă după 3 zile de tratament nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nalgesin

Nu luaţi Nalgesin

dacă sunteţi alergic la naproxen sodic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

dacă aţi avut vreodată dificultăţi în respiraţie (astm bronşic), blânde (urticarie) sau inflamaţia mucoasei nasului, polipi nazali sau o reacţie alergică severă, care a determinat dificultăţi în respiraţie sau ameţeli la administrarea acidului acetilsalicilic şi a altor medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS, medicamente antireumatice nesteroidiene);

dacă aţi avut sau aveţi ulcer al stomacului sau intestinului subţire;

dacă aţi avut sângerare sau perforaţie gastro-intestinală la administrarea AINS;

dacă aţi avut insuficienţă severă a ficatului sau insuficienţă a rinichilor;

dacă aveţi insuficienţă a inimii;

dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru de sarcină;

dacă aveţi accident vascular cerebral sau alte tipuri de sângerări;

Nu daţi medicamentul la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii

Generale

Incidenţa reacţiilor adverse depinde de doză şi durata tratamentului. Prin urmare, folosiţi întotdeauna Nalgesin în cea mai mica doza eficace şi pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a calma durerea.

Administrarea concomitentă de naproxen sodic şi alte AINS (inclusiv inhibitori selectivi de COX-2) trebuie evitată.

În timpul administrării prelungite de naproxen sodiu, este necesară verificarea funcţiilor hepatice şi renale, mai ales dacă aveţi boli hepatice sau insuficienţă renală, probleme cu inima, dacă luaţi diuretice sau aveţi vârsta peste 65 de ani.

Înainte să luaţi Nalgesin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, deoarece prezentaţi un risc mai mare de reactii adverse severe, care afectează în special stomacul, cu risc de deces;

dacă aveţi sau aţi avut în trecut sângerare gastrointestinală, ulcer sau perforaţie intestinală, trebuie să fiţi monitorizat cu atenţie de medicul dumneavoastră. Pot apărea reacţii adverse gastro-intestinale grave cu sau fără vreo problemă anterioară; este posibilă sângerarea şi perforaţia intestinală (o gaură în peretele intestinal), ceea ce reprezintă risc de deces;

dacă aveţi antecedente de boli gastro-intestinale de exemplu, colită ulcerativă şi boala Crohn, deoarece boala poate recidiva sau se poate agrava;

dacă aveţi tulburări de coagulare a sângelui sau dacă luaţi concomitent medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge;

dacă aveţi insuficienţă a ficatului sau rinichilor;

dacă aveţi sau aţi avut probleme cu inima;

dacă aveţi sau aţi avut tensiune arterială mare;

dacă sunteţi o femeie care încercaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi o problemă să rămâneţi gravidă;

dacă aveţi sau aţi avut orice fel de reactii alergice, astm bronşic, boli respiratorii cronice sau polipi nazali.

Efecte gastro-intestinale

Hemoragie, ulceraţie si perforaţie gastro-intestinală, cu risc de deces, au fost raportate la utilizarea tuturor medicamentelor AINS, în orice moment din timpul tratamentului, cu sau fără simptome de avertizare.

Riscul de hemoragie gastro-intestinală, ulceraţie si perforaţie este mai mare cu creşterea dozelor de AINS, dacă aţi avut în trecut ulcer şi pentru vârstnici. Trebuie să începeţi tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă.

Trebuie să raportaţi medicului dumneavoastră orice simptome abdominale neobişnuite (în special sângerare gastrointestinală), dacă aveţi un istoric de sensibilitate gastro-intestinală, mai ales dacă sunteţi în vârstă.

Tratamentul concomitent cu medicamente utilizate pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei articulare (corticosteroizi), medicamente utilizate pentru a prevenirea coagulării sângelui (warfarină), inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei sau antiagregante plachetare, cum este acidul acetilsalicilic (vezi pct. 4.5), poate creşte riscul de ulceraţii sau sângerări gastro-intestinale.

Efecte cardiovasculare şi cerebrovasculare

Utilizarea unor medicamentelor cum este şi Nalgesin poate fi asociată cu o creştere uşoară a riscului atacului de inimă (infarct miocardic) sau accidentului vascular cerebral. Riscurile sunt mai mari în cazul dozelor mari şi tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

Dacă aveţi probleme cu inima, accident vascular cerebral în trecut sau consideraţi că aveţi riscul unor asemenea boli (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau colesterol crescut sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Reacţii ale pielii

Reacţii cutanate foarte rar grave, unele dintre ele letale, au fost raportate în special la începutul tratamentului cu AINS. Dacă observaţi orice fel de erupţii pe piele, mâncărime, leziuni ale mucoaselor sau alte semne de alergie/de hipersensibilitate, întrerupeţi tratamentul imediat şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Reacţii de hipersensibilitate

Au fost observate foarte rar reacţii alergice acute grave. Sunteţi mai predispus la aceste reacţii dacă aveţi umflare a feţei şi gâtului, orice fel de alergie diagnosticată, astm bronşic, inflamaţii cronice ale mucoasei nazale sau boli respiratorii cronice. La primele semne ale unei reacţii alergice grave, întrerupeţi administrarea medicamentului.

Precauţii legate de fertilitate

Medicamentul aparţine grupului de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea medicamentului.

Copii şi adolescenţi

Nu administraţi Nalgesin la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani.

Nalgesin împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Ca rezultat al interacţiunii cu alte medicamente, efectele Nalgesin sau ale acestor medicamente pot fi crescute sau scăzute. Acest lucru apare în cazul utilizării concomitente a:

altor medicamente contra durerii (acid acetilsalicilic şi alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene);

medicamente utilizate pentru prevenirea coagulării sângelui (warfarină);

medicamente utilizate în tratamentul depresiei (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei);

medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat (sulfoniluree);

medicamente utilizate în tratamentul epilepsiei (derivaţi de hidantoină);

medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale mari;

medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată (furosemid);

medicamente utilizate în tratamentul bolilor psihice (litiu);

medicamente care determină eliminarea acidului uric din organism şi previn atacurile de gută (probenecid);

medicamente care inhibă sistemul imunitar (ciclosporină);

medicamente utilizate în tratamentul bolilor maligne (metotrexat);

medicamente utilizate în tratamentul SIDA (zidovudină);

medicamente utilizate în tratamentul durerilor şi inflamaţiilor articulaţiilor (corticosteroizi).

Nalgesin împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Luaţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid şi, de preferat, împreună cu alimente.

Nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu naproxen sodic, deoarece alcoolul etilic poate creşte riscul de hemoragie gastro-intestinală asociat cu utilizarea AINS.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Utilizarea naproxenului sodic nu este recomandată în timpul sarcinii. Medicul va determina dacă beneficiul administrării medicamentului la gravidă este mai mare decât riscul posibil asupra fătului. De aceea, în timpul sarcinii, trebuie să luaţi acest medicament numai la indicaţia medicului dumneavoastră.

Nu trebuie să luaţi acest medicament în ultimul trimestru de sarcină. În timpul tratamentului cu Nalgesin nu este recomandată alăptarea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nalgesin nu prezintă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. La utilizarea AINS, pot apare ameţeli, somnolenţă, oboseală şi tulburări ale vederii. În cazul apariţiei acestor reacţii adverse, pacienţii nu trebuie să conducă sau să folosească utilaje.

3. Cum să utilizaţi Nalgesin

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 16 de ani şi cu greutate corporală peste 50 kg este de 1 comprimat filmat la fiecare 8-12 ore.

Schemă de tratament alternativă, puteţi lua 2 comprimate filmate odată şi apoi, dacă este nevoie, un comprimat filmat suplimentar după 8-12 ore.

Înghiţiţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid, în timpul sau după mese.

Pentru pacientii cu un stomac sensibil, este de preferat să luaţi comprimatele în timpul mesei. Nu mestecaţi comprimatele.

Doza zilnică maximă este de 3 comprimate filmate (corespunzător la 660 mg de naproxen sodic).

Nu utilizaţi Nalgesin pentru mai mult de 7 zile. Dacă după 3 zile de tratament durerea persistă sau dacă simptomele se agravează, trebuie să vă adresaţi medicului.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

La adolescenţii cu vârsta peste 16 de ani, cu o greutate corporală peste 50 de kg, dozele sunt aceleaşi ca la adulţi.

Nalgesin nu este recomandat la copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 16 ani.

Vârstnici

Doza maximă zilnică recomandată de Nalgesin este de 2 comprimate, împărţită în două prize. Se recomandă utilizarea celei mai mici doze eficace.

Pacienţi cu insuficienţă renală

Doza maximă zilnică recomandată de Nalgesin este de 2 comprimate, împărţită în două prize.

Se recomandă utilizarea celei mai mici doze eficace. Nu luaţi Nalgesin dacă aveţi insuficienţă renală severă (vezi ‘Nu luaţi Nalgesin’).

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Doza maximă zilnică recomandată de Nalgesin este de 2 comprimate, împărţită în două prize. Se recomandă utilizarea celei mai mici doze eficace.

Nu luaţi Nalgesin dacă aveţi insuficienţă hepatică severă (vezi ‘Nu luaţi Nalgesin’).

Dacă luaţi Nalgesin mai mult decât trebuie

Supradozajul poate determina durere abdominală, greaţă, vărsături, ameţeli, sunete în urechi, iritabilitate şi, în cazuri mai severe, vărsături cu sânge (hematemeză), sânge în scaun (melenă), tulburări ale conştienţei, tulburări ale respiraţiei, convulsii şi insuficienţă a rinichilor.

În cazul unei supradoze, medicul va lua măsurile adecvate de tratament.

Dacă uitaţi să luaţi Nalgesin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetaţi să luaţi Nalgesin

Dacă luaţi naproxen sodic pentru scurt timp, pentru ameliorarea durerii, puteţi întrerupe tratamentul în siguranţă atunci când nu mai aveţi nevoie.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente: poate afecta mai mult de 1 din 10 persoane

Frecvente: poate afecta până la 1 din 10 persoane

Mai puţin frecvente: poate afecta până la 1 din 100 persoane

Rare: poate afecta până la 1 din 1000 persoane

Foarte rare: poate afecta până la 1 din 10000 persoane

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

Frecvente

greaţă, dispepsie, senzaţie de arsură în capul pieptului, vărsături, durere de stomac, balonare, durere abdominală;

durere de cap, ameţeli, somnolenţă.

Mai puţin frecvente

reacţii alergice (inclusiv umflare a feţei, (edem facial), umflare a feţei şi gâtului (angioedem);

tulburări ale somnului, agitaţie;

sunete în urechi (tinitus), tulburări de auz;

tulburări de vedere;

vânătăi;

diaree, constipaţie;

erupţie trecătoare pe piele, mâncărimi (prurit);

funcţie anormală a rinichilor;

tremurături;

umflare a gleznelor, picioarelor sau degetelor (edeme periferice).

Rare

- leziune a stomacului sau a mucoasei stomacului (ulcer gastro-duodenal), sângerări gastro- intestinale şi/sau perforaţie a stomacului, vărsături cu sânge de la nivelul stomacului sau esofagului (hematemeză), sânge în scaun (melenă), inflamaţii în interiorul gurii (stomatită), agravare a inflamaţiei care determină durere abdominală sau diaree (colită acută agravată), agravare a bolii Crohn;

fotosensibilitate, căderea părului (alopecie), o boală severă, cu apariţia de vezicule la nivelul pielii, gurii, ochilor şi organelor genitale (erupţii veziculo-buloase, cum sunt sindromul Stevens Johnson şi necroliza epidermică toxică).

Foarte rare

modificări ale numărului celulelor din sânge, cum sunt granulocitopenie, trombocitopenie, anemie aplastică şi anemie hemolitică;

reacţie asemănătoare meningitei;

bătăi mai rapide ale inimii (tahicardie), umflare a ţesuturilor (edem), creştere a tensiunii arteriale (hipertensiune arterială), insuficienţă cardiacă congestivă;

dificultăţi de respiraţie (dispnee), astm bronşic;

colită, inflamarea mucoasei bucale (stomatită);

îngălbenirea pielii sau a albului ochilor, determinată de afecţiuni ale ficatului sau sângelui (icter), inflamaţia ficatului (hepatită), modificări ale valorilor enzimelor hepatice (valori anormale ale testelor funcţiei hepatice).

Cu frecvenţă necunoscută

inflamaţia stomacului (gastrită).

Nalgesin pot fi asociate cu un risc uşor crescut de atac de cord ("infarct miocardic") sau de accident vascular cerebral.

Întrerupeţi imediat administrarea Nalgesin şi adresaţi-vă unui medic dacă prezentaţi unul dintre următoarele semne şi simptome, care pot sugera reacţii adverse severe:

tensiune arterială mare severă şi bruscă;

accelerarea sau încetinire a bătăilor inimii;

oboseală sau slăbiciune neobişnuite;

anxietate, agitaţie, pierdere a conştienţei;

dificultăţi de respiraţie sau înghiţire;

reacţii ale pielii, cum sunt mâncărime, erupţie, umflare a feţei şi gâtului, înroşire a pielii;

greaţă severă, vărsături, dureri severe de stomac sub formă de crampe, diaree.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Nalgesin

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Nalgesin

Substanţa activă este naproxenul sodic. Fiecare comprimat filmat conţine naproxen sodic 220 mg, care este echivalent cu naproxen 200 mg;

- Celelalte componente sunt povidonă K 30, celuloză microcristalină, talc şi stearat de magneziu (E572) în nucleul comprimatului, şi hipromeloză, dioxid de titan (E171), macrogol 8000, indigotină (E132) şi silicat de aluminiu şi potasiu (E555) în filmul comprimatului.

Cum arată Nalgesin şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate ovale, uşor biconvexe, de culoare albastru-gri deschis şi reflexe metalice, cu lăţime de 4,2 mm – 4,6 mm şi lungime de 13,5 mm – 13,8 mm.

Comprimatele filmate sunt disponibile în cutii cu blistere cu 10, 20 sau 30 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto Slovenia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Numele Statului Membru

Denumirea comercială a medicamentului

Portugalia

Neuredon

Ungaria

Analgesin Dolo

Latvia

Nalgedol

Polonia

Nalgesin Mini

România

Nalgesin

Austria

Nalgesin

Finlanda

Nalgesin One

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2019.

SKU 84181
OTC Da
Brand KRKA
Line Nici unul
EAN 3838989675417
BBD 30 nov. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.