Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: MADAUS LAB
Data de expirare produs: 31.03.2026

Nasic pentru copii este un spray nazal utilizat in tratarea rinitelor vasomotorii si pentru diminuarea congestiei mucoasei nazale asociata rinitelor.

Nasic pentru copii x 1 flac. pompa fixa x 10 ml solutie spray nazal

în stoc
17,40 RON

Nasic pentru copii solutie spray nazal contine xilometazolina, substanta activa ce contribuie la decongestionarea mucoaselor nazale, avand activitate vasoconstrictoare. Dexpantenolul, o alta substanta activa pe care medicamentul o contine, este un derivat al acidului pantotenic, care ajuta la protejarea membranelor mucoasei.

Nasic pentru copii solutie spray nazal poate fi administrat copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani.

Medicamentul nu trebuie utilizat la bebelusi si copii cu varsta sub 2 ani, daca stiti ca sunteti hipersensibil la dexpantenol ori xilometazolina sau daca aveti o inflamatie uscata a mucoasei nazale.

Daca este administrat conform prescriptiei medicale, medicamentul Nasic pentru copii solutie spray nazal nu are influenta asupra capacitatii de folosire a utilajelor si/sau de conducere a vehiculelor.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Nasic pentru copii 0,5 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, soluţie

Clorhidrat de xilometazolină, dexpantenol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Nasic pentru copii şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nasic pentru copii

3. Cum să utilizaţi Nasic pentru copii

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nasic pentru copii

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Nasic pentru copii şi pentru ce se utilizează

Nasic pentru copii este un spray nazal.

Substanţa activă, xilometazolina, are activitate vasoconstrictoare, decongestionând astfel mucoasele nazale. Cea de-a doua substanţă activă, dexpantenolul, este un derivat al acidului pantotenic, o vitamină ce permite vindecarea rănilor şi care protejează membranele mucoasei.

Nasic pentru copii este folosit pentru reducerea congestiei mucoasei nazale asociată rinitelor şi pentru a favoriza vindecarea pielii şi a leziunilor mucoaselor, pentru tratamentul rinitelor vasomotorii şi pentru tratamentul afectării respiraţiei nazale după intervenţii chirurgicale la nivel nazal.

Nasic pentru copii poate fi utilizat pentru copii cu vârsta între 2 şi 6 ani.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nasic pentru copii

Nu utilizaţi Nasic pentru copii:

dacă sunteţi alergic la xilometazolină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

dacă suferiţi de o inflamaţie uscată, cu cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca),

după extirparea chirurgicală a glandei pineale prin nas (hipofizectomie transsfenoidală) sau alte proceduri operatorii la care este expusă membrana cerebrală.

la copii mici şi copii cu vârsta sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Nasic pentru copii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

luaţi inhibitori de monoaminoxidază (inhibitori MAO) sau alte medicamente cu potenţial mare de ridicare a tensiunii arteriale,

aveţi presiune intraoculară ridicată, în special glaucom cu unghi închis,

suferiţi de boli cardiovasculare severe ( de exemplu boală coronariană, tensiune arterială ridicată (hipertensiune),

aveţi o tumoră suprarenaliană (feocromocitom),

suferiţi de boli metabolice (de exemplu afectarea glandei tiroide (hipertiroidism), diabet),

dacă suferiţi de boala metabolică denumită porfirie.

Utilizarea Nasic pentru copii în rinita cronică se poate face numai sub supraveghere medicală datorită pericolului de afectare a mucoasei nazale.

Copii

În cazul copiilor trebuie evitată utilizarea de lungă durată şi supradozajul. Utilizarea de doze mai mari trebuie să se facă sub supraveghere medicală.

Nasic pentru copii conţine o concentraţie de substanţe active care poate fi utilizată de către copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani şi ca urmare nu este adecvat pentru utilizarea la sugari şi copii cu vârsta mai mică de 2 ani.

Nasic pentru copii împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Utilizarea concomitentă a Nasic pentru copii cu anumite medicamente timeretice (tranilcipromină-de tip inhibitori MAO sau antidepresive triciclice) poate duce la creşterea tensiunii arteriale ca rezultat al efectelor asupra funcţiilor cardiovasculare.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nasic pentru copii nu trebuie utilizat în timpul sarcinii deoarece nu există date suficiente privind administrarea de clorhidrat de xilometazolină la gravide.

Nasic pentru copii nu trebuie utilizat de mamele care alăptează deoarece nu se cunoaşte dacă clorhidratul de xilometazolină este excretat în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă este utilizat conform prescripţiei medicale, Nasic pentru copii nu are influenţă asupra conducerii vehiculelor şi folosirii de utilaje.

Nasic pentru copii conţine clorură de benzalconiu

Clorura de benzalconiu poate provoca iritarea mucoasei nazale. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu vă simţiţi bine în timp ce utilizaţi Nasic pentru copii.

3. Cum să utilizaţi Nasic pentru copii

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Dacă nu este altfel prescris de către medic, doza de Nasic pentru copii este de 1 puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, ţinând flaconul în poziție verticală şi inhalând pe nas în timp ce acţionaţi spray-ul.

pdf-to-word3x1.jpg

Dozarea depinde de sensibilitatea individuală şi de răspunsul clinic.

Durata administrării

Nu utilizaţi Nasic pentru copii mai mult de 7 zile, cu excepţia cazului când medicul vă recomandă acest lucru. Este necesară o pauză de cîteva zile înainte de a-l reutiliza.

Trebuie consultat întotdeauna medicul în ceea ce priveşte durata tratamentului la copii.

Utilizarea prelungită sau frecventă a Nasic pentru copii poate duce la inflamarea cronică şi, eventual, la atrofia mucoasei nazale.

Pacienţii cu glaucom, glaucom cu unghi închis în special, trebuie să consulte medicul înainte de utilizarea Nasic pentru copii.

Dacă vi se pare că efectul Nasic pentru copii este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Mod de administrare

Administrare nazală

Flacon din sticlă prevăzut cu un dispozitiv fix pentru pulverizare

Îndepărtaţi capacul protector de pe pompiţă. Înainte de prima utilizare trebuie să apăsaţi pompiţa până la apariţia unui spray uniform. La următoarele aplicări produsul este imediat gata de utilizare.

În măsura posibilităţilor, introduceţi vertical capătul pompiţei în fiecare nară şi apăsaţi o dată pompiţa. Din motive igienice trebuie să ştergeţi după utilizare capătul pompiţei şi să aşezaţi din nou peste ea capacul protector.

Sau

Flacon din sticlă prevăzut cu un dispozitiv cu filet pentru pulverizare

pdf-to-word4x1.jpg

Înlăturaţi capacul protector lung. Deşurubaţi capacul flaconului şi ataşaţi dispozitivul spray. Apoi înlăturaţi capacul protector de la dispozitivul spray. Înainte de utilizarea pentru prima oară a spray-ului nazal, pompaţi de câteva ori până la apariţia unei ceţi fine.

Introduceţi capul dispozitivului spray cât de adânc posibil în fiecare nară şi pompaţi o dată. După utilizare ştergeţi capul dispozitivului din motive igienice şi puneţi capacul protector. Odată ce dispozitivul spray de dozare a început a fi utilizat, spray-urile ulterioare vor fi eliberate imediat.

Dacă utilizaţi mai mult Nasic pentru copii decât trebuie

În cazul supradozajului sau a ingestiei accidentale de Nasic pentru copii vă puteţi confrunta cu: contracţia pupilelor (miosis), dilatarea pupilelor (midriasis), febră, transpiraţii, paloare, colorare albăstruie a buzelor (cianoză), greaţă, convulsii, probleme cardiovasculare (tahicardie, bradicardie, aritmie cardiacă, colaps circulator, stop cardiac, hipertensiune), disfuncţii pulmonare (edem pulmonar, disfuncţii respiratorii), disfuncţii mentale.

De asemenea, vă puteţi confrunta cu somnolenţă, scădere a temperaturii corpului, reducere a ritmului cardiac, şocuri ca scăderea bruscă a tensiunii arteriale, încetarea respiraţiei şi comă.

În cazul în care suspectaţi un supradozaj, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră, care poate iniţia măsurile necesare dacă este cazul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Nasic pentru copii

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul conform recomandărilor de dozaj.

Dacă încetaţi să utilizaţi Nasic pentru copii

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse au fost împărţite funcţie de frecvenţă, astfel:

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): reacţii de intoleranţă (umflare a pielii şi a mucoaselor, mâncărime şi vezicule la nivelul pielii).

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): palpitaţii, ritm cardiac accelerat (tahicardie), creştere a tensiunii arteriale (hipertensiune).

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): agitaţie, insomnie sau oboseală (somnolenţă, sedare), dureri de cap, halucinaţii (în special la copii), convulsii (în special la copii, manifestate prin contracţii involuntare ale musculaturii întregului corp), aritmii cardiace, creştere a congestiei mucoasei nazale după ce efectul medicamentului a încetat (hiperemie reactivă), sângerări nazale (epistaxis).

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): arsuri sau uscare a mucoasei nazale, strănut.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Nasic pentru copii

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi Nasic pentru copii după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Termen de valabilitate după deschiderea flaconului: 12 săptămâni

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Nasic pentru copii

Substanţele active sunt: clorhidrat de xilometazolină şi dexpantenol. 100 ml soluţie conţin clorhidrat de xilometazolină 0,05 g şi dexpantenol 5 g.

Un puf de 0,1 ml soluţie (echivalentul a 0,1 g) conţine clorhidrat de xilometazolină 0,05 mg şi dexpantenol 5 mg.

Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu (sub formă de soluţie 50%), dihidrogenofosfat de potasiu, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, apă purificată.

Cum arată Nasic pentru copii şi conţinutul ambalajului

Spray nazal, soluţie.

Soluţie limpede, incoloră, fără particule străine vizibile.

Cutie cu: - un flacon din sticlă brună conţinând 10 ml spray nazal, soluţie, cu capac cu filet din PP - o pompă de pulverizare (cu filet), cu capac de protecţie

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 10 ml spray nazal, soluţie, prevăzut cu o pompă de pulverizare (fixă), cu capac de protecţie

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Cassella-med GmbH & Co. KG

Gereonsmuehlengasse 1, D-50670 Köln

Germania

Fabricantul

Klosterfrau Berlin GmbH

Motzener Straβe 41

D-12277, Berlin

Germania

Acest prospect a fost revizuit în iulie 2016.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

OTC Da
Brand MADAUS LAB
Line Nici unul
EAN 4008617228042
BBD 31 mar. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...