Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Data de expirare produs: 31.12.2026

Este adecvat celor care fumeaza cu regularitate in timpul zilei si doresc sa renunte complet la fumat. Este indicat sa renunti complet la fumat atunci cand folosesti plasturele transdermic NICORETTE.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Nicorette Clear 10 mg, 7 plasturi

Indisponibil
58,40 RON
Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informatii pentru utilizator

Nicorette Clear 10 mg/16 ore plasture transdermic
Nicotina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
- Daca aveti orice reactie adversa, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4
- Daca nu reusiti sa renuntati la fumat dupa 6 luni de tratament cu Nicorette Clear, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect :
1. Ce este Nicorette Clear si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Nicorette Clear
3. Cum sa utilizati Nicorette Clear
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nicorette Clear
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1.Ce este Nicorette Clear si pentru ce se utilizeaza
Nicorette Clear este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.
Nicorette Clear este utilizat pentru a trata dependenta de tutun, pentru a calma pofta de fumat (nicotina) si simptome de sevraj de nicotina, care ajuta fumatorii motivati sa renunte la fumat.
Cand va opriti de fumat si nu mai furnizati corpului dumneavoastra nicotina din tutun, puteti experimenta sentimente neplacute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Clear puteti preveni sau reduce aceste sentimente neplacute - prin utilizarea sa, Nicorette Clear va continua sa ofere corpului dumneavoastra o cantitate mica de nicotina in forma sa pura, care nu aduce riscuri pentru sanatate asociate cu fumatul.
Riscurile pentru sanatate asociate cu fumatul sunt cauzate de toxinele continute in tutun. Consilierea si sprijinul, de obicei imbunatatesc sansele de a renunta la fumat.
Daca este posibil, utilizati medicament ca parte a unui program de renuntare la fumat.
Daca este utilizat asa cum se recomanda, Nicorette Clear va ajuta la controlul potentialei cresteri a greutatii dumneavoastra dupa ce renuntati la fumat.

2.Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Nicorette Clear
Nu utilizati Nicorette Clear
- Daca sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- Daca aveti varsta sub 18 ani.
- Daca sunteti nefumator

Atentionari si precautii
Inainte de a incepe sa utilizati Nicorette Clear adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistul daca:
- ati avut vreodata un eveniment cardiovascular serios sau ati fost spitalizat in ultimele 4 saptamani din cauza unor afectiuni ale inimii (de ex. accident vascular cerebral, infarct miocardic, aritmie (tulburari ale ritmului inimii), angina pectorala instabila);
- v-a fost efectuata o interventie chirurgicala cardio-vasculara de bypass sau angioplastie (operatie a arterelor);
- aveti tensiune arteriala mare care nu este controlata de medicamente;
- aveti boli severe ale ficatului/rinichilor;
- aveti diabet zaharat, si s-ar putea sa fie nevoie sa reduceti doza de insulina atunci cand renuntati la fumat;
- aveti glanda tiroida superactiva (hipertiroidism) sau o tumora a glandei suprarenale (feocromocitom);
- aveti ulcer la nivelul stomacului sau duodenului.

Copii si adolescenti
Nicorette Clear nu trebuie utilizat de catre pacientii cu varsta sub 18 ani.

Dozele de nicotina, care sunt bine tolerate de fumatorii adulti in timpul tratamentului pot determina simptome grave de intoxicatie la copii si adolescenti si pot fi letale. Chiar daca sunt folositi deja, plasturii contin suficienta nicotina pentru a face rau copiilor. Nu pastrati plasturii utilizati si neutilizati la vederea si indemana copiilor.

Nicorette Clear impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acest lucru are o importanta deosebita in special daca luati medicamente care contin:
teofilina pentru a trata astmul bronsic tacrina pentru boala Alzheimer clozapina pentru schizofrenie
ropinirol pentru tratamentul bolii Parkinson

Nicorette Clear impreuna cu alimente si bauturi
Consumul de mancare si bauturi nu au influenta asupra acestui medicament.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza orice medicament.
Deoarece fumatul poate provoca leziuni grave la fat sau copil, ar trebui sa renuntati la fumat in timpul sarcinii si alaptarii, daca este posibil, ar trebui sa faceti acest lucru fara a folosi medicamente care contin nicotina.
Nicotina este excretata in laptele matern in cantitati care pot dauna sugarilor. Nu utilizati Nicorette Clear in timpul alaptarii.
Daca nu puteti renunta la fumat fara a utiliza medicamente care contin nicotina, folositi Nicorette numai dupa ce discutati cu medicul dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au observat efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3.Cum sa utilizati Nicorette Clear
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Nu depasiti doza maxima recomandata.
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Trebuie sa incercati tot ce este posibil pentru a renunta complet la fumat in timpul tratamentului cu Nicorette Clear.
Nicorette Clear plasturi poate fi utilizat individual sau in combinatie, fie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau Nicorette Freshmint 1mg/ml spray, spray bucofaringian solutie.

Utilizarea la copii si adolescenti
Siguranta si eficacitatea medicamentului la copii si adolescenti nu a fost studiata. Nicorette Clear nu trebuie utilizat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Adulti (inclusiv varstnici)

Tratamentul individual cu plasturi:
Tratamentul cu Nicorette Clear dureaza, de obicei, 12 saptamani. Cantitatea de nicotina dintr-un plasture este de obicei ridicata la inceput si mai mica in timpul tratamentului, ceea ce inseamna scaderea treptata a nicotinei necesare si eventuala oprire a fumatului.
Tratamentul cu Nicorette Clear imita fluctuatia nivelului de nicotina din plasma observata la fumatori, fara aport de nicotina in timpul somnului. Nicotina excretata de plasturii Nicorette, care sunt utilizati numai in timpul partii active a unei zile (efectul dureaza 16 ore), nu provoca tulburari de somn observate la pacientii care primesc nicotina in timpul somnului.

Fumatorii cu nivel ridicat de dependenta de nicotina (testul Fagerström pentru dependenta de nicotina care corespunde sau este mai mare de 6 sau celor care fumeaza mai mult de 20 tigari pe zi) se recomanda sa inceapa tratamentul cu Nicorette Clear 25 mg /16 ore (un plasture pe zi) a se vedea tabelul 1.
Tratamentul initial trebuie sa dureze opt saptamani.

Dupa 8 saptamani, doza de nicotina continuta in plasture trebuie redusa treptat. Prin urmare, trebuie utilizat Nicorette Clear 15 mg/16 h timp de 2 saptamani (un plasture pe zi)., urmat de Nicorette Clear 10 mg/16 h utilizat timp de 2 saptamani

Fumatorii cu nivel scazut de dependenta de nicotina (testul Fagerström pentru dependenta de nicotina care corespunde sau este mai mica de 6 sau celor care fumeaza mai putin de 20 tigari pe zi) se recomanda sa inceapa tratamentul cu Nicorette Clear 15 mg /16 ore (un plasture pe zi) a se vedea tabelul 2.
Tratamentul initial trebuie sa dureze opt saptamani.

Dupa 8 saptamani, doza de nicotina continuta in plasture trebuie redusa treptat. Prin urmare, trebuie utilizat Nicorette Clear 10 mg / 16 h timp de 4 saptamani (un plasture pe zi – pasul 3, vezi Tabelul 2).

Tabelul 1) Schema de dozare la pacientii cu un nivel ridicat de dependenta de nicotina
Doze Perioada de tratament
Pasul 1 Nicorette Clear 25 mg /16 ore un plasture pe zi Primele 8 saptamani – faza
initiala
Pasul 2 Nicorette Clear 15 mg /16 ore un plasture pe zi Urmatoarele 2 saptamani
Pasul 3 Nicorette Clear 10 mg /16 ore un plasture pe zi Ultimele 2 saptamani

Tabelul 2) Schema de dozare la pacientii cu un nivel scazut de dependenta de nicotina
Doze Perioada de tratament
Pasul 1 Nicorette Clear 15 mg /16 ore un plasture pe zi Primele 8 saptamani – faza initiala
Pasul 2 Nicorette Clear 10 mg /16 ore un plasture pe zi Urmatoarele 4 saptamani
In general, nu este recomandata utilizarea plasturilor mai mult de 6 luni. Daca aveti nevoie sa folositi produsul mai mult decat este recomandat pentru a preveni accesul la fumat din nou, adresati-va medicului dumneavoastra.

Tratamentul cu plasture in combinatie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie.
Daca simtiti ca nevoia de nicotina apare cu toate ca utilizati tratament medicamentos pe baza de nicotina, puteti folosi Nicorette Clear plasturi in combinatie, cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie.
Inainte de utilizare, cititi prospectul produsului Nicorette pe care il folositi impreuna cu plasturele. Prospectul se afla in fiecare forma de ambalare.
Fumatorilor cu nivel ridicat de dependenta de nicotina (testul Fagerström pentru dependenta de nicotina corespunzand unui scor egal sau mai mare decat 6 sau celor care fumeaza mai mult de 20 de tigari pe zi) le este recomandat sa inceapa tratamentul cu Nicorette Clear plasturi 25 mg/16 h (un plasture pe zi) in combinatie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie asa cum este descris in Tabelul 3. Tratamentul initial ar trebui sa dureze 8 saptamani.
Dupa 8 saptamani, doza de nicotina continuta de plasturi trebuie scazuta treptat. Astfel, trebuie utilizat Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h pentru 2 saptamani (un plasture pe zi), urmat de Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h care ar trebui de asemenea utilizat pentru 2 saptamani (un plasture pe zi). Doza de Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie ce ar trebui utilizata in combinatie cu plasturii este descrisa in Tabelul 3.
Fumatorilor cu nivel scazut de dependenta de nicotina (testul Fagerström pentru dependenta de nicotina corespunzand unui scor de 6 sau mai mic sau celor care fumeaza mai putin de 20 de tigari pe zi) le este recomandat sa inceapa tratamentul cu Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h (un plasture pe zi) in combinatie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie asa cum este descris in Tabelul 4.
Tratamentul initial ar trebui sa dureze 8 saptamani.
Dupa 8 saptamani, doza de nicotina continuta de plasturi ar trebui scazuta treptat. Astfel, ar trebui utilizat Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h pentru 4 saptamani (un plasture pe zi), vezi Tabelul 4. Dozele de Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie ce ar trebui utilizata in combinatie cu plasturii este descrisa in Tabelul 4.

Tabelul 3) Schema de dozaj pentru terapia combinata la fumatorii cu nivel ridicat de dependenta de nicotina
Perioada de tratament Doza de Nicorette Clear plasturi Formatul flexibil Unul dintre urmatoarele produse
pot fi utilizate la un moment dat Doza zilnica a formatului flexibil in combinatie cu plasturele
Nicorette La nevoie.
Freshfruit/Icemint 2 mg In mod obisnuit, 5 pana
guma medicamentoasa la 6 gume pe zi (max: 16
masticabila gume pe zi)
La nevoie.
Utilizati o pulverizare o
data si daca nevoia nu
dispare in cateva minute
utilizati o a doua
pulverizare. Daca sunt
necesare 2 pulverizari,
Pasul 1: urmatoarele doze pot fi
primele 8 saptamani
– faza Nicorette Clear plasturi 25 mg/16 h un plasture pe zi

Nicorette Freshmint furnizate sub forma a doua pulverizari succesive.
initiala 1mg/spray, spray Nu utilizati mai mult de
bucofaringian solutie 2 pulverizari odata sau 2
pulverizari pe ora pentru
16 ore. Doza maxima
este de 32 de pulverizari
in 16 ore pentru o
perioada de 24 de ore.
Incepeti reducerea
numarului de pulverizari
pe zi incepand cu
saptamana 7.
Nicorette La nevoie. (max: 16
Freshfruit/Icemint 2 mg gume pe zi).
guma medicamentoasa
masticabila
Pasul 2: urmatoarele 2
saptamani
Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h un plasture pe zi Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie La nevoie dar continuati sa reduceti doza
Nu utilizati mai mult de 2 pulverizari odata sau 2
pulverizari pe ora pentru
16 ore. Doza maxima
este de 32 de pulverizari
in 16 ore pentru o
perioada de 24 de ore.
Nicorette
Freshfruit/Icemint 2 mg La nevoie. (max: 16
guma medicamentoasa gume pe zi).
masticabila
Pasul 3:
ultimele 2 saptamani
Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h un plasture pe zi
Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie
La nevoie dar continuati sa reduceti doza
Nu utilizati mai mult de 2 pulverizari odata sau 2
pulverizari pe ora pentru
16 ore. Doza maxima
este de 32 de pulverizari in 16 ore pentru o perioada de 24 de ore.
Daca este necesar dar
reduceti numarul de
gume. Tratamentul ar
trebui oprit atunci cand
doza este redusa la 1-2
Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila gume masticabile pe zi.
Nu luati mai mult de 16 gume pe zi.
Adresati-va medicului daca trebuie sa utilizati

Dupa 12 saptamani
Utilizarea plasturilor pentru o perioada mai mare de 6 luni nu este in general recomandata. Daca trebuie sa utilizati produsul pentru o perioada mai indelungata decat este recomandat pentru a preveni sa fumati din nou, adresati-va medicului dumneavoastra. Nicorette
Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa
masticabila pentru mai mult de 12 luni.
Adresati-va medicului daca trebuie sa utilizati Nicorette 1mg/spray,
spray bucofaringian
solutie pentru mai mult
Nicorette Freshmint de 6 luni
1mg/spray, spray Nu utilizati mai mult de
bucofaringian solutie 2 pulverizari odata sau 2
pulverizari pe ora pentru
16 ore. Doza maxima
este de 32 de pulverizari
in 16 ore pentru o perioada de 24 de ore.


Tabelul 4) Schema de dozaj pentru terapia combinata la fumatorii cu nivel scazut de dependenta de nicotina
Perioada de tratament Doza de Nicorette Clear plasturi Formatul flexibil Unul dintre urmatoarele produse
pot fi utilizate la un moment dat Doza zilnica a formatului flexibil in combinatie cu plasturele
Pasul 2:
primele 8 saptamani
– faza initiala Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h un plasture pe zi Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila La nevoie .
In mod obisnuit, 5 pana la 6 gume pe zi (max: 16 gume pe zi)
Nicorette Freshmint La nevoie .
1mg/spray, spray Utilizati o pulverizare o
bucofaringian solutie data si daca nevoia nu
dispare in cateva minute
utilizati o a doua
pulverizare. Daca sunt
necesare 2 pulverizari,
urmatoarele doze pot fi
furnizate sub forma a
doua pulverizari
succesive.
Nu utilizati mai mult de
2 pulverizari odata sau 2
pulverizari pe ora pentru
16 ore. Doza maxima este de 32 de pulverizari in 16 ore pentru o perioada de 24 de ore. Incepeti reducerea numarului de pulverizari pe zi incepand cu saptamana 7.
Pasul 3: urmatoarele 2
saptamani Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h un plasture pe zi Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa
masticabila La nevoie . (max: 16 gume pe zi).
Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie La nevoie dar continuati sa reduceti doza
Nu utilizati mai mult de 2 pulverizari odata sau 2 pulverizari pe ora pentru 16 ore. Doza maxima este de 32 de pulverizari in 16 ore pentru o perioada de 24 de ore.
Dupa 12 saptamani
Utilizarea plasturilor pentru o perioada mai mare de 6 luni nu este in general recomandata. Daca trebuie sa utilizati produsul pentru o perioada mai indelungata decat este recomandat pentru a preveni sa fumati din nou, adresati-va medicului dumneavoastra. Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila Daca este necesar dar reduceti numarul de gume. Tratamentul ar trebui oprit atunci cand doza este redusa la 1-2 gume masticabile pe zi. Nu luati mai mult de 16 gume pe zi.
Consultati-va medicul daca trebuie sa utilizati Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila pentru mai
mult de 12 luni.

Mod de administrare:
Aplicati, in fiecare zi, numai un plasture pe pielea curata si uscata, fara fire de par (de exemplu, sold, umar, piept, etc), astfel incat sa puteti schimba locul de aplicare in fiecare zi si pentru a preveni eventualele iritatii ale pielii. Pentru o aderenta perfecta, evitati folosirea produselor cosmetice, lotiuni si pulberi la locurile de aplicare. In cel mai bun caz, plasturele trebuie aplicat imediat dupa trezire, dimineata si indepartat inainte de a merge la culcare, astfel incat sa poata actiona 16 ore, ceea ce indeplineste nevoile fumatorilor si nu tulbura somnul.
1. Spalati-va mainile inainte de a aplica un plasture.
2. Pentru a deschide plicul, utilizati o foarfeca si taiati dupa cum este indicat. Aplicati plasturele pe pielea curata si uscata, fara fire de par (de exemplu, sold, umar, piept, etc).
3. Scoateti o parte din stratul argintiu de aluminiu, pe cat posibil, dar evitati sa atingeti partea de lipire a plasturelui cu degetele.
4. Puneti partea de lipire a plasturelui pe piele si indepartati in totalitate stratul argintiu de aluminiu.
5. Apasati plasturele cu fermitate pe piele, folosind degetele sau palma.
6. Neteziti tot plasturele cu varfurile degetelor pentru a asigura aderenta perfecta.
Daca este aplicat gresit sau blocat, utilizati un nou plasture. A nu se folosi pe timp de noapte, adica nu mai mult de 16 ore!

Plasturii folositi trebuie eliminati in conditii de siguranta.
Daca uitati, din pacate, sa eliminati un plasture seara, puteti sa-l scoateti dimineata si continuati tratamentul ca de obicei, folosind un nou plasture.
Daca utilizati mai mult Nicorette Clear decat trebuie
Supradozajul cu nicotina poate sa apara daca fumati si utilizati Nicorette Clear in acelasi timp si/sau folositi alte forme de terapie de substitutie a nicotinei sau daca aveti o dependenta slaba de nicotina.
Daca utilizati mai multi plasturi decat este recomandat, sau daca din pacate un copil foloseste sau inghite un plasture, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la sectia de urgenta a celui mai apropiat spital. Dozele de nicotina, care sunt tolerate de fumatorii adulti in timpul tratamentului pot produce simptome severe de intoxicatie la copii si se pot dovedi letale.
Simptomele supradozajului sunt greata, varsaturi, prea multa saliva, dureri de stomac, diaree, transpiratii, dureri de cap, ameteli, schimbari de auz si stare de slabiciune. La doze mari, aceste simptome pot fi urmate de scaderea tensiunii arteriale, puls slab si neregulat, dificultati de respiratie, oboseala extrema, colaps circulator si convulsii.
Daca apar oricare dintre simptomele supradozajului, opriti utilizarea acestui medicament si adresati-va medicului sau farmacistului. Suprafata pielii unde a fost aplicat plasturele ar trebui spalata cu apa si uscata (nu trebuie folosit sapun).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4.Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Nicorette Clear poate avea aceleasi reactii adverse ca si alte forme de nicotina. Aceste reactii adverse depind in general de doza administrata.
Efecte corelate cu renuntarea la fumat (sevraj nicotinic)
Unele dintre efectele nedorite pe care le veti resimti atunci cand va lasati de fumat pot fi simptome de sevraj determinate de scaderea aportului de nicotina.

Aceste efecte includ:
• Iritabilitate, agresivitate, nerabdare sau frustrare
• Stare de neliniste, agitatie sau dificultati de concentrare
• Trezire in timpul noptii sau dereglari ale somnului
• Crestere a poftei de mancare sau crestere in greutate
• Stare de deprimare
• Impulsul de a fuma (nevoie)
• Scadere a frecventei batailor inimii
• Sangerare a gingiilor sau ulceratii la nivelul gurii
• Ameteli sau stare de confuzie
• Tuse, dureri in gat, nas infundat sau care curge
• Constipatie

Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave rare, nu mai luati Nicorette Clear plasturi si adresati-va imediat medicului (semne de angioedem):
• Umflare a fetei, a limbii sau a faringelui
• Dificultati la inghitire

• Urticarie si dificultati la respiratie

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
- Mancarime la nivelul pielii

Frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane
-Ameteli, dureri de cap, urticarie, dureri de stomac, varsaturi, greata, eruptie trecatoare pe piele cu aspect de piele inrosita

Mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane
- Vise anormale, reactii la nivelul locului de aplicare, durere si disconfort toracic, stare de epuizare (oboseala), stare de rau, palpitatii, hipersensibilitate, hipertensiune arteriala, cresterea frecventei de bataie a inimii, cresterea transpiratiei, durere musculara, durere la nivelul mainii sau piciorului, inrosirea pielii, furnicaturi, slabiciune, senzatie ca respiratia necesita mai mult efort decat in mod obisnuit (dispnee).

Foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10000 persoane
-Batai ale inimii neregulate temporare

Cu frecventa necunoscuta: a caror frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile:
- Reactii alergice inclusiv umflarea fetei si a gurii (angioedem sau anafilaxie), inrosirea pielii

Terapia combinata:
Inainte de a utiliza Nicorette Clear plasturi in combinatie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila si Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie, cititi cu atentie sectiunea privind reactiile adverse ale prospectului pentru Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian solutie.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected].
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5.Cum se pastreaza Nicorette Clear
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25C, a se tine punga bine inchisa pentru a fi protejata de umiditate.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Nicorette Clear
- Substanta activa este nicotina. Un plasture de 10 mg cu suprafata de 9,0 cm2 contine nicotina 15,75 mg , un plasture de 15 mg cu suprafata de 13,5 cm2 contine nicotina 23,62 mg , un plasture de 25 mg cu suprafata de 22,5 cm2 contine nicotina 39,37 mg .
- Continutul de nicotina din fiecare plasture este de 1,75 mg/cm2.
Celelalte componente sunt:
Stratul de nicotina: pelicula de polietilentereftalat (PET), trigliceride cu catena medie, baza de copolimer butilmetacrilat.
Strat de acrilat: solutie adeziv acrilic, hidroxid de potasiu, croscarmeloza sodica, acetilacetonat de aluminiu.
Stratul de eliberare: Polietilentereftalat (PET), o parte de aluminiu, ambele parti siliconate.

Cum arata Nicorette Clear si continutul ambalajului
Plasturi rectangulari, cu colturi rotunjite, de culoare bej, semitransparenti, inscriptionati maro-deschis cu "Nicorette", formati dintr-un strat care contine nicotina si un strat adeziv acrilat, care sunt plasati pe un strat usor de indepartat, acoperit cu aluminiu si silicon.
Plasturii sunt sigilati in pungi multistrat. Pungile sunt ambalate in cutie.

Continutul ambalajului
Nicorette Clear 25 mg/16 ore: 7, 14, 28 plasturi
Nicorette Clear 15 mg/16 ore: 7, 14, 28 plasturi
Nicorette Clear 10 mg/16 ore: 7, 14 plasturi

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
McNeil AB
Norrbroplatsen 2, SE-251 09 Helsingborg, Suedia

Fabricantul
LTS Lohman Therapie-Systeme AG Lohmannstr. 2, Andernach, D-56626 Germania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Republica Ceha, Republica Slovacia: Nicorette invisipatch Bulgaria, Romania: Nicorette Clear

Acest prospect a fost revizuit in septembrie 2019.

SKU 78974
OTC Da
Brand JOHNSON & JOHNSON CONSUMER
Line NICORETTE
EAN 3574661625539
BBD 31 dec. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.