Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Producator: SANOFI

No-Spa solutie injectabila .20mg/ml -25/2ml

Prospect: Informaţii pentru utilizator  

No-Spa 40 mg/2 ml soluţie injectabilă  

Clorhidrat de drotaverină  

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament  deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.  

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.  

- Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  - Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor  persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.  - Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.  

Ce găsiţi în acest prospect:  

1. Ce este No-Spa şi pentru ce se utilizează  

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi No-Spa  

3. Cum să utilizaţi No-Spa  

4. Reacţii adverse posibile  

5. Cum se păstrează No-Spa  

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii  

1. Ce este No-Spa şi pentru ce se utilizează 

No-Spa este un medicament antispastic.  

Acest medicament se utilizează pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede:  - asociat bolilor căilor biliare - litiază biliară, colangiolitiază, colecistită, pericolecistită, colangită,  papilită;  

- asociat bolilor tractului urinar - litiază renală, litiază ureterală, pielită, cistită şi în spasmul  sfincterelor vezicii urinare.  

Acest medicament se utilizează în tratamentul următoarelor situaţii, asociat cu alte medicamente (dacă  pacientul nu poate utiliza No-Spa comprimate):  

- spasmul musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau  duodenal, gastrită, spasme ale sfincterelor cardia şi pilor, enterită, colită;  

- dismenoree (menstruaţie dureroasă) asociată afecţiunilor ginecologice.  

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi No-Spa  

Nu utilizaţi No-Spa  

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte  componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)  

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la bisulfiţi (vezi punctul „No-Spa conţine metabisulfit de  sodiu”)  

- dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă  severă  

- la copii şi adolescenţi. 

Atenţionări şi precauţii  

Înainte să luaţi No-Spa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi tensiune  arterială mică.  

Injectarea intravenoasă se face numai la pacientul aflat în poziţie culcat, din cauza riscului de colaps.  

No-Spa împreună cu alte medicamente  

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să  utilizaţi orice alte medicamente.  

Administrarea în acelaşi timp cu levodopa determină scăderea efectului antiparkinsonian al acesteia;  prin urmare, unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice şi  tremorul, se pot agrava.  

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea  

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,  adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.  

Sarcina  

Există informaţii limitate despre utilizarea No-Spa la gravide. În cadrul studiilor efectuate la animale,  nu au fost evidenţiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltării fătului, în cazul administrării acestui  medicament în timpul sarcinii.  

Cu toate acestea,este necesară prudenţă la prescrierea acestui medicament la gravide.  Pentru administrarea în timpul sarcinii, este necesar ca medicul dumneavoastră să evalueze cazul  dumneavoastră individual.  

Soluţia injectabilă No-Spa nu trebuie utilizată în timpul travaliului.  

Alăptarea  

În general, în perioada alăptării cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza orice  medicament.  

Deoarece nu sunt disponibile rezultate ale unor studii adecvate, administrarea acestui medicament în  timpul alăptării nu se recomandă.  

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor  

După administrarea injectabilă a clorhidratului de drotaverină, în dozele uzuale, şi în special pe cale  intravenoasă, dacă apare senzaţia de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor  din jur, este necesar să evitaţi activităţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea  utilajelor.  

No-Spa conţine metabisulfit de sodiu (E 223) 

Poate provoca rar reacţii de hipersensibilitate grave (inclusiv simptome anafilactice) şi bronhospasm, în  special la pacienţii susceptibili, cu antecedente de astm bronşic sau alergii.  

În caz de alergie (hipersensibilitate) la bisulfiţi, administrarea injectabilă trebuie evitată (vezi “Nu  utilizaţi No-Spa”).  

No-Spa conţine etanol (alcool etilic) 96% 

Poate fi dăunător persoanelor cu etilism (dependente de alcool). Acest lucru trebuie avut în vedere la  femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice  sau epilepsie.  

3. Cum să utilizaţi No-Spa  

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu  medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.  

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt: 

Adulţi: 2-12 ml soluţie injectabilă (40-240 mg clorhidrat de drotaverină) pe zi, fracţionat în 1-3 prize,  pe cale intramusculară.  

Pentru colicile abdominale acute:  

Doza recomandată este de 2-4 ml soluţie injectabilă (40-80 mg clorhidrat de drotaverină), pe cale  intravenoasă.  

Utilizarea la copii şi adolescenţi  

Utilizarea No-Spa la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice.  

Dacă utilizaţi mai mult No-Spa decât trebuie  

Dacă aţi utilizat o doză prea mare de soluţie injectabilă No-Spa, trebuie să vă adresaţi imediat  medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţe, deoarece în intoxicaţia cu  drotaverină, pot apărea tulburări la nivelul inimii, cum sunt tulburări de ritm şi de conducere, inclusiv  bloc complet de ramură şi stop cardiac, care pot duce la deces. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acestmedicament, adresaţi-vă medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

4. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate  persoanele.  

Au fost raportate următoarele reacţii adverse:  

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):  

Dureri de cap, senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur,  greaţă, palpitaţii, insomnie, constipaţie, scăderea tensiunii arteriale.  

Reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului sau a limbii, urticarie, erupţie şi mâncărime la  nivelul pielii).  

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):  Şoc anafilactic letal sau neletal la pacienţii trataţi cu forma injectabilă. Pot apărea reacţii la nivelul  locului de injectare.  

Informaţi medicul dumneavoastră despre apariţia oricărei reacţii adverse menţionată mai sus.  

Raportarea reacţiilor adverse  

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta  reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate  pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.  Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa  acestui medicament.  

5. Cum se păstrează No-Spa  

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.  

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.  

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după „EXP”. Data de expirare se  referă la ultima zi a lunii respective. 

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să  aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii  

Ce conţine No-Spa  

- Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare fiolă a câte 2 ml soluţie injectabilă  conţine clorhidrat de drotaverină 40 mg.  

- Celelalte componente sunt: metabisulfit de sodiu (E223) (vezi punctul „No-Spa conţine  metabisulfit de sodiu”), etanol (alcool etilic) 96% (vezi punctul „No-Spa conţine etanol 96%  (alcool etilic) 96%”), apă pentru preparate injectabile.  

Cum arată No-Spa şi conţinutul ambalajului  

Soluţia injectabilă No-Spa este un lichid limpede, de culoare galben-verzuie.  

Cutie cu 5 fiole din sticlă brună cu punct de rupere, a câte 2 ml soluţie injectabilă.  Cutie cu 25 fiole din sticlă brună cu punct de rupere, a câte 2 ml soluţie injectabilă.  

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.  

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă  

OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL  

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9  

Sector 2, București, România  

Fabricantul  

Chinoin Private Co. Ltd.  

Csanyikvölgy, 3510 Miskolc  

Ungaria  

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei  de punere pe piaţă:  

Opella Healthcare Romania S.R.L.  

Tel: + 40 21 317 31 36  

{sigla SANOFI}  

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2021.

 

Mai multe informații
OTC Nu
EAN 03664798013870
SKU 962
Brand SANOFI
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.