Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: TERAPIA-RANBAXY
Gama: PADUDEN

Ibuprofenul, ingredientul activ al acestui medicament, actioneaza prin reducerea durerii si a febrei.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Paduden Express, 200 mg, 10 capsule moi, Terapia

200mg ibuprofen

Indisponibil
10,90 RON
Mai multe informații
Prospect OTC

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 14623/2022/01-02-03                                                                                                                              Anexa 1

Prospect

Prospect: Informații pentru pacient

PADUDEN Express 200 mg capsule moi

ibuprofen

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresați-vă farmacistului dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Trebuie să discutați cu un medic dacă nu vă simțiți mai bine sau dacă vă simțiți mai rău, dacă febra durează mai mult de 3 zile sau durerea durează mai mult de 3 zile la adolescenți sau 5 zile la adulți.

Ce găsiţi în acest prospect

 1. Ce este PADUDEN Express şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi PADUDEN Express
 3. Cum să luaţi PADUDEN Express
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează PADUDEN Express
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce este PADUDEN Express şi pentru ce se utilizează?

Ibuprofenul, ingredientul activ al acestui medicament, acționează prin reducerea durerii și a febrei.

Este recomandat adulților și adolescenților cu vârsta peste 12 ani pentru ameliorarea simptomatică a durerilor ocazionale ușoare sau moderate, cum ar fi dureri de cap, dureri dentare, dureri menstruale, dureri musculare (contracturi) sau dureri de spate (lumbago), precum și în stări febrile și febră și dureri după vaccinare.

Trebuie să discutați cu un medic dacă simptomele se agravează sau nu se ameliorează și dacă febra durează mai mult de 3 zile sau durerea durează mai mult de 3 zile la adolescenți sau 5 zile la adulți.

 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi PADUDEN Express Nu luaţi PADUDEN Express

1

 • Dacă sunteți alergic la ibuprofen, la alte AINS (de exemplu, acid acetilsalicilic, naproxen etc.) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Reacțiile care indică o alergie pot fi: erupții cutanate cu mâncărime, umflarea feței, buzelor sau limbii, curgerea nasului, dificultăți de respirație sau astm bronșic.
 • Dacă ați avut ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau duodenului sau ați suferit o perforație la nivelul sistemului digestiv.
 • Dacă vomitați cu sânge.
 • Dacă suferiți de boala Crohn (o boală cronică în care sistemul imunitar atacă intestinul provocând inflamație care de obicei duce la diaree cu sânge) sau colită ulcerativă, deoarece medicamentele cu ibuprofen pot agrava aceste boli.
 • Dacă materiile fecale au culoarea neagră sau aveți diaree cu sânge.
 • Dacă aveți boală hepatică sau renală severă.
 • Dacă aveți sângerări sau tulburări de coagulare a sângelui sau luați anticoagulante (medicamente folosite pentru a „subția” sângele). Dacă este necesar să luați medicamente anticoagulante în același timp, medicul va efectua un test de coagulare a sângelui.
 • Dacă aveți probleme grave cu inima.
 • Dacă sunteți în al treilea trimestru de sarcină.

Atenționări și precauții

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua PADUDEN Express:

 • Dacă ați avut sau aveți ulcer, sângerare sau perforație la nivelul stomacului sau duodenului, care se poate manifesta prin dureri abdominale severe sau persistente și/sau scaune de culoare neagră, sau chiar fără simptome de avertizare anterioare. Acest risc este mai mare atunci când se utilizează doze mari și tratamente prelungite, la pacienții cu antecedente de ulcer peptic și la pacienții vârstnici.
 • Dacă aveți edem (retenție de lichide).
 • Dacă suferiți de astm bronșic sau orice altă afecțiune respiratorie.
 • Dacă suferiți sau ați suferit de o boală cardiacă sau aveți tensiune arterială mare.
 • Dacă aveți boală hepatică sau renală, aveți peste 60 de ani sau trebuie să luați acest medicament pentru o perioadă lungă de timp (mai mult de 1 până la 2 săptămâni), este posibil ca medicul dumneavoastră să fie nevoit să efectueze controale regulate.
 • Dacă aveți simptome de deshidratare, de exemplu, diaree sau vărsături severe, beți multe lichide și contactați imediat medicul dumneavoastră, deoarece în acest caz particular ibuprofenul poate duce la insuficiență renală ca urmare a deshidratării.

La adolescenții deshidratați, există riscul deteriorării funcției renale.

 • Dacă luați simultan medicamente care modifică coagularea sângelui, cum sunt anticoagulante orale, medicamente antiagregante plachetare de tip acid acetilsalicilic. De asemenea, trebuie să discutați despre utilizarea altor medicamente care ar putea crește riscul de sângerare, cum ar fi corticosteroizii și antidepresivele cu inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei.
 • Dacă sunteți tratat/tratată cu diuretice (medicamente pentru urinare), deoarece medicul dumneavoastră trebuie să vă supravegheze funcția rinichilor.
 • Dacă aveți lupus eritematos (o boală cronică care afectează sistemul imunitar și care poate afecta diferite organe vitale, sistemul nervos, vasele de sânge, pielea și articulațiile), deoarece poate apărea meningita aseptică.
 • Dacă aveți porfirie acută intermitentă (o boală metabolică care afectează sângele și poate provoca simptome precum înroșirea urinei sau boli hepatice), pentru a stabili dacă tratamentul cu ibuprofen este sau nu adecvat.
 • Dacă sunteți tratat/tratată cu ibuprofen, deoarece acesta poate masca febra, care este un semn major de infecție, ceea ce face dificil de stabilit un diagnostic.

2

 • Dacă suferiți de dureri de cap după un tratament prelungit, nu trebuie să luați doze mai mari din acest medicament.
 • Sunt posibile reacții alergice la acest medicament.
 • Medicul va efectua un control mai strict dacă primiți ibuprofen după o intervenție chirurgicală majoră.
 • Dacă aveți o infecție, vezi rubrica „Infecții” de mai jos.
 • Nu este recomandat să luați acest medicament dacă aveți varicelă.
 • Este important să utilizați cea mai mică doză care ameliorează/controlează durerea și nu trebuie să luați acest medicament mai mult decât este necesar pentru a vă controla simptomele.

Precauții cardiovasculare

Medicamentele  antiinflamatoare/analgezice,  cum  este  ibuprofenul,  pot  fi  asociate  cu  un risc  ușor

crescut de infarct de miocard sau accident vascular cerebral, mai ales atunci când sunt utilizate în doze

mari. Nu depășiți doza recomandată și durata tratamentului.

Trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua

PADUDEN Express, dacă:

 • aveți probleme cu inima, inclusiv insuficiență cardiacă și angină pectorală (durere în piept) sau dacă ați avut un infarct de miocard, o intervenție chirurgicală de bypass, boală arterială periferică (circulația deficitară a picioarelor sau tălpilor din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv un „mini-accident vascular cerebral” sau atac ischemic tranzitoriu „AIT”).
 • aveți hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol crescut, antecedente familiale de boli de inimă sau accident vascular cerebral sau sunteți fumător/fumătoare.

Acest tip de medicamente poate provoca, de asemenea, retenție de lichide, în special la pacienții cu insuficiență cardiacă și/sau tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială).

Reacții la nivelul pielii

Au fost raportate reacții severe la nivelul pielii în asociere cu tratamentul cu PADUDEN Express.

Trebuie să încetați să mai luați PADUDEN Express și să vă adresați imediat unui medic dacă prezentați

orice erupție pe piele, leziuni ale mucoaselor, vezicule sau alte semne de alergie, întrucât acestea pot fi

primele semne ale unei reacții foarte grave la nivelul pielii. Vezi pct. 4.

Infecții

PADUDEN Express poate masca semne ale infecției, precum febra și durerea. Prin urmare, este posibil ca

PADUDEN Express să întârzie tratarea adecvată a infecției, ceea ce poate mări riscul de complicații. Acest lucru a fost observat în cazul pneumoniei cauzate de bacterii și al infecțiilor bacteriene ale pielii asociate cu varicela. Dacă luați acest medicament în timp ce aveți o infecție, iar simptomele infecției nu dispar sau se agravează, adresați-vă imediat unui medic.

PADUDEN Express împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

PADUDEN Express poate influența sau poate fi influențat de alte medicamente.

3

De exemplu:

 • medicamente anticoagulante (de exemplu, care previn coagularea/subţiază sângele, cum sunt acidul acetilsalicilic/aspirina, warfarina, ticlopidina);
 • medicamente care scad tensiunea arterială crescută (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, beta-blocante cum este atenololul și antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul);
 • medicamente antiagregante plachetare (previn formarea de trombi sau cheaguri în vasele de sânge), cum este ticlopidina sau aspirina (acid acetilsalicilic);
 • alte AINS, cum este aspirina;
 • corticoizi, cum sunt cortizonul și prednisolonul;
 • inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie);
 • litiu (utilizat pentru tratarea depresiei);
 • metotrexat (utilizat pentru a trata cancerul și bolile inflamatorii). Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza din acest medicament;
 • mifepristonă (care induce avortul);
 • digoxină și alte glicozide cardiotonice (utilizate pentru afecțiuni ale inimii);
 • hidantoine, cum este fenitoina (utilizată în tratamentul epilepsiei);
 • sulfamide, cum sunt sulfametoxazol și cotrimoxazol (utilizate pentru infecții bacteriene);
 • diuretice (medicamente utilizate pentru a crește eliminarea urinei);
 • pentoxifilină (utilizată în tulburările circulatorii);
 • probenecid (utilizat la pacienții cu gută sau pentru infecții în asociere cu penicilină);
 • antibiotice din grupa chinolonelor, cum este norfloxacina;
 • sulfinpirazonă (pentru tratamentul în gută);
 • insulină și hipoglicemiante orale (utilizate pentru scăderea glicemiei);
 • ciclosporină și tacrolimus (utilizate pentru a preveni respingerea organelor transplantate);
 • antihipertensive (pentru a reduce tensiunea arterială);
 • trombolitice (medicamente care dizolvă sau dezintegrează cheagurile de sânge);
 • zidovudină (medicament utilizat împotriva virusului HIV);
 • antibiotice aminoglicozide, cum este neomicina:
 • extracte din plante: din arborele de Ginkgo biloba;
 • baclofen (utilizat pentru a trata contracțiile musculare involuntare și persistente);
 • fenitoina (utilizată în tratamentul epilepsiei);
 • rășini schimbătoare de ioni, cum este colestiramina (folosită pentru a scădea nivelul colesterolului din sânge);
 • tacrină (utilizată în tratamentul bolii Alzheimer);
 • inhibitori ai CYP2C9, cum sunt voriconazolul și fluconazolul.

De asemenea, și alte medicamente pot influența sau pot fi influențate de tratamentul cu PADUDEN Express. Prin urmare, trebuie să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza PADUDEN Express împreună cu alte medicamente.

Interacțiunea cu analizele de laborator

Dacă vi se face oricare analiză de laborator în scop diagnostic (inclusiv teste de sânge, analize de urină, teste cutanate cu alergeni etc.), spuneți medicului dumneavoastră dacă luați sau ați luat recent acest medicament, deoarece acesta poate modifica rezultatele.

PADUDEN Express cu alimente, băuturi și alcool

Medicamentul poate fi luat singur sau cu alimente.

4

Se recomandă ca pacienții cu sensibilitate gastrică să ia PADUDEN Express 200 mg după masă.

Pentru a vă proteja stoamcul, nu ar trebui să consumați alcool când faceți tratament cu ibuprofen. Ibuprofenul administrat la pacienții care consumă în mod obișnuit alcool (3 sau mai multe băuturi alcoolice - bere, vin, lichioruri ... pe zi) poate provoca sângerări gastrice.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Deoarece administrarea medicamentelor cu ibuprofen a fost asociată cu un risc crescut de anomalii congenitale/avort, folosirea acestuia în primul și al doilea trimestru de sarcină nu este recomandată, cu excepția cazului în care se consideră strict necesar. În aceste cazuri, doza și durata administrării vor fi reduse la minim.

În al treilea trimestru de sarcină, utilizarea acestui medicament este contraindicată.

Acest medicament trece în laptele matern, dar poate fi luat în timpul alăptării, dacă îl utilizați în doza recomandată pentru o perioadă cât mai scurtă de timp.

Pentru pacientele aflate la vârsta fertilă, trebuie menționat că medicamentele de tip ibuprofen au fost asociate cu o capacitate redusă de a concepe. Evitați să luați acest medicament dacă încercați să rămâneți gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă aveți amețeli, vertij, tulburări de vedere sau alte simptome în timp ce luați acest medicament, nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje periculoase.

Acest medicament conține tartrazină

Poate provoca reacții alergice.

Acest medicament conține sorbitol

Acest medicament conține 61,3 mg sorbitol în fiecare capsulă, ceea ce este echivalent cu 0,88 mg/kg.

Acest medicament conține potasiu

Acest medicament conține potasiu, mai puțin de 1 mmol (39 mg) per capsulă, adică, în esență, este „fără potasiu”.

 1. Cum să luaţi PADUDEN Express

Întotdeauna utilizați acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteţi sigur/sigură.

5

Doza recomandată este:

 • Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani (la adolescenți cu greutatea > 40 kg):

Doza inițială: luați 1 sau 2 capsule (200 mg) cu apă. Dacă este necesar, luați doze suplimentare de 1 sau 2 capsule (200 mg), dar nu depășiți o doză totală de 6 capsule într-o perioadă de 24 de ore.

Intervalul dintre doze nu trebuie să fie mai mic de 4 ore pentru doza de 200 mg.

 • Pacienți cu vârsta peste 65 de ani: cantitatea care trebuie luată trebuie stabilită de medicul acestora, deoarece poate fi necesară o reducere a dozei obișnuite.

Cea mai mică doză eficace trebuie utilizată pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru ameliorarea simptomelor. Dacă aveți o infecție, adresați-vă imediat unui medic dacă simptomele (cum sunt febra și durerea) nu dispar sau se agravează (vezi pct. 2).

Cum să luați medicamentul

Acest medicament se ia pe cale orală.

Înghițiți medicamentul cu puțină apă. Nu îl mestecați.

Luați medicamentul în timpul meselor, mai ales dacă aveți probleme digestive.

Administrarea acestui medicament este condiționată de apariția durerii sau a febrei. Dacă acestea dispar, administrarea medicamentului trebuie întreruptă.

Trebuie să discutați cu un medic dacă simptomele se agravează sau nu se ameliorează și dacă febra durează mai mult de 3 zile sau durerea durează mai mult de 3 zile la adolescenți sau 5 zile la adulți.

 

Dacă aţi luat mai mult PADUDEN Express decât trebuie

Dacă ați luat mai mult medicament decât trebuie, sau dacă un copil a luat accidental medicamentul, consultați imediat un medic, precizând medicamentul și cantitatea luată, sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru a vă informa despre riscurile care există și cereți sfaturi cu privire la măsurile care trebuie luate. Se recomandă să furnizați medicului dumneavoastră ambalajul și prospectul medicamentului.

Simptomele de supradozaj pot include dureri de stomac, greață, vărsături (care pot conține spută cu sânge), dureri de cap, mișcări necontrolate ale ochilor și țiuit în urechi. La doze mari, au fost raportate sângerări intestinale, hipotensiune arterială, acidoză metabolică, comă, simptome de somnolență, dureri în piept, palpitații, pierderea stării de conștiență, convulsii (în principal la copii), slăbiciune și amețeli, sânge în urină, frisoane și dificultăți de respirație.

Dacă se iau cantități semnificative, trebuie administrat cărbune activ. Dacă ați luat cantități semnificative, se va lua în considerare efectuarea de spălături stomacale în timpul celor 60 de minute după administrare.

 1. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse sunt mai frecvente la persoanele peste 65 de ani. Apariția reacțiilor adverse este mai scăzută în timpul tratamentelor de durată scurtă și dacă doza zilnică este sub doza maximă recomandată.

OPRIŢI administrarea acestui medicament şi solicitaţi imediat ajutorul medicului dacă prezentaţi:

 • semne de hemoragie intestinală cum sunt: durere puternică în abdomen, scaune negre moi și

6

lucioase, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare, care au aspectul zaţului de cafea.

 • semne de reacţii alergice foarte rare, dar grave cum sunt agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare sau alterată inexplicabilă, umflare a feţei, limbii sau laringelui, respiraţie dificilă, bătăi rapide ale inimii, scădere a tensiunii arteriale până la şoc. Acestea pot apărea chiar de la prima utilizare a acestui medicament;
 • reacţii severe la nivelul pielii cum sunt erupţiile care acoperă întregul corp, descuamare a pielii, vezicule sau piele cu aspect de solzi.

Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă prezentaţi următoarele reacţii adverse:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

 • disconfort gastric, cum sunt arsuri la stomac, dureri de stomac și greață, indigestie, diaree, vărsături, flatulență (gaze), constipație și sângerări ușoare ale stomacului și/sau intestinului care pot provoca anemie în cazuri excepționale.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • ulcere gastrointestinale, perforație sau sângerare, inflamație a mucoasei gurii cu ulcerație, agravarea bolii intestinale existente (colită ulcerativă sau boala Crohn), gastrită;
 • tulburări de vedere;
 • diverse erupţii cutanate;
 • reacții de hipersensibilitate cu urticarie și mâncărime.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

 • tinitus (țiuit în urechi);
 • concentrație crescută de uree în sânge, durere în părțile laterale ale corpului și/sau abdomen, sânge în urină și febră, care pot fi semne de afectare a rinichilor (necroză papilară);
 • valori scăzute ale hemoglobinei.

Foarte rare (pot afecta mai puțin de 1 din 10000 pacienți):

 • esofagită, pancreatită și formarea stenozei intestinale de tip diafragmă;
 • insuficiență cardiacă, infarct de miocard și umflarea feței și a mâinilor (edem);
 • cantitate scăzută de urină, umflare (edem) și urină tulbure (sindrom nefrotic), boală inflamatorie a rinichilor (nefrită interstițială), care poate duce la insuficiență renală acută. Dacă prezentați oricare dintre simptomele de mai sus, încetați să luați PADUDEN Express și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră deoarece acestea pot fi primele semne de afectare sau insuficiență renală;
 • reacţii psihotice, depresie;
 • hipertensiune arterială, vasculită;
 • palpitații;
 • disfuncție a ficatului (primele simptome pot fi modificari ale culorii pielii), afectarea ficatului în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficiență hepatică, inflamație acută a ficatului (hepatită acută);
 • probleme în producerea celulelor sanguine. Simptomele precoce includ febră, durere în gât, răni la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală excesivă, sângerări nazale și ale pielii și vânătăi de origine necunoscută. În aceste cazuri, trebuie să întrerupeți imediat tratamentul și să vă adresați medicului dumneavoastră. Nu trebuie să vă automedicați cu analgezice sau cu medicamente care reduc febra (medicamente antipiretice).
 • infecţii severe ale pielii şi complicaţii la nivelul ţesuturilor moi în timpul varicelei;

7

 • a fost descrisă agravarea inflamației asociată cu infecția (de exemplu, fasceita necrozantă) asociată cu utilizarea unor analgezice (AINS). Dacă semnele de infecție apar sau se agravează, trebuie să vă adresați imediat unui medic. Trebuie evaluată necesitatea terapiei cu antibiotice;
 • în timpul tratamentului cu ibuprofen s-au observat simptome de meningită aseptică cu rigiditatea gâtului, dureri de cap, greață, vărsături, febră sau dezorientare. Este mai probabil să afecteze pacienții cu tulburări autoimune (de exemplu, LES, boala mixtă a țesutului conjunctiv). Dacă se întâmplă acest lucru, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră;
 • forme severe de reacții pe piele, cum sunt erupții pe piele cu înroșire și vezicule (de exemplu, sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform, necroliză epidermică toxică, sindrom Lyell) și căderea părului (alopecie).

Cu frecvență necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • reactivitatea tractului respirator, inclusiv astm bronșic, bronhospasm sau dispnee;
 • poate apărea o reacție gravă pe piele, cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele sindromului DRESS includ erupție pe piele, inflamare a ganglionilor limfatici și număr crescut al eozinofilelor (un tip de celule albe din sânge);
 • o erupție extinsă pe piele, de culoare roșiatică și cu aspect de solzi, cu umflături sub piele și vezicule, localizată în special în zonele în pliurile pielii, pe trunchi și la nivelul extremităților superioare, însoțită de febră, care apare la inițierea tratamentului (pustuloză exantematică generalizată acută, PEGA). Dacă prezentați aceste simptome, încetați utilizarea PADUDEN Express și solicitați imediat asistență medicală. Vezi și pct. 2.
 • pielea devine sensibilă la lumină;
 • dureri de cap, amețeli, insomnie, agitație, iritabilitate sau oboseală.

Medicamentele de acest tip pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. De asemenea, au fost raportate prelungirea timpului de sângerare, edem (retenție de lichide), tensiune arterială crescută și insuficiență cardiacă în asociere cu tratamente cu medicamente precum PADUDEN Express.

Pe baza experienței cu AINS, nu pot fi excluse cazurile de nefrită interstițială (tulburare renală), sindrom nefrotic (tulburare caracterizată prin proteine în urină și umflarea corpului) și insuficiență renală (pierderea bruscă a funcției renale).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

e-mail: [email protected]

Website: www.anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează PADUDEN Express

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor

8

A se păstra la temperaturi sub 30ºC.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister sau pe cutie, după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu folosiți acest medicament dacă observați orice deteriorare a capsulelor.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine PADUDEN Express

Substanța activă este ibuprofenul. Fiecare capsulă moale conține ibuprofen 200 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleul capsulei: macrogol 600, hidroxid de potasiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, apă purificată.

Învelișul capsulei: gelatină, sorbitol lichid parțial deshidratat (E 420), apă purificată, tartrazină (E 102) și trigliceride cu lanț mediu.

Cum arată PADUDEN Express şi conţinutul ambalajului

PADUDEN Express este un medicament sub formă de capsule moi de gelatină, de formă ovală (aprox. 13,5 mm x 8 mm), de culoare galbenă, etanșare longitudinală, suprafață netedă și regulată și umplute cu o soluție incoloră și ușor opalescentă.

Capsulele de PADUDEN Express sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC-PVdC/Al care conțin 10, 20 sau 30 capsule moi. Este posibil ca nu toate dimensiunile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricanții

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca

România

Fabricanții

Laboratorios Liconsa S.A.

Pol. Ind. Miralcampo, Avenida Miralcampo nº7

19200, Azuqueca de Henares (Guadalajara)

Spania

Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca

România

9

Acest medicament este autorizat în statele membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Lituania Polonia România

Ibuprofen NVT 200 mg minkštosios kapsulės

Paduden Express

PADUDEN Express 200 mg capsule moi

Acest prospect a fost revizuit în august 2022.

Alte surse de informaţii

Informații detaliate despre acest medicament sunt disponibile pe site-ul web www.anm.ro al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

OTC Da
Brand TERAPIA-RANBAXY
Line PADUDEN
EAN 05944702208232
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...