Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: TERAPIA-RANBAXY
Gama: PADUDEN
Data de expirare produs: 31.03.2026

PADUDEN Raceala și Gripa se recomanda a fi utilizat pentru tratarea simptomelor asociate cu gripa sau raceala, precum: dureri musculare, articulare, dureri de cap, febra, Insotite de congestie nazala (sinuzite, rinosinuzite).

Paduden Raceala si Gripa 200 mg / 30 mg, 10 comprimate filmate

în stoc
9,90 RON
Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect:Informatii pentru utilizator

PADUDEN Raceala si Gripa200mg/30mg comprimate filmate:

Ibuprofen/Clorhidratdepseudoefedrina

Cititi cu atentie si In Intregime acest prospect Inainte de a Incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

UtilizatiIntotdeaunaacestmedicamentconformindicatiilordinacestprospectsauindicatiilormediculuidumneavoastrasaufarmacistuluisauasistentei medicale.

-            Pastratiacestprospect.S-arputeasafienecesarsa-lrecititi.

-            Intrebatifarmacistuldacaavetinevoiedemaimulteinformatiisaurecomandari.

-            Dacamanifestatioricereactiiadverse,adresati-vamediculuidumneavoastrasaufarmacistuluisau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate In acestprospect.Vezi pct.4.

-            Dacadupa3zilenuvasimtitimaibinesauvasimtitimairau,trebuiesavaadresatiunuimedic.

Ce gasiti In acest prospect:

  1.        CeestePADUDENRacealasiGripasipentruceseutilizeaza
  2.        CetrebuiesastitiInaintesautilizatiPADUDENRacealasiGripa
  3.        CumsautilizatiPADUDENRacealasiGripa
  4.        Reactiiadverseposibile
  5.        CumsepastreazaPADUDENRacealasiGripa
  6.        Continutulambalajuluisialteinformatii

1.  Ce este PADUDEN Raceala si Gripa si pentru ce se utilizeaza

PADUDENRacealasiGripacontinedouasubstanteactive:

-  ibuprofen,careareactiuneantiinflamatoare,analgezicasiantipiretica(scadefebra);

-  clorhidratdepseudoefedrina,careareactiunedecongestionantapentrucailerespiratoriisuperioaresisinusuri.

PADUDENRacealasiGripaserecomandaafiutilizatpentrutratareasimptomelorasociatecugripasau raceala, precum: dureri musculare, articulare, dureri de cap, febra, Insotite de congestie nazala(sinuzite,rinosinuzite).

Adresati-vamediculuidumneavoastrasaufarmacistuluipentrurecomandariIncazulIncaresimptomelesereducfielainflamatie/durere/febra,fielacongestianazala.

2.  Ce trebuie sa stiti Inainte sa utilizati PADUDEN Raceala si Gripa Nu utilizati PADUDEN Raceala si Gripa:

-  dacasuntetialergiclaibuprofen,clorhidratdepseudoefedrinasaulaoricaredintrecelelaltecomponentealeacestui medicament(enumeratelapunctul6);

-  dacaatiavutcrizedebronhospasm(senzatiedelipsadeaer,respiratiesuieratoaresiscurtata),rinita,urticarie sau angioedem (umflare a fetei, a limbii sau a gâtului - laringelui - care poate determinadificultatiInrespiratie)laacidacetilsalicilicsaulaalteantiinflamatoarenesteroidiene;

-  dacaatiavutulcersausângerarelanivelulstomaculuisauintestinuluisubtire(duoden)legatedeutilizareaanterioaraamedicamentelorpentrudureresiinflamatie(AINS);

-  dacaavetiulcersausângerarelanivelulstomaculuisauintestinuluisubtire(duoden)saudacaatiavutdouasaumaimulteastfeldeepisoadeIntrecut;

-  dacaavetiafectaresevera(insuficientasevera)aficatului,rinichilorsauinimii(incluzândboalacardiacacoronariana);

-  dacaavetiboalacardiacasevera(capacitatedepomparescazuta);

-  dacaavetioricesângerareactiva(inclusivlanivelulcreierului);

-  dacaavetioafectiunedeoriginenecunoscutaavândcarezultatformareaanormalaacelulelorsanguine;

-  dacaavetitensiunearterialacrescutamultpestelimitelenormalesaunecontrolatacutratamentadecvat;

-  dacaavetianginapectorala(dureretoracica);

-  dacaavetidiabetzaharat;

-  dacaavetifeocromocitom;

-  dacaavetiocrestereaactivitatiiglandeitiroide(hipertiroidie);

-  dacaavetioformadeglaucomcuunghiInchis;

-  dacaavetihiperplaziedeprostata;

-  dacaavetiepilepsie;

- dacaurmatitratamentcuuneleantidepresive(denumiteantidepresivetriciclicesiinhibitoridemonoaminoxidaza)saudacaatiIntrerupttratamentulcuacestemedicamentedemaiputinde2saptamâni;

-  dacaavetivârstasub12anisigreutateasub40kg;

-  dacasuntetigravidasaudacaalaptati.

Atentionari si precautii:

InaintesautilizatiPADUDENRacealasiGripa,adresati-vamediculuidumneavoastra,farmacistuluisauasistenteimedicale:

-  dacaavetilupuseritematossistemic(LES)saualteafectiuniautoimune(boalamixtaatesutuluiconjunctiv);

-  dacaexistaInfamilieotulburareInproducereapigmentuluirosudinsânge(porfirie);

-  dacasuferitidealcoolism;

-  dacasuferitideobstructiepiloro-duodenala(Ingustareapânalablocarealegaturiidintrestomacsiintestinulsubtire);

-  daca aveti afectiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamatia colonului cu leziuniulceroase(rectocolitaulcerohemoragica),oinflamatiecareafecteazatractuldigestiv(boalaCrohn)saualteafectiunialestomaculuisauintestinului;

-  dacaavetiinsuficientacardiacasitensiunearterialacrescuta;

-  dacaavetitulburarihepaticesirenale;

-  dacaavetitulburarideformareacelulelorsanguine;

-  dacaavetiproblemelegatedecoagulareasângelui;

-  daca aveti alergii, rinita alergica, sezoniera (febra fânului), astm bronsic, inflamare cronica amucoaseinazalesiasinusurilor,polipinazalisauafectiuniobstructivecronicealetractuluirespirator,deoarecerisculdeurticarie,angioedemsibronhospasmestemaimare;

-  dacaatiavutrecentointerventiechirurgicalamajora.

Copiisiadolescenti

Existariscdeaparitieainsuficienteirenalelacopiiisiadolescentiicaresuferadedeshidratare.

Vârstnici

DacasuntetiInvârstavetifimaiexpuslareactiiadverse,Inspecialsângeraresiperforatielanivelultractuluidigestiv,carepotduceladeces.

Ulcere,perforatiesisângerarelanivelulstomaculuisauintestinelor

Dacaatiavutanteriorulcerlanivelulstomaculuisauintestinelor,Inspecialdacaacestaafostcomplicat cu perforatie sau a fost Insotit de sângerare, trebuie sa fiti atent la orice simptomeabdominaleneobisnuitesisaspunetiimediatmediculuidumneavoastra,maialesdacaaceste

simptomeaparlaInceputultratamentului.Aceastaestenecesar,deoarecerisculdesângeraresaudeulceratielanivelultractuluidigestivestemaimareInacestcaz,Inspeciallapacientiivârstnici

Daca apare sângerarea sau ulceratia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie Intrerupt.Sângerarea,ulceratiasauperforatialanivelulstomaculuisauintestinelorpotapareafaraaltesemnedeavertizare, chiar si la pacientii care nu au avut niciodata astfel de probleme. Acestea pot duce, deasemenea,ladeces.

Risculdeaparitieaulcerelor,perforatieisausângerariilanivelulstomaculuisauintestinelorcresteladozemarideibuprofen.RisculestecrescutlapersoaneInvârsta,lapersoanecunumeroaseafectiuni,laceicugreutatecorporalamicasaucareconsumabauturialcoolice.Risculcreste,deasemenea,dacaanumite medicamente sunt luate In acelasi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, PADUDEN Raceala siGripaImpreunacualtemedicamente).

DurereaabdominalainstalatabruscsausângerarearectalapotaparealaadministrareaPADUDENRaceala si Gripa, din cauza inflamatiei colonului (colita ischemica). Daca apar aceste simptomegastro-intestinale, Incetati sa luati PADUDEN Raceala si Gripa si adresati-va mediculuidumneavoastrasausolicitatiimediatasistentamedicala.Vezipunctul4.

Efecteasuprainimiisicreierului

Medicamentele antiinflamatoare/Impotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un riscusorcrescutdeinfarctmiocardicsauaccidentvascularcerebral,InspecialdacasuntutilizateIndozemari.Nudepasitidozarecomandatasauduratatratamentului.

Trebuiesadiscutatidespretratamentcumediculdumneavoastrasaucufarmacistul,InaintedealuaPADUDENRacealasiGripaIncazulIncare:

-  avetiproblemealeinimii,inclusivinsuficientacardiaca,anginapectorala(dureriInpiept)saudacaati avut un infarct miocardic, interventie chirurgicala pentru by-pass, boala arteriala periferica(circulatie redusa a sângelui la nivelul picioarelor sau talpilor, din cauza Ingustarii sau blocariiarterelor)sauoricetipdeaccidentvascularcerebral(inclusiv„accidentvascularcerebralminor”sauaccidentischemictranzitoriu„AIT”).

-  avetitensiunearterialamare,diabetzaharat,concentratiicrescutedecolesterolInsânge,istoricfamilialdebolialeinimiisauaccidentvascularcerebralsaudacasuntetifumator.

Reactiilanivelulpielii

Opritiadministrareaacestuimedicamentsiadresati-vaimediatmediculuiIncazde:

-  eruptietrecatoarepepiele,leziunilanivelulmucoaselorsaualtesemnedealergie,deoareceacesteapot fi primul semn al unor reactii adverse grave la nivelul pielii (dermatita exfoliativa, eritempolimorf, sindrom Stevens-Johnson), care pot duce uneori la deces; cel mai mare risc al aparitieiacestorreactiiesteInprima lunadetratament;

-  eritemgeneralizatInsotitdepustulesifebra;

- reactieindusademedicamentcueozinofiliesisimptomesistemice(sindromDRESS).SindromulDRESSsemanifestainitialsubformaunorsimptomeasemanatoaregripei,cueruptiipepieleadelanivelul fetei, care se extind ulterior, temperatura mare, noduli limfatici mariti, valori mari aleenzimelorhepaticeobservatelaanalizeledesângesiocrestereanumaruluiunuitipdeglobulealbe(eozinofilie).

Intimpulvaricelei,serecomandasaevitatiutilizareaacestuimedicament.

Efecteasuprarinichilor

PADUDENRacealasiGripapoatedeterminaproblemeInfunctionarearinichilor,chiarsilapacientiicare nu au mai avut astfel de afectiuni. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor si potconduce chiar la afectiune severa a inimii sau valori ale tensiunii arteriale persistent marite lapersoanele predispuse. PADUDEN Raceala si Gripa poate determina leziuni ale rinichilor, In specialla pacientii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului, sunt In tratament cuanumitemedicamente(diureticesauinhibitoriaiECA),precumsilavârstnici.Estenecesarcamediculdumneavoastrasavaurmareascafunctiarinichilor.Ingeneral,Intrerupereatratamentuluicuibuprofenconducelavindecare.

Alteprecautii

Intratamentuldelungadurata,lautilizareadedozemarideanalgezice,poatesaaparadurereadecapcarenutrebuietratataprincrestereadozelordinacestmedicament.

Utilizarea obisnuita pe perioade lungi de timp a analgezicelor poate determina leziuni renalepermanentesiriscdeinsuficientarenala.AcestriscpoatecresteInconditiidesolicitarefizica,asociatacupierdere asarurilorsideshidratare.

PADUDENRacealasiGripapoatemascasimptomelesausemneleuneiinfectii(febra,dureresiinflamatie).

PADUDENRacealasiGripapoateprelungitemporartimpuldesângerare.Mediculdumneavoastravavaurmarifunctiaficatuluisianalizealesângelui.

Pe durata tratamentului cu PADUDEN Raceala si Gripa, anumite cazuri cu simptome de meningitaaseptica, cum sunt Intepenire a cefei, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare, au fostobservatelapacientiicuanumiteboliautoimune(cumsuntlupusuleritematossistemic,boalamixtaatesutuluiconjunctiv).

ConsumuldealcooltrebuieevitatIntrucâtacestapoateaccentuareactiileadversealeibuprofenuluicasiaaltormedicamenteantiinflamatoare,Inspecialdacaacesteaafecteazatractulgastro-intestinalsaucreierul.

In cazul aparitiei tulburarilor de vedere (inclusiv In situatia In care aveti glaucom) trebuie sa vaadresatimedicului,saIntrerupetiibuprofenulsiserecomandaefectuareaunuicontroloftalmologic.

PADUDENRacealasiGripapoatereduceposibilitateadearamânegravida.Trebuiesadiscutaticumedicul dumneavoastra daca planificati sa ramâneti gravida sau daca aveti probleme In a ramânegravida.

Sportiviideperformantatrebuieavertizaticapseudoefedrinapoatedeterminapozitivareatestelorantidoping.

PADUDEN Raceala si Gripa Impreuna cu alte medicamente

Spunetimediculuidumneavoastrasaufarmacistuluidacautilizati,atiutilizatrecentsaus-arputeasautilizatioricealtemedicamente.

PADUDENRacealasiGripapoateinfluentasaupoatefiinfluentatdealtemedicamente.Deexemplu:

-  alteantiinflamatoarenesteroidiene(AINS);

-  medicamenteanticoagulante(caresubtiazasângele/previncoagularea,cumsuntaspirina/acidulacetilsalicilic,warfarina,ticlopidinasauclopidogrelul);heparina;

-  metotrexat(utilizatIntratamentulcanceruluisiafectiunilorautoimune);

-  chinidina,glicozidedigitalice,deexempludigoxina(pentrutratamentuldiferitelorafectiunialeinimii);

-  fenitoina(utilizatapentruapreveniaparitiaconvulsiilorepileptice);

-  litiu(utilizatIntratamentuldepresieisimaniei);

-  diuretice(pentrueliminareaapei),incluzândcelecareeconomisescpotasiu;

-  medicamentecarescadtensiuneaarterialamare(inhibitoriaiECAcumestecaptoprilul,beta-blocantecumesteatenololul,antagonistiaireceptorilordeangiotensinaIIcumestelosartanul);

-  colestiramina(utilizataIntratamentulvalorilormarialecolesterolului);

-  aminoglicozide(medicamenteImpotrivaanumitortipuridebacterii);

-  ISRS(medicamenteImpotrivadepresiei),cumsuntparoxetina,sertralina,citalopramul;

-  moclobemida(IMAOselectivsireversibil–unmedicamentutilizatIntratamentulbolilordepresivesaufobiilorsociale);

-  ciclosporina,tacrolimus(pentruinhibareasistemulimunitardupatransplantuldeorgane);

-  zidovudinasauritonavir(utilizatIntratamentulinfectiilorcuHIV);

-  mifepristona;

-  probenecidsausulfinpirazona(pentrutratamentulgutei);

-  antibioticechinolone;

-  sulfoniluree(pentrutratamentuldiabetuluizaharatdetip2);

-  corticosteroizi(utilizatiImpotrivainflamatiilor);

-  bisfosfonati(utilizatiInosteoporoza,boalaPagetsipentruareducevalorilemarialecalciuluidinsânge);

-  pentoxifilina(utilizataIntratamentulafectiuniicirculatoriialearterelorpicioarelorsaubratelor);

-  baclofen(unrelaxantpentrumuschi);

-  trimetoprim;

-  simpatomimetice, de exemplu medicamente care scad apetitul alimentar sau decongestionante(asociereaestecontraindicatachiardacaacesteasuntutilizatepecaideadministrarediferite-oralasinazala);

-  simpatolitice,deexemplubretilium,betanidina,guanetidina,debrisoquina,metildopa,rezerpina;

-  medicamenteblocanteα-siβ-adrenergice;

-  antidepresiveletriciclicesicelenumiteIMAO;

-  uneleanestezicegenerale(volatilehalogenate).

AltemedicamentepotinfluentasaupotfiinfluentatedetratamentulcuPADUDENRacealasiGripa.Deaceea,IntotdeaunatrebuiesadiscutaticumediculdumneavoastrasaucufarmacistulInaintedeautilizaPADUDENRacealasiGripaImpreunacualtemedicamente.

PADUDEN Raceala si Gripa Impreuna cu alimente,bauturi si alcool:

PADUDENRacealasiGripaserecomandaafiadministratImpreunacualimente,Intimpulsaudupamasa,pentruaminimizaeventualelereactiiadversegastro-intestinale.

Evitatialcooluletilic,deoareceacestaaccentueazareactiileadverselaPADUDENRacealasiGripa,Inspecialpeaceleacareafecteaza stomacul,intestinelesaucreierul.

Sarcina,alaptarea si fertilitatea:

Dacasuntetigravidasaualaptati,credeticaatiputeafigravidasauintentionatisaramânetigravida,adresati-vamediculuisaufarmacistuluipentrurecomandariInaintedealuaacestmedicament.

NuluatiPADUDENRacealasiGripaIntimpulultimelortreilunidesarcina.

EvitatiutilizareaPADUDENRacealasiGripaInprimele6lunidesarcina,cuexceptiacazuluiIncaremediculvarecomandaaltfel.

PADUDENRacealasiGripatreceInlaptelematern;evitatiutilizareaPADUDENRacealasiGripapedurataalaptarii.

PADUDENRacealasiGripacontineibuprofencareapartineuneigrupedemedicamente(AINS)cepoate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la Intreruperea administrariimedicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

In general, PADUDEN Raceala si Gripa nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conducevehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, Intrucât la doze mari, In cazuri individuale, se potmanifestareactiiadverse,cumsuntoboseala,somnolenta,vertij(raportatecafrecvente)situlburaridevedere (raportate ca mai putin frecvente), capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje arputeafiafectata.AcestefectesteaccentuatIncazulconsumuluiconcomitentdealcooletilic.

PADUDENRacealasiGripacontinelactoza.Dacamediculdumneavoastrav-aatentionatcaavetiintolerantalaunelecategoriideglucide,varugamsa-lIntrebatiInaintedealuaacestmedicament.

3. Cum sa utilizati PADUDEN Raceala si Gripa

UtilizatiIntotdeaunaacestmedicamentexactasacumv-aspusmediculdumneavoastrasaufarmacistul.Discutaticumediculdumneavoastrasaucufarmacistuldacanusuntetisigur.

Doze

Copiisiadolescenti:

Nuseadministreazacopiilorsub12ani.

Adulti,adolescentisicopiicuvârstapeste12anisigreutateamaimarede40kg:

Serecomandacaacestmedicamentsafieutilizatfolosindceamaimicadozaeficace,pentruceamaiscurtaduratanecesarapentrucontrolulsimptomatologiei.

Dozainitialarecomandataestede1-2comprimatefilmate.Dacaestenecesar,tratamentulsevacontinuacu1sau2comprimatefilmatela4-6ore.

Dozamaximarecomandataestede6comprimatefilmateIn24deore(1200mgibuprofen).

Dacaestenecesarcaacestmedicamentsafieadministratmaimultde3zilepentrufebrasaumaimultde4zilepentrucalmareadurerilorsaudacasimptomeleseagraveaza,trebuiesavaadresatimediculuidumneavoastrapentrureevaluareadiagnosticuluisiatratamentului.

Deasemenea,adresati-vamediculuidumneavoastrasaufarmacistuluipentrurecomandariIncazulIncaresimptomelesereducfielainflamatie/durere/febra,fielacongestianazala.

ModdeadministrareAdministrareorala.

SerecomandaadministrareacomprimatelorfilmateImpreunacuunpahardeapa,preferabildupamasa;comprimatelefilmateseInghitIntregi.

Liniamediananuestedestinataruperiicomprimatului.

Vârstnici:

DacasuntetiInvârstavetifimaipredispusilareactiiadverse,Inspeciallahemoragiesiperforatielanivelul tractului digestiv, care pot duce la deces. Daca sunteti In vârsta adresati-va mediculuidumneavoastrapentrurecomandari.

Insuficientarenalasauhepatica:dacaavetiinsuficientarenalasihepaticaadresati-vamediculuidumneavoastrapentrurecomandari.

Daca utilizati mai mult PADUDEN Raceala si Gripa decât trebuie:

DacaatiluatmaimultecomprimatedePADUDENRacealasiGripadecâttrebuie,saudacaacestmedicamentafostadministratgresitunuicopil,adresati-vaimediatmediculuidumneavoastrasaumergetilacelmaiapropiatspitalpentruevaluarearisculuisiaplicareamasurilornecesare.

Simptomelepotincludegreata,dureridestomac,varsaturi(posibilsicuurmedesânge),dureridecap,zgomote In urechi, confuzie si miscari anormale ale globilor oculari. La doze mari au fost raportatesomnolenta, dureri In piept, palpitatii, pierderea cunostintei, convulsii (In special la copii), slabiciunesiameteli,sângeInurina,senzatiedecorprecesiproblemederespiratie.

Deasemenea,poateapareaagravareaastmuluibronsiclapacientiicuastmbronsic.

Daca uitati sa utilizati PADUDEN Raceala si Gripa

Dacaatiuitatsaluatiodoza,luati-ocâtmairepedeposibil,cuexceptiacazuluiIncareauramasmaiputindepatruorepânalaurmatoareadoza.

Nuluatiodozadublapentruacompensadozauitata.

DacaavetioriceIntrebarisuplimentarecuprivirelaacestprodusadresati-vamediculuidumneavoastrasaufarmacistului

Daca Incetati sa utilizati PADUDEN Raceala si Gripa

DacaavetioriceIntrebarisuplimentarecuprivirelaacestmedicament,adresati-vamediculuidumneavoastrasaufarmacistului sauasistenteimedicale.

4.  Reactii adverse posibile:

Catoatemedicamentele,acestmedicamentpoateprovocareactiiadverse,cutoatecanuaparlatoatepersoanele.

MedicamenteprecumPADUDENRacealasiGripasepotasociacuunriscusorcrescutdeaparitieaataculuidecord(„infarctmiocardic”)sauaaccidentuluivascularcerebral.

Posibilitateadeaparitieareactiiloradversecrestelacrestereadozelorsiadurateidetratament.

Urmatoarelereactiiadversesuntseveresinecesitaasistentamedicalaimediata,dacaapar.TrebuiesaIncetati sa luati PADUDEN Raceala si Gripa si sa va adresati imediat medicului daca manifestatiurmatoarele:

Reactiiadversefrecvente(potafectapânala1din10persoane):

-  scaunedeculoareapacuriisauvarsaturicusânge(ulcerlanivelultractuluidigestivcusângerare).

Reactiiadversefoarterare(potafectapânala1din10000persoane):

-  umflareafetei,alimbiisauagâtului(laringe)carepoatedeterminadificultatiInrespiratie(edemangioneurotic),batairapidealeinimii,scadereseveraatensiuniiarterialesausoccupotentialletal;

-  reactiealergicabruscacuscurtarearespiratiei,respiratiesuieratoaresiscadereatensiuniiarteriale;

-  eruptieseverapepielecuvezicule,Inspecialpepicioare,brate,palmesitalpicarepotimplicasifatasibuzele(eritempolimorf,sindromStevens-Johnson).Acesteasepotagravasimaimult,veziculelesepotlargisiextindesipartialepieliisepotcoji(sindromulLyell).Deasemenea,poateexistaoinfectieseveracudistrugereapielii(necroza),atesutuluisubcutanatsimuschilor.

Reactiiadversecufrecventanecunoscuta:

-reactie indusa de medicament, cu eozinofilie si simptome sistemice (sindrom DRESS) ce includeruptiecutanata,febra,umflareaganglionilorlimfaticisicrestereanumaruluideeozinofile(untipdecelulealbedinsânge)

-  aparitia brusca a febrei, Inrosirea pielii sau multe pustule mici (posibil simptome ale pustulozeiexantematicegeneralizateacute-PEGA)potsaaparaInprimele2ziledetratamentcuPADUDENRacealasiGripa–vezipct.2.

-  inflamatiacolonuluiprovocatadeunaportinsuficientdesânge(colitaischemica).

TrebuiesaIncetatisaluatimedicamentulsisavaadresatimediculuidumneavoastracâtmairepedeposibil,dacamanifestatiurmatoarele:

Reactiiadversefoartefrecvente(potafectamaimultde1din10persoane):

-  senzatiedearsuraIncapulpieptului,durereabdominala,indigestie.

Reactiiadversemaiputinfrecvente(potafectapânala1din100persoane):

-  vedereIncetosatasaualteproblemedevedere,cumestesensibilitatealalumina;

-  reactiidehipersensibilitate,cumsunteruptiatrecatoarepepiele,mâncarimea,crizadeastmbronsic(uneoricutensiunearterialamica).

Reactiiadverserare(potafectapânala1din1000persoane):

-  pierdereavederii.

Reactiiadversefoarterare(potafectapânala1din10000persoane):

-  umplerebruscaaplamânilorcuapaavândcarezultatdificultatiInrespiratie,tensiunearterialamare,retentiedeapasicrestereIngreutate.

AltereactiiadverseposibilelaPADUDENRacealasiGripasunt:

Reactiiadversefoartefrecvente(potafectamaimultde1din10persoane):

-  tulburarilanivelultractuluidigestiv,cumsuntdiaree,greata,varsaturi,balonare,constipatie.

Reactiiadversefrecvente(potafectapânala1din10persoane):

-  ulcerlanivelultractuluidigestivcusaufaraperforatie;

-  inflamatieaintestinuluisiagravareainflamatieicolonului(colita)siatractuluidigestiv(boalaCrohn)sicomplicatiialediverticuliteidelanivelulintestinuluigros(perforatiesaufistula);

-  sângeraremicroscopicaintestinalacarepoateconducelaanemie;

-  ulcerelanivelulguriisiinflamatie;

-  dureredecap,somnolenta,vertij,ameteli,oboseala,agitatie,insomniesiiritabilitate.

Reactiiadversemaiputinfrecvente(potafectapânala1din100persoane):

-  inflamatieamucoaseistomacului;

-  problemerenale,incluzândformaredeedem,inflamatiearinichilorsiinsuficientarenala;

-  secretiinazale;

-  dificultatiInrespiratie(bronhospasm).

Reactiiadverserare(potafectapânala1din1000persoane):

-  depresie,confuzie,halucinatii;

-  sindromdelupuseritematos;

-  crestereaazotuluiureicdinsângesiaaltorvalorisericealeenzimelorficatului,scadereavalorilorhemoglobinei si ale hematocritului, inhibare a agregarii plachetelor si timp de sângerare prelungit,scadereacalciuluidinsângesicrestereavaloriloraciduluiuricdinsânge.

Reactiiadversefoarterare(potafectapânala1din10000persoane):

-  percepereneplacutaabatailorinimii,insuficientacardiaca,infarctmiocardicsautensiunearterialamare;

-  tulburarideformareacelulelorsanguine(cusimptomeprecum:febra,durereIngât,ulcerelanivelulsuprafeteigurii,simptomedegripa,obosealasevera,sângerarelanivelulpieliisinasului);

-  zgomoteInurechi;

-  inflamatieaesofaguluisauapancreasului;

-  Ingustarealumenuluiintestinal;

-  inflamatieacutaaficatului,colorareIngalbenapieliisauaalbuluiochilor,disfunctie,leziunesauinsuficientahepatica;

-  inflamatieamembraneicreierului(farainfectiebacteriana);

-  lezareatesutuluirinichilor;

-  cadereaparului.

PADUDEN Raceala si Gripa poate determina scaderea numarului de globule albe si a rezistenteidumneavoastra la infectii. Daca prezentati o infectie cu febra si deteriorare grava a starii generale saufebracusimptomedeinfectielocala,cumsuntdurereIngât/faringe/gurasauproblemeurinare,trebuiesa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga oposibilascadereanumaruluideglobulealbe(agranulocitoza).

Intimpultratamentuluicuibuprofen,cazuriraredemeningita(manifestateprinrigiditateagâtului,durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare) au fost observate la pacientii cu tulburariautoimuneexistente,cumestelupusuleritematossistemicsauboalamixtaatesutuluiconjunctiv.

UtilizareaibuprofenuluiIntimpulvaricelei,Incazuriexceptionale,poatesadetermineaparitiaunorinfectii gravealepieliisi complicatiilanivelultesuturilormoi.

Raportarea reactiilor adverse:

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.Acestea includ orice reactii adverse nementionate In acest prospect. De asemenea, puteti raportareactiileadversedirectprinintermediulsistemuluinationalderaportare,alecaruidetaliisuntpublicatepeweb-site-ulAgentieiNationaleaMedicamentuluisiaDispozitivelorMedicalehttp://www.anm.ro/.Raportândreactiileadverse,puteticontribuilafurnizareadeinformatiisuplimentareprivindsigurantaacestui medicament.

5.  Cum se pastreaza PADUDEN Raceala si Gripa

NulasatiacestmedicamentlavedereasiIndemânacopiilor.

NuutilizatiacestmedicamentdupadatadeexpirareInscrisapecutiedupaEXP.Datadeexpiraresereferalaultimazialuniirespective.

Asepastralatemperaturisub25°C,Inambalajuloriginal.

Nuaruncatiniciunmedicamentpecaleaapeisauareziduurilormenajere.Intrebatifarmacistulcumsaaruncatimedicamentelepecarenulemaifolositi.Acestemasurivorajutalaprotejareamediului.

6.  Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine PADUDEN Raceala si Gripa:

-       Substanteleactivesunt:ibuprofensiclorhidratdepseudoefedrina.

Fiecarecomprimatfilmatcontineibuprofen200mgsiclorhidratdepseudoefedrina30mg.

-       Celelaltecomponentesunt:nucleu-lactozasupertabspray-dried,amidondeporumb,stearatdemagneziu, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, film - alcool polivinilicpartialhidrolizat,dioxiddetitan(E171),macrogol3350,talc,oxidgalbendefer(E172),indigotina(E132).

Cum arata PADUDEN Raceala si Gripa si continutul ambalajului

Comprimatefilmatebiconvexedeculoarebleu,avândgravatpeunadinfeteoliniemediana.

Cutie cu 1 blister din PVC/Al cu 10 comprimate filmate.Cutie cu 1 blister din PVC/Al cu 12 comprimate filmate.Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 6 comprimate filmate.Cutiecu2blisteredinPVC/Alacâte10comprimatefilmate.Cutiecu2blisteredinPVC/Alacâte12comprimatefilmate.

OTC Da
Brand TERAPIA-RANBAXY
Line PADUDEN
EAN 5944702207723
BBD 31 mar. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...