Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: STREPSILS
Data de expirare produs: 30.11.2026

Scapa de durerile in gat cu Strepsils Intensive miere si lamaie, 16 tablete, raceala si gripa

Gripa si raceala sunt adesea asociate cu dureri in gat, inflamatie locala si dificultati la inghitire. Formula speciala Strepsils Intensive miere si lamaie, 16 tablete, raceala si gripa contine flurbiprofen, un antiinflamator care actioneaza la nivel local, reducand durerile si inflamatia. Aceasta fomula de Strepsils Intensive are o aroma placuta de miere si lamaie, pentru o administrare cat mai usoara.

Cum actioneaza Strepsils Intensive miere si lamaie?

Strepsils Intensive miere si lamaie, 16 tablete, raceala si gripa se dizolva in gura si ofera o calmare a gatului iritat inca din primele 2 minute. Durerea incepe sa dispara dupa 15-30 de minute de la administrarea unei pastile de gat Strepsils Intensive, iar efectul poate dura pana la 4 ore. Doza recomandata adultilor este de o tableta la fiecare 3-6 ore. Comanda acum Strepsils Intensive miere si lamaie, 16 tablete, raceala si gripa la un pret avantajos de pe Springfarma.com.

 

Strepsils Intensiv miere si lamaie, 8,75 mg, 16 pastile

flurbiprofen  

în stoc
26,90 RON
Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator  

Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie 8,75 mg, pastile  

Flurbiprofen  

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a utiliza acest medicament, deoarece el  conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.  

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului  dumneavoastră sau farmacistului  

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.  

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.  - Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.  

- Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui  medic.  

Ce găsiţi în acest prospect:  

 1. Ce este Strepsils Intensiv Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  
 3. Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  
 4. Reacţii adverse posibile  
 5. Cum să păstrează Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii  
 7. Ce este Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie şi pentru ce se utilizează  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie conţine flurbiprofen care aparţine unui grup de substanţe numite  antiiflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS ajută la reducerea inflamaţiei, durerii şi febrei.  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie ajută la calmarea durerii şi a inflamaţiei gâtului ce însoţesc răceala,  laringita sau amigdalita.  

 Efectul emolient se observă la 2 minute de la administrare.  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie începe să acționeze în 2 minute de la administrare datorită  efectului demulcent (calmarea gâtului iritat).  

Reducerea durerii faringiene a fost observată după 15 minute.  

Calmarea durerii şi a inflamaţiei este de aşteptat să apară după 30 de minute de la administrarea unei  pastile şi durează până la 4 ore.  

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie  

Nu luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la flurbiprofen la alte AINS sau la oricare dintre celelalte  componente ale medicamentului, enumerate la pct. 6;  

- dacă aveţi sau aţi avut două sau mai multe episoade de ulcer gastro-duodenal sau sângerare la  stomac;  

 - dacă aţi avut vreodată reacții alergice (astm, bronhospasm, umflare a feţei şi/ sau a mâinilor, rinoree  însoţită de mâncărime la nivelul nărilor sau urticarie după administrarea de flurbiprofen sau alte AINS;  - dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă;  - dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină. 

 1 

- dacă aveți antecedente de sângerare sau perforaţie gastrointestinală, colită severă, tulburări de  formare a celulelor din sânge determinate de tratamentul anterior cu AINS;  

- dacă aveți sub 12 ani;  

Atenționări și precauții  

Înainte să luați Strepsils Intensiv Miere și Lămâie adresați-vă medicului dumneavoastră sau  farmacistului dacă:  

- aveţi sau aţi avut astm bronşic sau vă cunoașteți cu alergii;  

- aveţi boli ale rinichiului, inimii sau ficatului;  

- aveţi risc de sângerare;  

- aveţi antecedente de afecţiuni digestive;  

- sunteţi în vârstă (s-ar putea să fiţi mai susceptibil la apariţia efectelor secundare);  - luaţi deja orice alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau acid acetilsalicilic.  -aveţi afecţiuni grave ale pielii ( inclusiv sindromul Stevens-Johnson, lupus eritematos sistemic sau  boală mixtă de ţesut conjunctiv);  

- aveţi sau credeţi că aţi putea avea o infecţie bacteriană la nivelul gâtului (deoarece aţi putea avea  nevoie de antibiotice);  

- aveţi antecedente de boli intestinale (colită ulceroasă, boală Crohn).  

Aveţi grijă deosebită când luaţi Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie: 

La primul semn de orice reacţie la nivelul pielii (erupţii pe piele,descuamare, vezicule) sau orice alt  semn al unei reacţii alergice, opriţi administrarea medicamentului şi adresați-vă imediat medicului.  Dacă survine o sângerare sau o ulceraţie gastro-intestinală în timpul tratamentului cu flurbiprofen,  administrarea medicamentului trebuie întreruptă.  

Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord  („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la  doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate  pentru tratament.  

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi  în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet  zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu  medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie împreună cu alte medicamente 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte  medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală în special:  - alte AINS, inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenază-2, deoarece efectele acestora se pot  cumula cu ale flurbiprofenului;  

- anticoagulante (medicamente care impiedică formarea cheagurilor de sânge), deoarece se poate  prelungi timpul de sângerare;  

- acid acetilsalicilic și antiagregante plachetare (pentru subţierea sângelui);  - litiu deoarece flurbiprofenul poate reduce rata de eliberare a acestuia;  

- antihipertensive (medicamente care scad tensiunea arterială în cazul în care aceasta a fost crescută)  deoarece efectul acestora poate fi diminuat;  

- diuretice, inclusiv diuretice care economisesc potasiul  

- inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) pentru depresie  

- glicozide cardiace (pentru probleme cardiace), cum este digoxina  

- ciclosporină (pentru a preveni respingerea organelor după transplant)  

- corticosteroizi (pentru reducerea inflamaţiilor)  

- metotrexat (pentru psoriazis, artrită şi cancer)  

- tacrolimus (imunosupresor utilizat după transplant)  

- zidovudină (pentru HIV). 

 2 

- mifepristonă (efectul acesteia poate fi redus de către AINS în intervalul de 8 – 12 zile după  administrarea ei);  

- antibiotice chinolone (pentru tratamentul infecţiilor) deoarece AINS pot creşte riscul de apariţie a  convulsiilor asociate cu administrarea acesteia.  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie împreună cu alimente, băuturi şi alcool  Deoarece pastilele de Strepsils Intensiv Miere și Lămâie trebuie menţinute în cavitatea bucală până la  dizolvare, acestea nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi.  

Evitaţi consumul de alcoolul etilic în timp ce utilizaţi acest medicament, deoarece poate creşte riscul  de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului.  

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea  

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi  gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest  medicament.  

În primele 5 luni de sarcină, AINS se pot utiliza pe o perioadă cât mai scurtă, la recomandarea  medicului, dacă este absolut necesar. Utilizarea AINS în ultimele 4 luni de sarcină poate determina  închidera prematură a canalului arterial la făt şi o creştere persistentă a tensiunii pulmonare la nou  născut. Prin urmare administrarea Strepsils Intensiv Miere și Lămâie în ultimele 4 luni de sarcină este  contraindicată.  

Flurbiprofenul se excretă în laptele matern în concentraţie foarte mică; ca măsură de precauţie se  recomandă evitarea administrării în timpul alăptării.  

Există unele dovezi care arată că medicamentele care inhibă sinteza de ciclo-oxigenaze/prostaglandine  pot afecta fertilitatea feminină printr-un efect asupra ovulaţiei. Acesta este reversibil la întreruperea  tratamentului.  

Conducea vehiculelor şi folosirea utilajelor  

Uneori pot să apară ameţeli sau tulburari de vedere după administrarea Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie; în această situaţie nu este recomandat să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie conţine zahăr, glucoză şi miere. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi de a lua acest  medicament.  

 1. Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  

Luaţi întotdeauna Strepsils Intensiv Miere și Lămâie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavaostră.  Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavaostră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.  

Doze  

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai  scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. Durata tratamentului nu trebuie să depasească 3 zile.  

Adulţi şi copii peste 12 ani  

Doza recomandată este de o pastilă Strepsils Intensiv Miere și Lămâie (8,75 mg flurbiprofen) la  fiecare 3-6 ore (pastilele se ţin în cavitatea bucalǎ pânǎ la dizolvare; nu se mestecǎ şi nici nu se înghit  întregi); în funcţie de gravitatea simptomelor, doza maximă este de 5 pastile Strepsils Intensiv Miere și  Lămâie (43,75 mg flurbiprofen) în 24 de ore.  

Durata tratamentului nu trebuie să depasească 3 zile. 

 3 

Copii cu vârsta sub 12 ani:  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie nu este indicat la copii cu vârsta sub 12 ani.  

Vârstnici 

Nu este necesară ajustarea dozei la acestă categorie de vârstă. 

Similar altor pastile, pentru a se evita apariţia iritaţiilor locale se va schimba în permanenţă poziţia  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie la nivelul cavităţii bucale. Dacă apar iritații, tratamentul trebuie  întrerupt.  

Dacă aţi luat mai mult Strepsils Intensiv Miere și Lămâie decât trebuie  

Dacă în mod accidental luaţi mai multe pastile sau dacă un copil cu vârsta sub 12 ani ia pastilele,  adresaţi-vă medicului sau celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul acestui  medicament.  

Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a  compensa doza uitată.  

Dacă încetaţi să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie  

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.  

Strepsils Intensiv Miere și Lămâie se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă  simţiţi bine.  

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau  farmacistului.  

 1. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, Strepsils Intensiv Miere și Lămâie poate provoca reacţii adverse, cu toate că  nu apar la toate persoanele.  

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)  

Ameţeli, dureri de cap, rigiditate şi senzaţii de furnicături (parestezii) iritaţii ale gâtului, diaree,  ulceraţii la nivelul gurii, greaţă ,durere la nivelul gurii, senzaţii anormale la nivelul gurii (parestezie  orală), durere orofaringiană,disconfort (senzaţie de căldură sau de arsură, furnicături la nivelul gurii  sau iritație tranzitorie a mucoasei bucale.)  

  

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)  

Somnolenţă, apariţia de vezicule la nivelul gurii sau gâtului,balonare, dureri abdominale, vânturi,  constipaţie, senzaţia de arsură sau durere apărută în partea superioară a abdomenului, vărsături,gură  uscată, senzaţie de arsură şi amorţeală în gură, modificarea gustului, pierderea parţială a sensibilităţii  la nivelul gurii şi gâtului mâncărimi ale pielii, febră, durere, dificultăţi în a adormi, agravare a astmului  bronșic, bronhospasm,dificultăţi de respiraţie, erupţii trecătoare pe piele, de diferite tipuri.  

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)  

Reacţii anafilactice.  

  

Foarte rare  

Îngălbenire a pielii, anemie aplastică, scădere a numărului de granulocite sau de trombocite din sânge  (fără a se stabili însă o relaţie de cauzalitate cu administrarea flurbiprofenului).  

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)  Anemie, indigestie, greaţă, vărsături, sângerări gastro-intestinale, diaree, ulceraţii ale mucoasei bucale,  exacerbare a simptomelor ulcerului gastric sau duodenal, perforaţie gastrică, retenţie de fluide, edem,  tulburări ale vederii, tensiune arterială mare, insuficienţă cardiacă, urticarie, edem la nivelul feţei,  limbii sau gâtului, forme severe de reacţii pe piele, cum sunt reacţii buloase, inclusiv sindromul 

 4 

Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică (afecţiuni rare din cauza reacţiilor adverse severe la  medicamente sau infecţiilor în care pielea şi membranele mucoaselor reacţionează grav), hepatită  (inflamaţie a ficatului)  

Reacţii adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială şi  insuficienţa cardiacă.  

Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord  („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.  

Raportarea reacţiilor adverse 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta  reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate  pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.  Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa  acestui medicament.  

 1. Cum se păstrează Strepsils Intensiv Miere și Lămâie 

A se păstra în ambalajul original.  

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.  

Nu utilizaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP.  Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.  

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul  cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea  mediului.  

 1. Continutul ambalajului si alte informaţii  

Ce conţine Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie  

- Substanţa activă este flurbiprofenul. Fiecare comprimat conţine flurbiprofen 8,75 mg.  - Celelalte componente sunt: macrogol 300, hidroxid de potasiu, aromă de lămâie, levomentol,  glucoză, zahăr şi miere  

Cum arată Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie şi conţinutul ambalajului  

Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie se prezintă sub formă de pastile rotunde, de culoare galben deschis  până la maro, cu gust de lămâie şi miere, gravate pe ambele feţe.  

  

Este disponibil în cutii cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 8 pastile.  

Este disponibil în cutii cu 3 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 8 pastile.  

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul  

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă  

RECKITT BENCKISER (ROMÂNIA) SRL  

Bulevardul Iancu de Hunedoara, Nr. 48, Clădirea Crystal Tower, Etaj 11  

Sectorul 1, București, România 

Fabricantul  

RB NL Brands B.V.  

Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda  

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a  deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: 

 5 

Reckitt Benckiser România SRL  

Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97  Corpul A, Etaj 5, Sector 1, Bucureşti, România  Tel: +4021 529 67 00  

[email protected]  

Acest prospect a fost revizuit în Mai, 2022. 

 6 

SKU 26946
OTC Da
Brand STREPSILS
Line STREPSILS INTENSIV
EAN 5000158101531
BBD 30 nov. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.