Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Producator: SLAVIA PHARM BUCURESTI

Terbinafina Slavia 250 mg x 14 comprimate

1. Ce este Terbinafina Slavia si pentru ce se utilizeaza

Terbinafina apartine unui grup de medicamente numite antifungice si este utilizata pentru tratamentul unei varietati de infectii fungice ale pielii, parului si unghiilor, cum sunt:

- infectii ale unghiilor determinate de dermatofiti (onicomicoze);

- infectii de tip tinea (dermatofitoze) ale parului, scalpului, zonei inghinale, altor zone ale corpului, precum si picioarelor („piciorul de atlet”);

- infectii cu levuri ale pielii.

Utilizata oral, terbinafina atinge la locul infectiei concentratii suficient de mari incat sa omoare ciuperca sau sa ii opreasca cresterea.

 

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Terbinafina Slavia

Nu utilizati Terbinafina Slavia:

- daca sunteti alergic la terbinafina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- daca aveti tulburari acute sau de lunga durata (cronice) ale ficatului.

Atentionari si precautii

- daca aveti afectiuni ale rinichilor, deoarece puteti avea nevoie de alte doze;

- daca aveti psoriazis (boala descuamativa a pielii), deoarece Terbinafina Slavia poate agrava aceasta boala. Daca aveti oricare din urmatoarele semne sau simptome, nu mai utilizati Terbinafina Slavia si adresati-va imediat medicului dumneavoastra:

- daca aveti stare de rau general, scaderea poftei de mancare, stare de oboseala, greata, varsaturi, dureri in partea de sus dreapta a abdomenului, ingalbenirea pielii sau a albului ochilor, urina inchisa la culoare sau scaune decolorate;

- febra mare sau dureri in gat.

Terbinafina Slavia cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Acestea includ:

- unele antibiotice (de exemplu rifampicina);

- unele antidepresive (de exemplu desipramina);

- unele medicamente utilizate in tratamentul afectiunilor inimii (de exemplu: propafenona);

- unele medicamente utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale (de exemplu: metoprolol);

- unele medicamente utilizate in tratamentul ulcerului gastric (de exemplu cimetidina).

Daca utilizati medicamente anticonceptionale orale impreuna cu Terbinafina Slavia puteti avea dereglari ale ciclului menstrual si sangerari de intrerupere.

Terbinafina Slavia impreuna cu alimente, bauturi si alcool

Puteti utiliza Terbinafina Slavia cu sau fara alimente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, spuneti medicului dumneavoastra. Terbinafina Slavia nu trebuie utilizata in timpul sarcinii, decat daca este absolut necesar. Medicul va discuta cu dumneavoastra posibilele riscuri ale utilizarii Terbinafina Slavia in timpul sarcinii.

Nu trebuie sa alaptati in timpul utilizarii Terbinafina Slavia, deoarece se excreta in laptele matern si acest lucru ii poate dauna copilului dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Terbinafina Slavia nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

 

3. Cum sa utilizati Terbinafina Slavia

Utilizati intotdeauna Terbinafina Slavia exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Daca aveti nelamuriri despre modul de administrare al acestui medicament, adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra. Doza uzuala la pacientii adulti si varstnici este de 250 mg terbinafina o data pe zi (un comprimat Terbinafina Slavia). Durata tratamentului depinde de tipul de infectie pe care il aveti, cat de severa este si ce zona a

corpului este afectata.

Medicul dumneavoastra va va spune exact cat timp va trebui sa utilizati comprimatele.

Durata normala a tratamentului este urmatoarea:

Pentru infectiile de tip tinea (dermatofitoze) ale picioarelor (“piciorul de atlet”), Terbinafina Slavia trebuie utilizat timp de 2-6 saptamani.

Pentru infectiile de tip tinea (dermatofitoze) si infectii cu levuri, infectii inghinale si ale altor zone ale corpului, Terbinafina Slavia trebuie utilizat timp de 2- 4 saptamani.

Infectii ale parului si scalpului

Pentru infectiile de tip tinea (dermatofitoze) ale scalpului si parului, durata normala a tratamentului este de 4 saptamani.

Infectii ale unghiilor

De obicei, infectiile fungice ale unghiilor necesita un timp de vindecare mai indelungat decat infectiile fungice ale pielii. Pentru majoritatea infectiilor unghiilor, Terbinafina Slavia trebuie utilizat timp de 6 pana la 12 saptamani.

Infectiile unghiilor de la mani

Durata tratamentului: in majoritatea cazurilor, 6 saptamani de tratament sunt suficiente.

Infectiile unghiilor de la picioare Durata tratamentului: in majoritatea cazurilor, 12 saptamani sunt suficiente.

Unii pacienti, cu o crestere lenta a unghiei, pot necesita un tratament mai indelungat. Medicul va discuta

acest aspect cu dumneavoastra.

Este important sa utilizati zilnic comprimatul si sa continuati utilizarea lui atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Acest lucru este necesar pentru a va asigura ca infectia este vindecata complet si eventualitatea ca aceasta sa revina dupa incetarea tratamentului sa fie mult mai mica. Exista alte masuri pe care le puteti lua pentru a va vindeca si a fi sigur ca infectia nu revine. De exemplu, pastrati zonele infectate uscate si aerisite si schimbati zilnic imbracamintea care este in contact direct cu zona/zonele infectate.

Copii si adolescenti

Nu se recomanda utilizarea Terbinafina Slavia la copii si adolescenti.

Pacienti cu afectiuni renale

Medicul dumneavoastra va va prescrie o doza mai mica de Terbinafina Slavia.

Pacienti cu afectiuni hepatice

Daca aveti o tulburare acuta sau de lunga durata a ficatului, nu luati Terbinafina Slavia (vezi pct. „Nu utilizati Terbinafina Slavia”).

Daca aveti impresia ca efectul Terbinafina Slavia este prea slab sau prea puternic, adresati-va medicul dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult Terbinafina Slavia decat trebuie

Daca utilizati accidental mai multe comprimate din Terbinafina Slavia decat v-a prescris medicul dumneavoastra, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Simptomele determinate de supradozaj includ: durere de cap, greata, dureri in capul pieptului si ameteli.

Daca uitati sa utilizati Terbinafina Slavia

Daca ati uitat sa luati un comprimat de Terbinafina Slavia la timp, luati-l imediat ce va aduceti aminte. Daca au ramas mai putin de 4 ore pana cand trebuie sa utilizati urmatoarea doza, asteptati si administrati urmatoarea doza la timpul potrivit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pot sa apara urmatoarele reactii adverse:

Trebuie sa mergeti imediat la medic sau la cel mai apropiat spital daca aveti oricare din simptomele de mai jos:

- greata, varsaturi;

- ingalbenirea pielii sau a albului ochilor, urina inchisa la culoare sau scaune decolorate;

- umflarea fetei, limbii sau gatului ;

- dificultati la inghitire;

- mancarimi, senzatie de constrictie a pieptului si dificultati de respiratie.

Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10)

- senzatie de satietate, pierderea poftei de mancare, indigestie, greata, dureri in capul pieptului, diaree.

Daca diareea dureaza mai multe zile, contactati-l pe medicul dumneavoastra, deoarece s-ar putea sa fie nevoie modificarea schemei de tratament;

- eruptie trecatoare pe piele, urticarie;

- dureri articulare si dureri musculare.

Frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100)

- dureri de cap.

Mai putin frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000)

- tulburari ale gustului pana la pierderea gustului; aceste tulburari sunt trecatoare si dispar dupa intreruperea tratamentului.

Rare (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000)

- amorteli, sensibilitate scazuta a pielii la stimuli, ameteli;

- stare generala de rau.

Foarte rare (afecteaza mai putin de un utilizator din 10000)

- modificari ale formulei sanguine (scaderea numarului globulelor albe si plachetelor sanguine);

- vertij;

- insuficienta hepatica severa, cu simptome ca: scaderea apetitului, stare de oboseala, varsaturi, dureri abdominale, ingalbenirea pielii sau a albului ochilor, urina inchisa la culoare sau scaune decolorate; - reactii cutanate grave: sindrom Stevens-Johnsons, necroliza epidermica toxica, sensibilitatea pielii la

lumina;

- manifestarea sau agravarea lupusului eritematos sistemic sau cutanat; reactii anafilactice;

- depresie si anxietate.

Cu frecventa necunoscuta: agravarea psoriazisului (boala descuamativa a pielii), oboseala, reactii cutanate

grave (de exemplu pustuloza exantematica acuta generalizata).

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile

adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

 

5. Cum se pastreaza Terbinafina Slavia

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Terbinafina Slavia

Substanta activa este terbinafina. Un comprimat contine 250 mg terbinafina (sub forma de clorhidrat de terbinafina).

Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hipromeloza, talc, stearat de magneziu.

Cum arata Terbinafina Slavia si continutul ambalajului

Medicamentul este ambalat in cutii cu 2 blistere a cate 7 comprimate.

Se prezinta sub forma de comprimate plate, de culoare alba pana la alb-galbuie, cu diametrul de 11 mm.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

S.C. Slavia Pharm S.R.L. B-dul Theodor Pallady, nr. 44 C,

Sect. 3, Cod 032266, Bucuresti, Romania

Fabricant S.C. SLAVIA PHARM S.R.L.

B-dul Theodor Pallady nr. 44C Sector 3, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost revizuit in mai 2015.

Mai multe informații
OTC Nu
Brand SLAVIA PHARM BUCURESTI
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...