Prospan sirop 100 ml

20,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Prospan sirop este un medicament pe baza de plante care se utilizeaza pentru tratamentul tusei productive din problemele inflamatorii de durata ale bronhiilor.


Ce este Prospan sirop şi pentru ce se utilizează

Prospan sirop este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă. Prospan sirop aparţine unei grupe de medicamente denumite alte antitusive şi expectorante.

Prospan sirop este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durată (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse.

... Citeste mai mult

Prospan sirop este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

... Citeste mai putin
Produsul Prospan sirop 100 ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Tuse productiva - Prospan sirop 100 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse, tratament simptomatic al afecţiunilor inflamatorii bronşice cronice;

- este folosit pentru a trata eficient tusea la adulţi, adolescenţi şi copii.

Contraindicații

- pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză, Prospan sirop este contraindicat;

- dacă sunteți hipersensibil la extractul uscat din Hederae folium (extract de iederă) - substanța activă pe care Prospan sirop o conține - sau la oricare altă componentă a medicamentului;

... Citeste mai mult

- acest medicament are în componență sorbitol (E420). 

... Citeste mai putin

Prospect: informaţii pentru utilizator

Prospan 7 mg/ml sirop

Extract uscat din Hederae folium (frunze de iederă)

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea este necesar să luaţi Prospan sirop cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de tratament.

- Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Prospan sirop şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi Prospan sirop

3. Cum să utilizaţi Prospan sirop

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Prospan sirop

6. Informaţii suplimentare

1. Ce este Prospan sirop şi pentru ce se utilizează

Prospan sirop este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă. Prospan sirop aparţine unei grupe de medicamente denumite alte antitusive şi expectorante.

Prospan sirop este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durată (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse.

Prospan sirop este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Înainte să utilizaţi Prospan sirop

Nu utilizaţi Prospan sirop:

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă (extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

• dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Prospan sirop conţine sorbitol ( E420). Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9 g pentru fiecare administrare.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Prospan sirop

Înainte să utilizaţi Prospan sirop, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă apare dificultate la respiraţie, febră sau expectoraţie cu puroi sau cu sânge, trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului.

Copii

Înainte să utilizaţi Prospan sirop pentru copii cu vârsta sub 1 an, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Spre deosebire de copiii mai mari, această grupă de vârstă trebuie monitorizată cu atenție atunci când se administrează Prospan sirop, pot să apară diaree si stări de vomă. În acest caz trebuie să vă adresați de urgență medicului.

Citiți și informațiile de la punctul 4 (Reacții adverse posibile)

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu au fost efectuate cercetări privind interacţiunea cu alte medicamente. Nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prospan sirop nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu sunt disponibile informaţii suficiente despre siguranţa administrării la gravide şi femei care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament nu are nici un efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Prospan sirop

Prospan sirop conţine sorbitol ( E420)

Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9 g pentru fiecare administrare.

2,5 ml de sirop conţin 0,963 g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Prospan sirop

Utilizaţi întotdeauna Prospan sirop exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul sau asistenta medicală. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Administrare orală

Doza recomandată este:

Vârsta O singură doză Doza totală zilnică
Copii sub 1 an 2,5 ml (corespunzând la 17,5 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 5 ml (2 x 2,5 ml) (corespunzând la 35 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))
Copii între 1 și 5 ani 2,5 ml (corespunzând la 17,5 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 7,5 ml (3 x 2,5 ml) (corespunzând la 52,5 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))
Copii între 6 și 9 ani 5 ml (corespunzând la 35 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 15 ml (3 x 5 ml) (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Adulți și copii peste 10 ani

5 ml (corespunzând la 35 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 15 ml (3 x 5 ml) (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Dacă este necesar, doza pentru adulți poate fi crescută la

7,5 mg (corespunzând la 52,5 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 22,5 ml (3 x 7,5 ml) (corespunzând la 157,5 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Mod de administrare:

Pentru administrare orală.

Prospan sirop se administrează dimineaţa, la prânz şi seara.

Siropul se administrează cu măsura dozatoare ataşată flaconului. Se recomandă a se agita energic flaconul înainte de utilizare.

Durata tratamentului este funcţie de felul şi gravitatea bolii; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor uşoare ale tractului respirator.

Este recomandat să continuaţi tratamentul 2-3 zile după dispariţia simptomelor.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă efectul acestui medicament este mai mare sau mai mic decât vă aşteptaţi.

Dacă aţi utilizat mai mult Prospan sirop decât trebuie

Nu depăşiţi doza recomandată.

Daca aţi luat doze mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) este posibil să apară greaţă, vărsături şi diaree.

Adresaţi-vă imediat unui medic, pentru a primi tratamentul corespunzător.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Prospan sirop

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi administrarea conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului.

Dacă încetaţi să utilizaţi Prospan sirop

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse se clasifică în ordinea frecvenţei de apariţie:

foarte frecvente afectează mai mult de 1 utilizator din 10
frecvente afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
mai puțin frecvente afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
rare afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
foarte rare afectează mai puțin de 1 utilizator din 10000
cu frecvență necunoscută frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

Reacţii alergice

Foarte rar: după utilizarea medicamentelor care conţin iederă pot să apară reacţii alergice: blânde (urticarie), mâncărimi, pete roşietice trecătoare, dificultate la respirație

Tulburări gastrointestinale:

Mai puțin frecvente: pot să apară greaţă, vomă, diaree; poate apare efect laxativ datorită conținutului de sorbitol.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Prospan sirop

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Prospan sirop după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului şi pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Prospan sirop trebuie utilizat în decurs de 3 luni după prima deschidere a flaconului.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Prospan sirop

- Substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium);

- 100 ml sirop conţin 0,7 g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) (5 -7,5):1 Agent de extracţie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m).

Celelalte componente sunt: sorbat de potasiu (Ph.Eur.) (conservant), acid citric anhidru (Ph. Eur.), sorbitol soluţie 70% (cristalizabilă)( E420) (Ph.Eur.), gumă xanthan, aromă de cireşe, apă purificată.

Ph.Eur. = Farmacopeea europeană

2,5 ml de sirop conţin 0,963 g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine

Un termen important pentru a descrie calitatea unui extract este așa-numitul "Raport materie primă - extract". Un raport de 5 - 7,5 : 1 înseamnă că din 5 - 7,5 părți materie primă (frunze de iederă) se obține o parte de extract.

Cum arată Prospan sirop şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 100 ml sirop, prevăzut cu aplicator din PE, utilizat pentru turnare, închis cu capac cu filet din PP cu inel de siguranță și o măsură dozatoare.

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 200 ml sirop, prevăzut cu aplicator din PE, utilizat pentru turnare, închis cu capac cu filet din PP cu inel de siguranță și o măsură dozatoare.

Soluţie siropoasă, uşor opalescentă, cu gust dulce de fructe şi miros de cireșe.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG,

Herzbergstraβe 3, 61138 Niederdorfelden, Germania

{Sigla ENGELHARD Arzneimittel}

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Vedra International – Reprezentanţa România

Str. Dr. Ion Ghiulamila nr. 19, Sector 5, Bucureşti, România

Tel: + 40 314 243 033

{Sigla VEDRA INTERNATIONAL}

Acest prospect a fost aprobat în August, 2017

Notă: Extractele din plante sunt obţinute din plante uscate. Frunzele uscate de iederă sunt întâi prelucrate într-un amestec de apă şi alcool, timp în care ingredientele sunt dizolvate din frunze. Acest proces este cunoscut ca extracţie. În timpul fazei de uscare, care urmează extracţiei, alcoolul dipare complet din extract, astfel încât preparatul rămâne fără alcool.

Prospan sirop conţine substanţă activă provenită din plante. Se poate forma un sediment slab, pe perioada păstrării. Gustul preparatului poate varia uşor. Calitatea produsului nu este afectată.

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
10-02-2022

OK

acceptat de copil , a fost de mare ajutor atat pentru el cat si pentru parinti

Scrie o parere
Prospan sirop 100 ml

Prospan sirop 100 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

bronsita simptome raceala tract respirator Antitusive raceala si gripa sistem respirator
Nota pentru produsul Prospan sirop 100 ml 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Prospan sirop 100 ml

newsletter