Lapte si mancare

Cum alegi laptele praf potrivit bebelusului tau?

Medicul pediatru stie sa recomande un anumit tip de formula, dar nici aceasta parere nu este mereu accesibila si nu intotdeauna are o acuratete de 100%. Ca sa facem lucrurile sa fie mai usoare, trebuie mai intai sa intelegem care sunt formulele de lapte de pe piata. Trebuie stiut de la inceput ca majoritatea producatorilor au in portofoliu una dintre cele trei formule sau pe toate in agenda lor.

  • formula de lapte praf, care se prepara prin amestecarea cu apa (cea mai intalnita pe piata si cea mai putin costisitoare);
  • formula de lapte lichida concentrata, care se prepara prin diluarea cu apa;
  • formula de lapte gata preparata, care poate fi folosita direct, fara a fi nevoie de preparare speciala (aceasta este si cea mai costisitoare si cea mai putin comercializata, cel putin pe piata romaneasca);

Odata ce am stabilit tipurile de formule, trebuie stiut ca exista patru tipuri principale de lapte praf pe care le vei gasi in farmaciile online sau cele fizice.

  • formula pe baza de lapte de vaca (majoritatea bebelusilor incep cu acest tip de formula);
  • formula pe baza de lapte de soia (recomandata mai ales copiilor cu intoleranta la lactoza sau la laptele de vaca);
  • formule hipoalergenice (concepute special pentru bebelusii care fac alergie la proteinele din lapte sau din soia);
  • formule specializate (destinate bebelusilor care au o greutate foarte mica la nastere, cu un continut special de substante nutritive);

Cum gasesti mancare pentru copii mici de calitate?

Cand cauti mancare pentru bebelusi trebuie sa fii atent la continutul acesteia cu privire la anumite vitamine si minerale. De exemplu, fierul este o substanta esentiala pentru cresterea sanatoasa a bebelusilor. Necesarul de fier impune ca si bebelusilor alaptati exclusiv sa li se administreze suplimente de fier inca de la 6 luni.

Acizii grasi sunt elemente importante in dezvoltarea creierului si a organismului, in general. Exista studii care confirma faptul ca bebelusii care au fost alaptati cu o formula imbogatita cu acizi grasi au avut o mai buna dezvoltare a simtului vizual, precum si a capacitatii de rezolvare a problemelor in perioada scolara. Acizii grasi reduc, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare in perioada copilariei.

Probioticele si prebioticele sunt elemente extrem de importante care ajuta la dezvoltarea si la mentinerea sanatatii sistemului digestiv al bebelusilor. Probioticele sunt bacterii prietenoase care sunt deja prezente intr-o cantitate mare in sistemul digestiv al bebelusului. Introducerea lor in formula de lapte are rolul de a crea un echilibru in intestinele bebelusului si de a impiedica eventuala dezvoltare a unor bacterii neprietenoase care ar putea cauza diverse infectii.

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter