Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BIOFARM
Data de expirare produs: 01.03.2026

Triferment Forte 325 mg comprimate gastrorezistente se foloseste in cazul adultilor si copiilor diagnosticati cu insuficienta pancreatica exocrina.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Triferment Forte, 325 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Biofarm

în stoc
Rating:
100 % of 100
22,40 RON

Triferment forte, 30 comprimate, Biofarm, remediu pentru echilibrarea digestiei

Digestia este un mecanism complex si necesita aportul pancreasului. Organul e responsabil cu producerea de enzime pancreatice si insulina, care ne ajuta sa retinem nutrientii necesari din alimente si bauturi. In cazul unor dezechilibre la nivel pancreatic, apar probleme digestive care pot fi combatute cu Triferment forte, 30 comprimate, Biofarm. Triferment forte e indicat persoanelor care sufera de insuficienta pancreatica exocrina, care se manifesta prin absorbtia insuficienta a nutrientilor.

Cum ajuta Triferment procesul de digestie

Datorita complexului de enzime numit pancreatina, Triferment forte, 30 comprimate, Biofarm actioneaza prin digerarea rapida a alimentelor care trec prin intestin. Din Triferment prospect reiese că medicamentul trebuie administrat in timpul meselor sau imediat dupa acestea. Explicatia este simpla si tine de eficienta enzimelor din compozitie, care actioneaza mai bine cand sunt introduse odata cu alimentele. Triferment forte, 30 comprimate, Biofarm este recomandat si copiilor si poate fi comandat online, cu livrare rapida.

Ce este Triferment Forte şi pentru ce se utilizează

Triferment Forte conţine un amestec de enzime numit „pancreatină”. Pancreatina vă ajută să digeraţi alimentele.

Triferment Forte este utilizat la copiii şi adulţii cu „insuficienţă pancreatică exocrină”. Aceasta apare atunci când pancreasul nu secretă suficiente enzime pentru a digera mâncarea. Este des întâlnită la persoanele care prezintă:

∙ fibroză chistică, o boală genetică rară;

∙ blocarea canalelor pancreasului sau ale vezicii biliare (ductele pancreatice sau canalul biliar comun);

∙ inflamaţia cronică a pancreasului (pancreatită);

∙ cancer de pancreas;

∙ au suferit o operaţie de îndepărtare a unei porţiuni din pancreas sau a întregului pancreas (pancreatectomie parţială sau totală);

∙ au suferit o operaţie de îndepărtare a unei porţiuni din stomac sau a întregului stomac (gastrectomie parţială sau totală);

∙ după chirurgia de by-pass gastro-intestinal.

Cum acţionează Triferment Forte

Enzimele din Triferment Forte acţionează prin digerarea alimentelor care trec prin intestin. Trebuie să utilizaţi Triferment Forte în timpul meselor sau gustărilor sau imediat după acestea. Acest lucru va permite enzimelor să se amestece bine împreună cu alimentele.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

Triferment Forte 325 mg comprimate gastrorezistente

Pancreatină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

-            Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

-            Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

-            Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect

 1.       Ce este Triferment Forte și pentru ce se utilizează
 1.       Ce trebuie să știți înainte să utilizați Triferment Forte
 2.       Cum să utilizați Triferment Forte
 3.       Reacții adverse posibile
 4.       Cum se păstrează Triferment Forte
 5.       Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1.           Ce este Triferment Forte și pentru ce se utilizează

Triferment Forte conţine un amestec de enzime numit „pancreatină”. Pancreatina vă ajută să digeraţi alimentele.

Triferment Forte este utilizat la copiii şi adulţii cu „insuficienţă pancreatică exocrină”. Aceasta apare atunci când pancreasul nu secretă suficiente enzime pentru a digera mâncarea. Este des întâlnită la persoanele care prezintă:

fibroza chistică

pancreatita cronică de orice origine (cum ar fi cea indusă de alcool, traumatică, autoimună, ereditară, calcifiere tropical, idiopatică sau indusă de diferite medicamente)

chirurgia pancreasului

rezecție partială sau totală de pancreas sau pancreato-duodenectomie cancer pancreatic

după chirurgia de by-pass gastro-intestinal (de exemplu, gastro-entero-anastomoză Billroth II); tranzit intestinal accelerat în cazul unei rezecții gastrice (gastrectomie) sau de intestin subțire consumul unor legume greu digerabile, alimente bogate în grăsimi sau cu care stomacul nu este

obișnuit și provoacă deficiențe în absorbția nutrienților, senzație de balonare, flatulență sau accelerarea tranzitului intestinal

în anumite cazuri de dispepsie

în unele boli hepatobiliare caracterizate prin obstrucția ductelor pancreatice sau a canalului biliar comun (de exemplu în neoplazii sau în litiaza biliară recurentă)

1

boală celiacă

boli inflamatorii intestinale (de exemplu în boala Crohn) diabet zaharat

SIDA (sindromul de imunodeficiență dobândită) sindromul Shwachman-Diamond

sindromul Sjogren

Cum acţionează Triferment Forte

Enzimele din Triferment Forte acţionează prin digerarea alimentelor care trec prin intestin.

Trebuie să utilizaţi Triferment Forte în timpul meselor sau gustărilor sau imediat după acestea. Acest lucru va permite enzimelor să se amestece bine împreună cu alimentele.

 

 1.           Ce trebuie să știți înainte să utilizați Triferment Forte

Nu utilizați Triferment Forte:

-            dacă sunteți alergic la pancreatină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),

-            dacă suferiţi de pancreatită acută sau acutizări ale pancreatitei cronice.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Triferment Forte, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

-           dacă simptomele digestive persistă sau se agravează sub tratament este necesară prezentarea la medic.

-           dacă utilizaţi doze mari de enzime pancreatice pot apărea leziuni la nivelul gurii şi anusului, precum şi stricturi intestinale. La pacienţii cu fibroză chistică care folosesc doze mari din produse care conţin pancreatină a fost raportată o boală rară numită „colonopatie fibrozantă”, afecţiune în care intestinul este îngustat. Dacă aveţi fibroză chistică şi luaţi mai mult de 10000 unităţi de lipază/kg corp/zi şi aveţi dureri abdominale neobişnuite sau modificări ale simptomelor abdominale, spuneţi medicului dumneavoastră.

-           dacă aveţi gută şi litiază urinară se recomandă prudenţă.

Triferment Forte împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Triferment Forte împreună cu alimente, băuturi și alcool

Secreţia gastrică acidă poate modifica eficacitatea pancreatinei (aciditatea gastrică poate inactiva enzimele pancreatice). Se recomandă administrarea în timpul meselor sau imediat după acestea.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Secreţia gastrică acidă poate modifica eficacitatea pancreatinei (aciditatea gastrică poate inactiva enzimele pancreatice). Se recomandă administrarea în timpul meselor sau imediat după acestea.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Triferment Forte nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Triferment Forte conține lactoză monohidrat

2

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua Triferment Forte.

Triferment Forte conţine galben amurg FCF

Poate provoca reacţii alergice.

 

 1.           Cum să utilizați Triferment Forte

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v- a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza este stabilită în funcţie de necesităţile individuale şi severitatea tulburărilor dispeptice din insuficienţa pancreatică exocrină.

Comprimatele gastrorezistente se înghit întregi cu o cantitate suficientă de lichid în timpul mesei sau imediat după acestea.

Adulţi

Doza recomandată este de 1-2 comprimate gastrorezistente Triferment Forte la fiecare masă.

Doza maximă de unităţi de lipază este de 15000-20000/kgc/zi.

Copii

Triferment Forte se administrează, la indicaţia medicului, copiilor peste 6 ani datorită formei farmaceutice.

Vârstnici

Doza recomandată de Triferment Forte este aceeaşi ca pentru adulţi.

Dacă utilizați mai mult Triferment Forte decât trebuie

Dozele foarte mari de Triferment Forte pot determina greaţă, diaree, dureri la nivelul stomacului, creşterea cantităţii de acid uric şi de uraţi din sânge şi urină. Se recomandă întreruperea administrării medicamentului şi se instituie tratament simptomatic.

Dacă uitați să utilizați Triferment Forte

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să utilizați Triferment Forte

Medicul dumneavoastră vă va sfătui în privinţa duratei optime a tratamentului. Întreruperea tratamentului cu Triferment Forte nu este urmată de efecte neplăcute.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

 1.           Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10), frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi), mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi), rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi), foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Tulburări gastrointestinale

Rar: diaree, constipaţie, disconfort gastric, greaţă, vărsături, iritaţii la nivelul gurii şi anusului.

Foarte rar: stricturi ale regiunii ileocecale şi colonului la pacienţii cu fibroză chistică, după doze mari de pancreatină.

Tulburări ale sistemului imunitar

Foarte rar: reacţii alergice/de hipersensibilitate (strănut, erupţii cutanate).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Triferment Forte

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după „Data expirării”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Triferment Forte

-           Substanţa activă este pancreatina. Fiecare comprimat gastrorezistent conţine 325 mg pancreatină, cu o activitate minimă: lipolitică 10000 U, amilolitică 8125 U, proteolitică 536 U.

-           Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, polividonă K30, crospovidonă, glicolat sodic de amidon, talc, stearat de magneziu, celuloză microcristalină 101, hipromeloză 15cP, dioxid de titan, macrogol 4000, acid citric monohidrat, copolimer acid metacrilic tip C, trietilcitrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, alcool polivinilic parţial hidrolizat, macrogol 3350, Ponceau 4R, galben amurg FCF.

Cum arată Triferment Forte și conținutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimate gastrorezistente de formă discoidală, de culoare roşie.

Cutie cu 3 blistere a câte 10 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 1 blister a câte 10 comprimate gastrorezistente.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

BIOFARM S.A.

Str. Logofătul Tăutu Nr. 99, Sector 3, Bucureşti, România

Telefon: 021 30.10.600

Fax: 021 30.10.605

E-mail: [email protected]

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2022.

OTC Da
Brand BIOFARM
Line Nici unul
EAN 5944704010734
BBD 1 mar. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa conta[email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...