The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cataracta este o afectiune oftalmologica care presupune opacifierea cristalinului, a retinei, componenta a globului ocular care permite focalizarea imaginii si, implicit, vederea clara. Cataracta poate fi congenitala, adica apare inca de la nastere, sau dobandita ulterior, fiind apanajul varstei, dar si urmarea anumitor afectiuni ca, de exemplu, diabet sau miopie forte. Punctam ca aceasta afectiune poate fi favorizata si agravata de expunerea necontrolata la soare. Cataracta se manifesta sub forma unui reflex albicios pe pupila ochiului afectat. Daca nu se intervine imediat, cataracta afecteaza irecuperabil vederea.
Simptome cataracta
Cele mai frecvente simptome de catarcata sunt incetosarea privirii, manifestare care tinde sa devina progresiva, si denataurarea culorilor. O persoana care sufera de cataracta va acuza faptul ca vede culorile mai intunecate si mai terne si ca nu percepe intocmai contrastele. Totodata, amintim ca exista forme particulare de catarcata care scad dioptriile, in special la vederea pe distanta, dar si forme de cataracta care impiedica distingerea imaginii la lumina puternica. In lipsa tratamentului care, in anumite cazuri presupune operatie, cataracta evolueaza pana la pierderea definitiva a vederii, pacientul putand percepe vizual doar lumina si intunericul.
Operatia de cataracta
Tulburarile vizuale pot fi prevenite prin administrarea unor suplimente alimentare cu rol in protejarea vederii, recomandate in special persoanelor care se confrunta cu disconfort ocular, care lucreaza in medii toxice sau se expun constant luminii artificiale si radiatiilor. De exemplu, conform studiilor, s-a demonstrat ca vitamina E combinata cu luteina si zeaxantina mareste acuitatea vizuala si previne aparitia cataractei. Ceea ce este important de punctat este necesitatea controalelor oftalmologice anuale, aceasta fiind cea mai sigura modalitate de preventie a unei degenerescente maculare si afectiuni oftalmologice. Tratamentul cataractei presupune o interventie chirurgicala in urma careia se inlocuieste cristalinul afectat cu unul artificial. Operatia de cataracta trebuie facuta inca din momentul in care scade confortul vizual, deoarece, daca se amana, operatia devine riscanta si recuperarea greoaie, existand chiar riscul de aparitie a complicatiilor, cea mai frecventa fiind glaucomul secundar.
28 decembrie 2017
Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.