Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Ce trebuie sa stii despre suplimentele nutritive?

Postat in: Info sanatate
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 27 iunie 2018 Ultima actualizare: 3 februarie 2023

Suplimentele alimentare sunt produse pe baza de nutrienti, care pot fi de origine vegetala sau animala, destinate sustinerii sanatatii organismului. Pot fi sub forma de capsule, de pulbere sau lichide, in functie de cum se pot conserva mai bine extractele folosite. Cu toate ca multe persoane tind sa le catalogheze gresit si au preconceptii legate de acestea, suplimentele nutritive vin sa completeze alimentatia obisnuinta, indiferent de calitatea acesteia.

Cat reuseste organismul sa isi ia nutrietii sanatosi doar din alimentatie?

Conform multor studii desfasurate in ultimii zeci de ani s-a ajuns la concluzia ca este imposibil sa ne luam necesarul de nutrienti doar din alimentatie, motiv pentru care cele mai multe persoane se confrunta cu deficit de vitamine si minerale. Cercetarile au aratat ca la o ratie de aproximativ 2500 de calorii pe zi, doar 80% din necesarul de nutrienti este asigurat, iar femeile, in general, consuma zilnic sub 2000 kcal, motiv pentru care se confrunta mai des cu carente de vitamine si minerale decat barbatii. Studiile au explicat ca situatia devine mai alarmanta in cazul persoanelor care se supun dietelor de slabit.

Cum ii aduci organismului un plus de vitamine si minerale?

Pentru a asigura necesarul de vitamine si minerale doar din alimentatie, o persoana ar trebui sa consume zilnic minim 1,25 kg de fructe si legume, ceea ce este, practic, aproape imposibil. In plus, pentru a preveni anumite carente ar trebui sa consume alimente mai putin placute ca maruntaie, moluste, cartilagii si chiar oase. De aceea, devine un ideal mentinerea echilibrului nutritional doar din alimentatie si devine o obligativitate administrarea de suplimente alimentare. Pentru un stil de viata sanatos, medicii indica o dieta echilibrata combinata intotdeauna cu suplimente alimentare. Recomandarea noastra este HepatArgine Forte, un supliment alimentar ideal pentru completarea necesarului de aminoacizi, arginina si betaina, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina