Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum iti mentii si intretii aspectul tanar al pielii vreme indelungata?

Cum iti mentii si intretii aspectul tanar al pielii vreme indelungata?

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 27 iunie 2018 Ultima actualizare: 3 februarie 2023

Odata cu inaintarea in varsta, pielea incepe sa-si piarda elasticitatea si stralucirea si devine mai subtire, mai uscata si are un aspect tern. Principala cauza este scaderea productiei de colagen si elastina, dar si pierderea rezervelor de apa, iar aparitia ridurilor devine inevitabila. In acest context, stilul de viata, alimentatia, stresul, odihna, joaca un rol extrem de important, fiind factori de risc ai imbatranirii premature.

Care este ritualul optim de ingrijire?

Ritualul de ingrijire a pielii implica 5 pasi care trebuie urmati cu strictete, indiferent de tipul de ten avut. Primul pas este demachierea si presupune indepartarea machiajului, a impuritatilor, a celulelor moarte, dar si a excesului de sebum. Curatarea tenului trebuie facuta atat dimineata, cat si seara, indiferent daca s-a folosit sau nu make-up. Pasul doi impune folosirea unei lotiuni tonice care vine in completarea rolului demachiantului si, totodata, purifica, tonifiaza si  reimprospateaza pielea. Urmatorul pas este aplicarea cremei, aleasa in functie de necesitatile tenului. Suplimentar, pentru o hidratare optima, dar si pentru a crea o baza de machiaj rezistenta, se poate pulveriza apa termala pe ten. Acesti 3 pasi trebuie urmati zilnic, iar saptamanal este necesar sa se realizeze exfolierea tenului si sa se aplice o masca, de asemenea, conform cu necesitatile si tipul de ten avut.

 

5 metode antiimbatranire eficiente si la indemana oricui

Pentru o piele tanara si frumoasa cat mai mult timp, este recomandat sa se recurga la cateva trucuri antiimbatranire cu efect garantat si care, in plus, sunt la indemana oricui.

Masajul facial. Masajul facial poate fi realizat in fiecare seara, odata cu aplicarea cremei de fata. Acesta ajuta la detensionarea muschilor faciali, dar si la stimularea microcirculatiei de la nivelul pielii, fiind eficient impotriva formarii liniilor fine si ridurilor.

Acidul hialuronic. Acidul hialuronic se gaseste in mod normal in piele si are rolul de a hidrata fibrele de colagen si elastina. Din pacate, acesta scade odata cu varsta si aparitia ridurilor devine iminenta. Recomandarea noastra este Gerovital H3 fiole cu acid hialuronic. Acestea au calitatea de a diminua pierderile transepidermale de apa, de a proteja fibrele de colagen si elastina, dar si acidul hialuronic natural produs de piele, si, implicit, de a umple ridurile. Este indicat a se folosi inca de la primele semne de maturizare a pielii, incepand cu varsta de 30 de ani.

SPF. Razele ultraviolete grabesc procesul de imbatranire a tenului si favorizeaza aparitia ridurilor timpurii, motiv pentru care se recomanda a se aplica intotdeauna creme cu factor de protectie solara. SPF-ul poate fi marit in functie de anotimp si de gradul de expunere la soare.

Hidratarea. Pielea are nevoie de hidratare suficienta pentru a-si mentine fermitatea, iar aceasta trebuie sa vina atat din interior, cat si din exterior. Daca din exterior se pot aplica creme hidratante si apa termala, din interior este necesar sa se consume zilnic minim doi litri de lichide, iar pe parcursul verii, consumul sa fie crescut.

Antioxidantii. Conform studiilor, antioxidantii au capacitatea de a incetini procesul de imbatranire prin calitatea lor de a neutraliza reactiile radicalilor liberi responsabili de degradarea organismului. Astfel, se recomanda minim o portie de fructe si legume crude pe zi, in special fructe de culoare inchisa, acestea avand cea mai mare cantitate de antioxidanti existenta in natura.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...