Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa aduci culorile naturii in parul tau in sezonul rece

Cum sa aduci culorile naturii in parul tau in sezonul rece

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 4 octombrie 2022 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Ideea de frumusete si idealul de frumusete nu sunt notiuni ale civilizatiei moderne. Exista dovezi scrise cu tot felul de tratamente si vopseluri de par inca din Antichitate, marturii din China, civilizatia egipteana, civilizatia elena, dar ultimele descoperiri arheologice sunt mul mai batrane decat scrisul, dovada fiind faptul ca triburile din perioada picturilor rupestre erau preocupate de culori, de frumos, pentru a face distinctia in societatea lor. 

In apropierea sezonului rece, este bine de stiut ca orice actiune de modificare a culorii parului inseamna un stres in plus pentru radacina de par. Toamna si iarna, cum scade temperatura, firele de par dupa vopsire devin mai sensibile si necesita mai multa grija. Cand temperaturile sunt foarte scazute, este important sa acorzi o atentie deosebita parului, pentru a evita aspectul de uscat si deteriorarea sa. Pentru parul vopsit, va fi necesar sa utilizezi produse specifice. 

Cum funcționează o vopsea de par?

Probabil putini stiu ca nuantele si culorile native de par sunt date genetic, iar intensitatea culorilor unui par are legatura cu prezenta moleculara a anumitor minerale. De exemplu, o persoana cu parul roscat natural are mai mult cupru la nivelul firelor de par, o persoana cu parul brunet are magneziu, fier, iar o persoana cu parul blond are molecule de aur. Altfel spus, culoarea parului natural este determinata de genele care regleaza cantitatea de doi pigmenti din cortexul parului. Culoarea parului depinde de procentul de pigmenti intunecati si de lumina, iar in parul gri (parul carunt) nu exista nici un pigment.

Colorantii naturali dar si cei sintetizati chimic, in functie de compozitia colorantului utilizat, schimbarea culorii parului poate fi temporara, atunci cand parul revine treptat la culoarea originala sau permanent, cand culoarea parului rezultata poate fi modificata numai cu ajutorul unei culori noi. Trebuie stiut faptul ca orice vopsea nu va afecta parul care creste, acesta isi va pastra radacinile naturale, asa ca procesul de vopsire al parului trebuie repetat cu regularitate. Si de aceea este important sa folosim produse cat mai naturale care nu afecteaza scalpul si radacina firelor de par.

Care este cea mai buna vopsea in sezonul rece?

Atunci cand este frig afara, parul isi schimba structura, dar si textura. Podoaba capilara este foarte sensibila in aceasta perioada. Prin urmare, se va electriza foarte usor, iar persoanele ce au un par de la sine sensibil, vor risca ruperea firelor de par la fiecare atingere. Astfel, nuantele de par mai inchise vor fi mai rezistente, fata de cele deschise. Culorile care se poarta in aceasta perioada sunt:

  • ombre - inca de la aparitia sa, este un stil adorat si abordat de foarte multe reprezentante ale frumusetii. Este cel mai potrivit pentru sezonul rece.

  • aramiu - daca roscatul este mult prea intens pentru tine, aramiul este nuanta potrivita sezonului rece. Aramiul arata bine indiferent de persoana. Iti va oferi o stralucire deosebita. 

  • rose-gold - este o culoare de par interesanta, avand reflexii de roz pal si auriu. Este o culoare ce va scoate pe oricine din anonimat, mai ales in sezonul rece.

  • blond platinat - blondul va fi mereu la moda, fie ca este cald sau rece afara. Insa, iarna este recomandat blondul platinat, deoarece are reflexii metalice. Singurul dezavantaj este ca nu se potriveste oricui. 

Este recomandat ca pe durata sezonului rece sa optezi pentru culori mai tari, de preferat in nuante inchise. Tonurile de roscat si de blond se vor decolora mai repede, iar cele de castaniu inchis vor rezistenta pe toata perioada. 

Vopselele cele mai potrivite pentru iarna au in compozitia lor ingrediente naturale, ori pigmenti extrasi din plante ce au rol in protectia parului. Uleiurile si extractele naturale din astfel de produse vor pastra culoarea intr-un timp indelungat, protejand podoaba capilara si oferindu-i o stralucire aparte.

Cum iti alegi culoarea de par potrivita?

Desigur, nu exista reguli stricte care nu pot fi incalcate atunci cand vine vorba de alegerea culorii parului. In teorie, poti alege orice nuanta, in functie de preferintele proprii. Insa, exista cateva ponturi ce te vor ajuta sa eviti inchiderea fetei sau oferirea unui aspect mult prea tineresc sau batranesc. Astfel, in functie de anumite criterii, poti face alegerea potrivita pentru tine.

Vopseaua de par potrivita se alege si in functie de culoarea ochilor. Nuanta va trebui sa scoata in evidenta mai ales culoarea iriscului. Prin urmare:

  • ochii albastri - sunt potrivite nuantele inchise de blond, un roz-bej sau blond cu tonuri rosii. Nu sunt potrivite culorile blond auriu, castaniu si roscat deschis. 

  • ochii verzi - daca ochii tai sunt verzi, atunci nuantele de saten ciocolatiu, de blond-roscat si de rosu cupru sunt cele mai potrivite pentru a scoate in evidenta frumusetea irisului. 

  • ochii caprui - daca faci parte din aceasta categorie, ochii caprui iti ofera cea mai mare libertate. Nuantele potrivite sunt cele de saten miere, variatiile usoare de roscat si nuantele inchise de blond. 

Lungimea parului este si el un factor important. Asadar parul scurt va arata cel mai bine in nuante calde de saten, iar cel lung si drept va fi scos in evidenta de reflexele unei anumite nuante. 

Desigur, culorile ce se potrivesc persoanelor trecute de 40 de ani, nu se vor potrivi si celor de 20 de ani. La 20 - 30 de ani poti incerca orice culoare. Odata ce ai trecut de varsta de 40 de ani, culorile potrivite sunt cele calde. Ele te vor intineri. Culorile puternice vor scoate in evidenta ceea ce incerci sa ascunzi: semnele de oboseala si ridurile. Alte culori  pe care le poti aborda sunt:

  • cenusiul;

  • blondul deschis;

Culoarea si subtonul pielii sunt cele mai importante criterii atunci cand vine vorba de alegerea culorii podoabei capilare. Pentru a determina subtonurile pielii tale, poti apela la un mic truc. Priveste cu atentie vasele de sange de la nivelul incheieturii:

  • daca sunt spre albastru - ai tonuri reci;

  • daca sunt spre verde - ai tonuri calde;

  • daca nu poti determina nici un fel de nuanta, albastra sau verzuie - ai tonuri neutre.

Tipuri de vopsea de par

În prezent se comercializează patru tipuri de vopsea și colorant pentru păr.

1. Vopsea temporara

Această vopsea acoperă părul de sus și nu penetrează în arborele de păr. Cel mai adesea, vopselele temporare sunt produse în culori exotice luminoase și, treptat, ele sunt spălate. Altel spus, cu cât te speli mai des pe cap cu atât culorile vor deveni mai estompate și se vor pierde.

2. Vopsea semi-permanenta

Acest colorant are un impact mai puternic la firul de păr pentru că interacționează chimic cu părul. Dar și această vopsea după un anumit interval, care poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni începe să se spele și să-și piardă din intensitate.

3. Vopsea parțial permanenta

Parțial permanent se numește vopsea, care pătrunde în arborele de păr, deși nu este profundă, de aceea durează mai mult pe păr decât cele două soiuri anterioare.

4. Vopsea permanenta

Datorită conținutului de amoniac și peroxid de hidrogen, colorantul permanent poate pătrunde în coaja părului și poate distruge melanina naturală. Acest colorant modifică complet structura chimică a părului, astfel încât să nu poată fi spălată, deși poate dispărea datorită aplicării necorespunzătoare, deteriorării cuticulelor și chiar expunerii la razele soarelui. În plus, se fac cercetări pentru utilizarea siliconului și a altor ingrediente similare în diferite tipuri de vopsea de păr. Dar o vopsea prea bogată în chimicale distruge cu timpul suplețea și sănătatea firului de păr.

Color&Soin - o alternativa aproape de natura, o vopsea care are grija de parul tau

Din fericire, pentru persoanele care își doresc o vopsea de păr permanentă dar cât mai neinvazivă cu rădăcina firului de păr și scalpul , există brandul Color & Soin®. Vorbim practic de o vopsea de păr permanentă fara amoniac, fara resorcinol si fara parabeni, cu extracte de plante folosite încă din Antichitate de femei din China, India, Maroc, America de Sud, Grecia.

Vorbim practic de un produs care acopera 100% firele albe chiar de la prima aplicare. In spatele acestui concept inovator si sanatos pentru parul tau se afla laboratorul francez Lez 3Chenes, care are in spate 15 ani de experienta in cercetarea si imbinarea proprietatilor naturii cu stiinta. Acest brand este nr.1 in farmaciile din Franta datorita îngrijirii părulului si rezultatelor profesionale pe care le ofera.

Color & Soin® nu se estompeaza dupa samponare si vine in plus cu o serie de atribute pentru ingrijirea capilara. Vorbim de un produs testat dermatologic si care intelege si respecta bioritmul parului. Practic este un produs care te scapa de riscurile legate de iritatii si alergii la diferiti compusi din alte produse. Practic, dupa folosire vei obtine o culoare permanentă de excepție, intensă și rezistentă. Formula optimizată dupa ani de cercetari asidue este potrivita pentru orice tip de par si scalp, si confera scalpului tot confortul de care are nevoie. Iar parul primeste strălucire, păr moale si ușor de aranjat si pieptanat.

Color & Soin® este practic mai mult decat o vopsea, acest produs este si o masca pentru tratament al parului. Datorita complexului oleo-proteic, vorbim practic de un mix de ingrediente naturale special conceput pentru a proteja structura naturala a parului in timpul procesului de vopsire, conferindu-i hidratare, suplete si stralucire. Astfel, parul tau pe langa hidratare, suplețe și rezistență primeste si un produs care acopera100% firele de păr alb.

Cum ai grija de parul tau daca este vopsit?

Parul vopsit necesita o atentie mai deosebita, mai ales in timpul sezonului rece. Pentru mentinerea culorii si evitarea degradarii, va fi necesar sa urmezi cativa pasi esential pentru un par la fel de sanatos si vibrant, chiar si in sezonul rece. 

In primul rand, alege produsele de ingrijire potrivite. Parul vopsit este cu mult mai vulnerabil ca si parul natural. Tipic parului vopsit, culoarea va incepe sa se piarda putin cate putin cu fiecare spalare. Samponul si balsamul pe care ar trebui sa le utilizezi vor fi destinate strict parului vopsit. Sampoanele lipsite de sulfati nu vor avea efecte asupra productiei de sebum, alterand mai putin culoarea parului. 

In timpul sezonului rece, este indicat sa te speli de cel mult doua ori pe saptamana, mai ales daca ai parul vopsit. Dupa samponare, clateste parul cu apa calduta, nu fierbinte, pentru a evita deschiderea cuticulelor parului. Acest lucru ajuta parul sa ramana hidratat, fiind ferit de degradare. O alta solutie este alegerea unui balsam pentru par ce nu necesita clatire. Un astfel de produs va avea in compozitie silicon. Astfel, parul tau va fi si mai protejat ca si inainte.

Sursa: https://www.hadviser.com/hair-color-trends/

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 7 total

Pagina