Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Eczema atopica la copii si bebelusi

Eczema atopica la copii si bebelusi

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 22 februarie 2018 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Eczema atopica, denumita in termeni medicali dermatita atopica, este o inflamatie cronica a pielii si apare la aproximativ 1 din 5 copii, fiind una dintre cele mai comune boli ale copilariei. Tinde sa se vindece catre varsta de 5 ani, uneori chiar la pubertate, apare pe fond genetic si nu este contagioasa.

Care sunt semnele dermatitei atopice?

Semnele dermatitei atopice sunt inflamatia pielii insotita de mancarime puternica, roseata, descuamare si aparitia crustelor. In unele cazuri, pielea se poate umfla si pot aparea mici leziuni. Dermatita atopica, in functie de manifestari, a fost impartita in doua categorii: dermatita atopica la bebelusi, denumita si dermatita infantila, si dermatita atopica la copii, denumita si dermatita copilariei.

  • Dermatita atopica la bebelusi se manifesta intre 2 luni si 2 ani si este caracterizata de inflamarea pielii, prurit si mici leziuni cu cruste, fiind prezenta cu precadere pe fata, scalp, gat, trunchi si extremitati.
  • Dermatita atopica la copii apare dupa varsta de 2 ani si poate evolua catre 10 ani, uneori chiar si spre pubertate. Este caracterizata de papule uscate, eritem si edem in jurul ochilor si se manifesta cu precadere pe gat, cot, genunchi si inchieturile mainilor.

Ce trebuie facut daca copilul tau are eczema atopica?

Dermatita atopica are o cauza genetica, studiile evidentiind ca bebelusii ai caror parinti au prezentat in copilarie alergii sunt cu 80% mai predispusi dezvoltarii eczemei atopice. Insa, pe de alta parte, exista cateva remedii care pot imbunatati conditia bebelusului diagnosticat cu eczema atopica. In primul rand este vorba de mentinerea unei igiene corecte. Acest fapt presupune sa se evite apa fierbinte atunci cand cel mic este imbaiat, temperatura ideala fiind de 37 grade Celsius si, totodata, sa se foloseasca produse, sapun, gel de dus sau sampon, adecvate pielii bebelusilor. De o reala importanta in ameliorarea eczemei atopice este hidratarea pielii bebelusilor si copiilor. Astfel, dupa fiecare baie pielea trebuie unsa cu o crema dermatocosmetica speciala, asa cum este crema Bioderma Atoderm. Aceasta este destinata atat copiilor, cat si sugarilor, avand o formula special creata pentru a fi tolerata de pielea micutilor, si, in plus, retine apa in straturile superioare ale epidermei prevenind evaporarea si asigurand o rezistenta mai mare a pielii. De asemenea, trebuie evitat ca cel mic sa intre in contact cu factorii agresivi de mediu cum sunt poluarea, fumatul, acarienii, polenul, mucegaiul, dar si de parul animalelor de companie si alergenii alimentari, care pot amplifica simptomele eczemei atopice. Hainele copiilor trebuie sa fie din materiale naturale, evitandu-se lana, si trebuie spalate cu detergenti speciali hipoalergenici, evitandu-se balsamul la clatire. Pe de alta parte, medicii pediatri recomanda mentinerea unei temperaturi de 23-24 grade Celsius in casa, iar umiditatea de aproximativ 40-60%.

Cand e nevoie sa apelezi la medic?

Daca toate aceste conditii sunt indeplinite si cel mic continua sa manifeste simptomele dermatitei atopice, ba chiar se accentueaza si ajung sa-i tulbure somnul si sa-i provoace dureri si usturimi, se recomanda vizita la medicul pediatru. Tratamentul este individual si poate avea la baza creme, injectii sau pastile pe baza de antihistaminice,corticosteroizi, imunomodulatoare sau chiar antibiotice in cazul in care este vorba de o infectie cutanata. Punctam ca aproximativ 50% dintre copii diagnosticati cu eczema atopica tind sa dezv

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina