Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Tensiometre inteligente: ce sunt si cum functioneaza

Tensiometre inteligente: ce sunt si cum functioneaza

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 25 mai 2023 Ultima actualizare: 26 mai 2023

Tensiometrele inteligente sunt niste dispozitive electronice care au fost create special pentru a masura tensiunea arteriala si pulsul unui om, aparatul afisand tensiunea si pulsul pe un ecran digital. In general, acest tip de tensiometre sunt conectate la un smartphone sau la o tableta cu ajutorul Bluetooth-ului sau al Wi-Fi-ului. Conectarea tensiometrului la un dispozitiv la indemana va poate ajuta sa va  monitorizati activitatea cardiovasculara chiar si de la distanta, putand sa va urmariti astfel progresul.

Aceste aparate inteligente pot fi programate sa stocheze si sa memoreze diferite informatii legate de tensiunea arteriala si pulsul dumneavoastra pe o perioada mai lunga de timp. Deoarece persoanele au access mult mai usor la aceste informatii, ei vor sti daca trebuie sa faca anumite modificari la stilul lor de viata, cum ar fi alimentatia si activitatea fizica, pentru a isi imbunatati sanatatea cardiovasculara. In egala masura, cu ajutorul acestor informatii, veti sti daca trebuie sa faceti o vizita medicului dumneavoastra. De asemenea, exista tensiometre inteligente care sunt dotate si cu alte functii, spre exemplu detectarea aritmiilor sau a altor probleme de natura cardiovasculara.

Cum functioneaza tensiometrele inteligente?

Aceste dispozitive electronice functioneaza prin folosirea unui mason care se pune in jurul bratului si care se umfla cu scopul de a masura tensiunea arteriala si pulsul. Aparatul prezinta niste senzori care sunt implementati in componenta acestuia pentru a detecta presiunea exercitata de catre aer asupra arterei bratului si pentru a masura variatiile de presiune cauzate de pulsul sangelui. Informatiile sunt prelucrate de un microprocesor ce se afla in interiorul tensiometrului, le stocheaza in memorie si apoi le afiseaza pe ecranul aparatului.

De obicei, tensiometrele inteligente sunt conectate la o aplicatie de pe un smartphone sau o tableta prin Bluetooth sau Wi-Fi, aceasta fiind compatibila cu aparatul dumneavoastra. Acea aplicatie este indicata pe cutia si prospectul aparatului pe care il cumparati. Cu ajutorul acelei aplicatii, persoanele ce folosesc tensiometrul pot sa pastreze in cloud-ul dispozitivului informatiile preluate de catre aparat.

Cu toate ca este mult mai la indemana utilizarea unui tensiometru inteligent pentru a tine evidenta activitatii cardiovasculare, acest aparat nu trebuie sa inlocuiasca vizitele si consutatiile oferite de medicul dumneavoastra. Acestea au fost concepute pentru a servi pe post de dispozitiv de auto-monitorizare si pentru a va oferi informatii in plus in ceea ce priveste sanatatea dumneavoastra.

Cum sa folosesti corect un tensiometru inteligent
Pentru a obtine rezultate corecte este esential sa utilizati in mod adecvat tensiometrul inteligent. Cativa pasi pentru a folosi corect aparatul sunt:

Inainte de a folosi tensiometrul, trebuie sa verificati urmatoarele 2 lucruri:
Daca acesta are baterii sau daca este incarcat.
Daca acesta este concectat la un alt dispozitiv care poate stoca prin intermediul aplicatiei informatiile oferite in urma masuratorii.
Pozitia corpului este, de asemenea, un element ce poate influenta masurarea corecta a tensiunii arteriale si a pulsului. Astfel, se recomanda sa va asezati intr-o pozitie cat mai confortabila si intr-un loc cat mai linistit. Un sfat util in pozitionarea bratului, este fixarea acestuia pe o suprafata plana, spre exemplu o masa, pentru ca acesta sa fie aflat la aceeasi inaltime cu inima dumneavoastra.
Mansonul trebuie pus in jurul bratului si situate cu aproximativ 2-3 centrimetri deasupra cotului dumneavoastra. Verficati ca mansonul sa nu fie prea strans sau prea larg pentru efectuarea corecta a masuratorii.
Dupa ce ati fixat mansonul, apasati pe butonul de deschidere al dispozitivului si asteptati pana cand acesta efectueaza o verificare prestabilita din fabrica a mansonului si a conexiunii Bluetooth sau Wi-Fi.
In urma verificarii automate, daca nu s-au identificat erori apasati pe butonul de pornire pentru ca tensiometrul sa inceapa masurarea tensiunii arteriale si a pulsului. In timpul masurarii trebuie sa stati relaxat si sa aveti o respiratie normala pentru a nu influenta masuratoarea.
Dupa ce dispozitivul a afisat rezultatele, intrati pe aplicatie pentru a introduce datele oferite de catre tensiometru. De asemenea, se recomanda sa inregistrati si informatii legate despre activitatea fizica, alimentatie sau alte lucruri ce va pot influenta tensiunea arteriala si pulsul.
Se recomanda ca masuratorile tensiunii arteriale si ale pulsului sa fie facute in mod regulat pentru a tine evidenta sanatatii dumneavoastra cardiovasculare. Informatiile pe care le pastrati cu ajutorul aplicatiei pot fi utile doctorului in momentul in care va duceti la control. Bineinteles ca, dupa achizitionarea si inceperea utilizarii acestui dispozitiv nu trebuie sa renuntati la vizitele si consultatiile regulate la medicul dumneavoastra.

Daca aveti si alte probleme de sanatate si sunteti ingrijorat cu privire la sanatatea dumneavoastra cardiovasculara, consultati medicul. In urma consultului medical, urmariti cu atentie instructiunile si tratamentul oferit de catre doctorul dumneavoastra.

De ce este important sa folosesti corect un tensiometru inteligent?
In momentul in care utilizati un tensiometru inteligent este important sa o faceti corect pentru a primi masuratori exacte si pentru a obtine informatii folositoare legate de sanatatea dumneavoastra cardiovasculara.  In cazul in care dispozitivul este folosit in mod incorect, acesta poate indica masuratori eronate sau se poate ajunge la obtinerea unor rezultate neexacte. Aceste lucruri pot avea ca urmare aparitia unor informatii false pe ecranul tensiometrului inteligent.

Spre instanta, aplicarea mult prea stransa sau prea larga a mansonului asupra bratului poate avea ca efect masurarea incorecta si inexacta a tensiunii arteriale. De asemenea, daca pozitia bratului nu este corecta, rezultatele oferite de tensiometru pot fi gresite. Intr-un egala masura, utilizarea incorecta a tensiometrului inteligent va poate crea stari de alerta si de panica, in urma citirii rezultatelor afisate de catre dispozitiv. Pentru a evita astfel de momente este necesar sa cititi si sa urmariti cu atentie instructiunile de utilizare ale aparatului. 

In concluzie, tensiometrele inteligente sunt niste aparate electronice create cu scopul de a tine evidenta tensiunii arteriale si a pulsului dumneavoastra de acasa, prin efectuarea unor masuratori regulate. Aceste dispozitive pot fi setate sa pastreze informatiile in aplicatia ce trebuie instalata o data cu inceperea utilizarii tensiometrului, aceasta fiind specifica tensiometrului achizitionat.  In acelasi timp, dupa cumpararea acestui aparat nu trebuie sa neglijati vizitele si consultatiile regulate la medicul dumneavoastra, care va va informa cu privire la progresul dumneavoastra cardiovascular.

 

Articole similare
Acanthosis nigricans: Cum se manifesta aceasta boala Acanthosis nigricans: Cum se manifesta aceasta boala

Acanthosis nigricans este o afectiune a pielii ce determina ca aceasta sa devina inchisa la culoare si sa fie mai groasa. Afectiunea apare cel mai adesea la nivelul pliurilor cutanate din jurul gatului, dar si la nivel inghinal si axilar.

8 iulie 2022
Edited 11 ianuarie 2023
citește articolul
Tot ce vrei sa stii despre dermatomiozita, o boala autoimuna Tot ce vrei sa stii despre dermatomiozita, o boala autoimuna

La nivel muscular, apar contracții dureroase în timpul flexării articulațiilor, iar la nivel tegumentar incep sa apara pe fata, gat tot felul de zone pigmentare care pot face crusta purulenta in anumite cazuri, mai ales daca zona respectiva este scarpinata. Cele mai multe formatiuni eritematoase apar pe fata, piept, spate si in jurul unghiilor, a articulatiilor mari. Leziunile cutanate pot fi discrete si usor de trecut cu vederea, sau se pot prez

6 februarie 2020
Edited 26 iunie 2023
citește articolul
Ce este Boala Hashimoto? Ce este Boala Hashimoto?

Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna, care in cele din urma include riscul de a dezvolta hipotiroidism. Asta deși în primă fază pacienții pot prezenta eutiroidie (nivel normal de hormoni tiroidieni) sau chiar hipertiroidism (nivel crescut de hormoni tiroidieni). Tiroidita autoimună Hashimoto apare ca urmare a unei secreții de anticorpi anti-tiroidă, proces care se manifestă prin apariția hipotiroidismului, deci o slabă funcționare a glandei

11 decembrie 2019
Edited 11 ianuarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 7 total

Pagina