Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Uleiul de oregano salbatic, un antibiotic natural

Uleiul de oregano salbatic, un antibiotic natural

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 27 decembrie 2016 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Oregano, un mic arbust ce creste pe coastele mediteraneene, este larg cunoscut pentru intrebuintarea sa ca mirodenie, dar mai putina lume stie ca uleiul de oregano are si multiple intrebuintari terapeutice, fiind folosit in medicina traditionala de mii de ani. Recent, s-au desfasurat mai multe studii care demonstreaza efectul benefic al uleiului de oregano in diferite afectiuni medicale.

Beneficiile uleiului de oregano salbatic

Uleiul de oregano contine carvacrol si timol, doua componente cu puternice proprietati antibacteriene si antifungice, ce fac din acesta un remediu natural mai puternic chiar decat anumite antibiotice si fara niciun efect secundar. In plus, uleiul de oregano are numeroase alte efecte precum: antioxidant, antiinflamator, antiviral si antibacterian.

Toate aceste proprietati il recomanda in tratarea afectiunilor digestive si stimularea digestiei, a sinuzitelor, a unor probleme dermatologice, dar si pentru sprijinirea sistemului imunitar in lupta cu microorganismele patogene.

Din anumite cercetari reiese ca oregano lupta inclusiv cu bacteria E. coli, care poate provoca infectii urinare si digestive, un aspect foarte important, mai ales ca multe tulpini ale acestei bacterii au capatat rezistenta la majoritatea antibioticelor.

In prezent se experimenteaza folosirea uleiului de oregano in calitate de conservant alimentar, deoarece s-a demonstrat ca poate impiedica dezvoltarea anumitor tulpini de Salmonella.

Cum trebuie folosit uleiul de oregano

Uleiul de oregano este foarte puternic, o forma concentrata putand sa arda pielea, asadar este indicat ca acesta sa se dilueze inainte de folosire. Uleiul se va folosi extern, prin aplicare pe piele sau in inhalatii. Se incepe utilizarea treptata a unor cantitati mici, pentru a testa toleranta organismului la efectul uleiului de oregano.

Aplicat topic, poate fi folosit pentru a dezinfecta rani sau pentru ameliorarea durerilor musculare, dar nu se recomanda utilizarea mai mult de trei saptamani, fara pauza.

Folosit pentru inhalatii, uleiul de oregano este un remediu puternic in lupta cu infectiile tractului respirator, datorita proprietatilor antibacteriene, antifungice si antivirale.

Trebuie avut in vedere faptul ca uleiul de oregano nu este recomandat femeilor insarcinate, care alapteaza si nici sugarilor si copiilor.

Uleiul de oregano salbatic poate deveni o alternativa viabila pentru tratarea multor afectiuni medicale, mai ales ca ultimele studii clinice au oferit rezultate promitatoare, dar este nevoie inca de mult mai multe date pentru a determina modul in care pot fi obtinute cele mai sigure efecte.

Text: Andreea Bunea

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina