Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Umar inghetat (capsulita adeziva): ce este, cauze si tratament

Umar inghetat (capsulita adeziva): ce este, cauze si tratament

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 10 ianuarie 2018 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Umarul inghetat este o afectiune dureroasa denumita in termeni medicali capsulita adeziva sau contractura de umar, care impiedica miscarea naturala a articulatiei umarului. Simptomele umarului inghetat evolueaza treptat, se agraveaza si apoi, se estompeaza usor. Umarul inghetat apare atunci cand tesutul flexibil care inconjoara articulatia umarului se inflameaza si se ingroasa, provocand rigiditate si, implicit, durere la desfasurarea activitatilor uzuale.

Cauzele umarului inghetat

Din pacate, pana in acest moment nu este determinata o cauza anume care sa stea la baza aparitia capsulitei adezive, insa exista anumiti factori de risc care favorizeaza declansarea sa. In aceasta categorie, primordiale sunt diabetul si leziunile suferite la nivelul umarului. De asemenea, interventiile chirurgicale la umar pot declansa aparitia capsulitei adezive, dar si contractura Dupuytren, o afectiune care presupune formarea unor bucati mici de tesut ingrosat la nivelul mainilor si degetelor sau tendinita calcificanta, afectiune care implica mici depozite de calciu depuse pe tendoanele umarului. Pe de alta parte, acuzate de favorizarea aparitiei umarului inghetat sunt si afectiunile cardiovasculare, dar si accidentul vascular cerebral, boala Parkinson sau afectiunile tiroidei.

Tratament pentru umar inghetat

Tratamentul pentru umarul inghetat se poate prescrie doar de catre doctor, in urma unei consultatii medicale, scopul acestuia fiind mentinerea articulatiilor mobile si nedureroase. In majoritatea cazurilor tratamentul capsulitei adezive are la baza injectii cu corticosteroizi, calmante, exercitii la umar, fizioterapie sau, in cazuri mai severe, interventia chirurgicala. Conform studiilor, aproximativ 50% din persoanele cu umar inghetat continua sa prezinte simptome chiar si pana la sapte ani de la aparitia afectiunii. In completarea tratamentului sau imediat cum au aparut primele simptome, se recomanda administrarea de suplimente alimentare naturale cu rol in ameliorarea simptomelor asociate afectiunilor reumatice. Acestea au calitatea de a diminua durerea, de a combate rigiditatea si de a imbunatati mobilitatea articulatiilor, si de a preveni degradarea cartilajului articulatiilor.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina