Medicamente pentru memorie si concentrare

Medicamente pentru memorie si concentrare

Gandirea incetosata, problemele de concentrare, lapsusurile si farsele pe care le joaca memoria sunt semne care indica unele carente de transmitere a informatiilor intre neuronii de la nivelul creierului. In functie de situatie, ele se pot regla cu ajutorul unor suplimente, prin tratament medicamentos si/sau prin ajustarea stilului de viata.

De ce ai nevoie?


Lacunele de memorie, lipsa de claritate mentala si, in general, diminuarea capacitatilor cognitive pot aparea din cauze ce tin de o anumita etapa (stres, surmenaj intelectual, alimentatie dezechilibrata, carente alimentare, un traumatism cranian) sau din cauze medicale, pe fondul unor patologii ale sistemului nervos (maladia Alzheimer si alte demente, miastenia gravis, scleroze multiple). Asadar, inainte de a lua orice masura pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, este important sa se cerceteze cu atentie posibilele cauze pentru care creierul nu mai da randamentul de alta data.

Medicamente cu efect imediat


Exista o serie de substante cu efecte dovedite in ceea ce priveste imbunatatirea memoriei si a concentrarii – si care actioneaza daca nu imediat, macar garantat. In aceasta categorie, a substantelor neurotrofice, intra de la acizii grasi esentiali, vitaminele din grupul B (in mod special B6 si B12), supranumite vitaminele antistres, si popularele magneziu, lecitina, ginkgo biloba sau ginseng, pana la aminoacizii cu actiune tintita sau de modulare a neurotransmitatorilor, precum acetil-l-carnitina, acidul gamma-aminobutiric, glutamina, taurina, tirozina, galantamina, colina si altele.

Cresterea capacitatii de memorare


Stilul de viata este esential pentru a ne pastra creierul sanatos si in forma. Totul isi pune amprenta asupra felului cum se ni se fac sinapsele la nivel cerebral si, implicit, asupra capacitatii de memorare. Astfel, sunt importante obiceiul de a lua micul dejun si, in general, asigurarea unei alimentatii cat mai echilibrate nutritional, hidratarea suficienta (creierul consta, in proportie de 85%, din apa), obiceiul de a face miscare (mersul pe jos favorizeaza sinteza de masa cenusie), gestionarea stresului prin alternarea activitatilor solicitante cu cele recreative, asigurarea unui somn suficient si odihnitor, evitarea alcoolului si altele.
Memoria poate fi stimulata si prin exercitii specifice, cum ar fi memorarea unor numere de telefon si redarea lor in sens invers sau jocurile de tip sudoku, prin memorarea unor poezii, prin lecturi incitante, prin invatarea de limbi straine si, in general, prin deprinderea unor abilitati noi.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE RECOMANDATE

Top vanzari
Bio Vitality Censton-F Sirop, 200 ml

Bio Vitality Censton-F Sirop: Energie si echilibru pentru Sistemul...

54,90 RON
Pediakid Nervosite sirop cu coacaze pentru nervozitatea la copii, 125 ml

Pediakid Nervosite sirop asigura o stare de calm si linistire la copii,...

37,40 RON
Moller’s Omega-3, 36 pestisori gumati, aroma portocala

MÖLLER’s Omega-3 Pestisori furnizeaza aportul zilnic necesar de Omega-3...

44,40 RON
newsletter