Berocca Performance: Gandeste inteligent, actioneaza rapid!
Vitaminele sunt substante nutritive necesare organismului. Cu toate acestea, daca nu se adopta o dieta variata care sa contina toate grupele de alimente, este relativ usor sa nu se ajunga la recomandarile zilnice minime de vitamine. Vitaminele sunt compusi organici esentiali pentru sanatatea normala. Ele nu sunt sintetizate in organism si trebuie furnizate din dieta. Unele vitamine formeaza coenzime, iar altele functioneaza ca hormoni. Vitaminele sunt impartite in liposolubile (A, D, E si K) si solubile in apa (B si C). Deficienta vitaminelor produce conditii patologice specifice (avitaminoza). Prin urmare, pentru a evita aparitia acestei boli este important sa introducem in dieta noastra zilnica suplimente precum Berocca Performance.
Ce este Berocca® Performance?
Berocca ® Performance este o formula unica de 12 vitamine si minerale, dovedita clinic1-6, care contribuie la performantele fizice si mentale. Administrat zilnic in perioadele suprasolicitante, Berocca ® Performance este calea sanatoasa de a fi cu un pas inaintea celorlalti.
Compozitia Berocca ® Performance:
Un comprimat efervescent Berocca ® Performance contine: vitamina C 500 mg, vitamina B1 11,8 mg, vitamina B2 15 mg, nicotinamida 50 mg, vitamina B6 8,22 mg, vitamina B12 10 μg, acid folic 400 μg, biotina 150 μg, vitamina B5 23 mg, Calciu 100 mg, Magneziu 100 mg, Zinc 10 mg.
Contine indulcitori. Nu contine zahar. Nu contine cafeina sau stimulenti artificiali.
De ce avem nevoie de vitamina B7 (Biotina)?
Vitamina B7 sau Biotina joaca un rol important in transferul CO2 in cadrul metabolismului lipidic, glucidic si proteic, functionand ca un cofactor enzimatic. Vitamina B7 este de asemenea implicata in reactii biochimice multiple, cum ar fi metabolismul niacinei, degradarea aminoacizilor, formarea purinei (producerea acizilor nucleici) si interactioneaza direct in sintetizarea multor procese celulare.
Totodata, biotina are rol direct in protectia pielii si a parului si incetineste procesul de albire/incaruntire, avand actiune sinergica cu vitaminele A, B2 si B6. In plus, Vitamina H impiedica depunerea colesterolului la nivelul endoteliului vascular, contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor acumulati in organism, facilitand astfel functiile ficatului si ale vezicii biliare. Biotina amelioreaza capacitatea de memorare, poate fi folosita in tratamentul alcoolismului, in hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, angina pectorala, diabet zaharat, stres, ciroza hepatica sau ulcer gastric.
Biotina este responsabila cu bunastarea pielii, a unghiilor si a parului. Este cea care ne ajuta sa ne mentinem aspectul tanar si sanatos. Lipsa ei, duce la despicarea parului sau caderea acestuia, la uscaciunea pielii si a scalpului culminand cu dermatite de gravitate diferita. Inclusiv ruperea unghiilor are legatura cu dezechilibrele legate de biotina. In alta ordine de idei, biotina ajuta la buna functionare a sistemului circulator si la reglarea nivelului zaharurilor din sange. Vitamina H face ca nivelul colesterolului LDL (colesterolul rau) sa scada si in acelasi proces ajuta la cresterea colesterolului HDL (colesterolul bun). Ca sa fie mai usor de inteles importanta ei, in urmatoarele randuri vom prezenta o structura cu avantajele biotinei pentru organism.
De ce avem nevoie de Magneziu?
Magneziul ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange si are un rol insemnat in prevenirea diabetului zaharat. Concret, acest mineral ajuta la eliberarea de insulina in organism pentru a contracara cantitatea de zaharuri din sange. De altfel, diabetul de tip 2 a fost asociat cu deficitul de magneziu, iar riscul de a dezvolta aceasta boala cronica este mai scazut in randul persoanelor care au in corp cantitatea corecta de Magneziu. In plus, magneziul are si o contributie majora in procesul de transformare a zaharului in energie.
Magneziul actioneaza asupra muschilor din interiorul aparatului digestiv, astfel incat are o actiune directa asupra digestiei. Practic el ajuta la reglarea tranzitului intestinal si este esential in combaterea constipatiei.
Magneziul este implicat direct in formarea oaselor si influenteaza activitatea osteblastelor si osteoclastelor, celule responsabile de formarea de tesut osos. Altfel spus, forta danturii, a maxilarului, rezistenta molarilor, premolarilor, a femurului, este strans corelata cu cantitatea de Magneziu fixata in oase. Totodata, persoanele care nu au carente de magneziu au sanse mai mici de a suferi de osteoporoza. Mai mult decat atat, magneziul contribuie la sanatatea sistemului osos si prin rolul pe care il are in procesul de absorbtie a calciului.
De ce avem nevoie de Zinc?
Zincul contribuie la reglarea si producerea insulinei, hormonul care reduce nivelul de zahar din sange. Este un mineral vital pentru persoanele care se confrunta cu diabet de tip I si II. In plus, in cazul barbatilor, zincul este esential pentru ca organismul acestora nu poate produce testosteron decat in prezenta zincului. In plusm, organismul are nevoie de zinc pentru a activa celulele T, adica limfocitele folosite de sistemul imunitar. Aceste celule nu numai ca sunt responsabile pentru reglarea raspunsului imun, insa totodata ataca si celulele infectate sau canceroase, protejand astfel organismul.
Zincul reduce stresul oxidativ din organism, anuland efectele radicalilor liberi. Carenta de zinc este adesea asociata cu daune majore provocate de stresul oxidativ. Se stie ca stresul oxidativ favorizeaza imbolnavirea si slabeste organismul. Zincul este responsabil si cu mentinerea sanatatii parului, unghiilor, sistemului osos si pielii. De pilda, zincul joaca un rol important in mentinerea structurii pielii, stimuland totodata regenerarea pielii. Totodata zincul fortifica parul, oasele si unghiile. Persoanele care sufera de deficit de zinc pot observa ca au de-a face cu par fragil, unghii casante si piele mai aspra.
De ce avem nevoie de acid folic?
Acidul folic este necesar pentru buna functionare a organismului, fiind implicat in productia de material genetic (ADN) si in alte functii ale organismului. Acesta contribuie la producerea de energie, la metabolizarea carbohidratilor, regleaza functionarea sistemului nervos si transformarile proteinelor si lipidelor in organism. Acidul folic este transformat in vitamina B odata ce ajunge in organism si este important sa fie prezent in dietele femeilor insarcinate pentru ca acidul folic previne malformatiile congenitale.
Se stie deja ca nivelul scazut de folati in primele stadii ale sarcinii au fost asociate cu un risc crescut de apariție a malformațiilor la nivelul creierului, coloanei vertebrale sau măduvei osoase. Din acest motiv este important ca femeile insarcinate sa consume suplimente alimentare cu acid folic atat inainte, cat si in timpul sarcinii. Pe scurt, un nivel optim de acid folic este benefic pentru prevenirea tulburarilor de dezvoltare neurologica sau emotionala. Suplimentele pe baza de acid folic stimuleaza receptorii de serotonina de la nivelul creierului si pot fi recomandate impreuna cu tratamentul impotriva depresiei.
Cum actioneaza Berocca® Performance?
Berocca® Performance este o combinatie unica de vitamine din complexul B, vitamina C si minerale esentiale, precum Calciu, Magneziu si Zinc, care actioneaza sinergic pentru a asigura functionarea optima a sistemului nervos si a metabolismului energetic. Dupa o luna de administrare zilnica, Berocca® Performance contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la reducerea senzatiei de oboseala1,2,6. Berocca® Performance contribuie la mentinerea unei performante mentale normale in timpul proceselor cognitive: atentie, memorie, timp de reactie si concentrare5.
Mod de administrare:
Copii cu varsta mai mare de 12 ani: o jumatate de comprimat efervescent pe zi.
Adulti: 1 comprimat efervescent pe zi.
Comprimatul se dizolva intr-un pahar cu apa (250 ml) formand o delicioasa bautura efervescenta cu aroma de portocale. Nu inghititi sau mestecati tabletele.
Forma de prezentare:
Tub cu 15 comprimate efervescente, cu aroma de portocale
Supliment alimentar.
Bibliografie:
1. Kennedy DO, Veasey R, Watson A, Dodd F, Jones E, Maggini S, Haskell CF. Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Psychopharmacology (Berl). 2010 Jul;211(1):55-68. doi: 10.1007/s00213-010-1870-3. Epub 2010 May 8. PMID: 20454891; PMCID: PMC2885294.
2. Kennedy DO, et al. Vitamins and psychological functioning: a mobile phone assessment of the effects of a B vitamin complex, vitamin C and minerals on cognitive performance and subjective mood and energy. Hum. Psychopharmacol (Berl.) 2011;26:338–47.
3. Kennedy DO and Haskell CF. Vitamins and cognition: what is the evidence? Drugs 2011;71:1957−71.
4. Huskisson E, et al. The influence of micronutrients on cognitive function and performance. The J Intern Med Research 2007;35: 1−19.
5. Scholey A, Bauer I, Neale C, Savage K, Camfield D, White D, Maggini S, Pipingas A, Stough C, Hughes M. Acute effects of different multivitamin mineral preparations with and without Guaraná on mood, cognitive performance and functional brain activation. Nutrients. 2013 Sep 13;5(9):3589-604. doi: 10.3390/nu5093589. PMID: 24067387; PMCID: PMC3798923
Carroll D, Ring C, Suter M, Willemsen G. The effects of an oral multivitamin combination with calcium, magnesium, and zinc on psychological well-being in healthy young male volunteers: a double-blind placebo-controlled trial. Psychopharmacology (Ber