Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Caderea genelor: cauze si tratament

Caderea genelor: cauze si tratament

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 28 iunie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Te scarpini des la ochi si pierzi gene sau, pur si simplu, observi, de ceva vreme, zilnic, gene cazute pe obraz? Genele tale s-au rarit si remarci chiar ca s-au format unele goluri? Iata care sunt posibilele cauze si ce solutii exista pentru a redresa situatia?

Cauze cadere gene

Ca si parul, genele cad si se regenereaza periodic, in mod normal. Totusi, atunci cand o persoana observa ca-i cad zilnic cateva gene si constata o rarire vizibila a acestora, este vorba de o problema medicala, numita madarosis, in termeni de specialitate. Aceasta poate fi cauzata de o boala sistemica sau de o problema locala. Printre cele mai frecvente cauze de madarosis se numara:
- problemele endocrine precum hipotiroidia sau hipertiroidia, dar si unele dereglari ale functiei glandei pituitare (hipopituitarism);
- bolile autoimune precum tiroidita autoimuna, care poate produce chiar si alopecie totala, sau sclerodermia (scleroza sistemica progresiva);
- poate fi efectul secundar al administrarii unor medicamente pentru reglarea tensiunii, pentru unele probleme cardiace sau al medicamentelor orale pentru tratarea acneei, care provoaca uscaciune oculara excesiva si nevoia de a scarpina ochii;
- poate fi simptomul otravirii cu arsenic, taliu sau cu bismut;
- problemele oftalmologice precum blefarita cronica (inflamarea repetata a pleoapelor, care afecteaza foliculii firelor de par) sau conjunctivita, care provoaca mancarimi si scarpinarea ochilor;
- problemele dermatologice precum dermatita atopică, psoriazisul, rozaceea, care provoaca mancarimi si scarpinarea ochilor;
- reactiile alergice la unele produse de ingrijire sau de machiaj (rimel, in mod special);
- efectul unor cure de slabire drastice, care creeaza carente in organism.

Tratament cadere gene

Primii pasi in rezolvarea problemei raririi genelor sunt diagnosticare si tratarea corecta a bolii sau a afectiunii de fond. Apoi, in completarea tratamentului medicamentos recomandat de medic, se pot aplica local produse pentru regenerarea si pentru cresterea genelor.
In situatia in care pierderea de gene este urmarea unei alimentatii dezechilibrate, se vor lua masuri din acest punct de vedere, prin redresarea alimentatiei si, eventual, prin suplimentarea acesteia cu asa-numitele „vitamine pentru par si unghii”(care contin vitamine A, E, C, B3, B5, B6, H si acizi grasi esentiali).

Crestere gene rapid

Un aliat de nadejde pentru frumusetea genelor este uleiul de ricin, aplicat seara, inainte de culcare, cu ajutorul unei periute a unui rimel, care a fost mai intai spalata bine si uscata. Uleiul de ricin se aplica de-a lungul genelor, dupa ce ochii au fost demachiati perfect. Cura cu ulei de ricin presat la rece trebuie facuta minimum 10 zile.
Foarte bun pentru recuperarea frumusetii genelor este si uleiul de masline extravirgin, aplicat in acelasi mod ca uleiul de ricin.
De asemenea, favorizeaza cresterea rapida a genelor, formulele create special pentru aceasta problema, care contin un amestec de substante cu efecte dovedite in acest sens.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina