Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Caderea parului la femei, o problema des intalnita dupa nastere

Caderea parului la femei, o problema des intalnita dupa nastere

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 20 iunie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Te ingrijoreaza sa constati ca podoaba ta capilara nu mai este la fel de bogata ca in timpul sarcinii? Iata care este explicatia si ce poti face pentru a-ti ajuta parul sa se innoiasca.

Caderea parului dupa nastere

Pe durata sarcinii, pe fondul schimbarilor hormonale care apar in corp, dar si datorita grijei deosebite pentru a avea o alimentatie echilibrata si vitaminelor prenatale pe care le iau, majoritatea femeilor se bucura de un par mai bogat si mai stralucitor ca niciodata.
Daca in cele noua luni, concentratia ridicata de hormoni specifici face ca firele de par – carora, in mod normal, le-ar fi venit timpul sa se desprinda – sa nu cada, dupa nastere, ciclul de regenerare a parului isi reintra rapid in ritmul obisnuit, avand ca efect o cadere consistenta.
In unele cazuri, caderea parului are loc treptat, in alte cazuri, brusc. Oricum ar fi, podoaba capilara saraceste vizibil, ceea ce le face sa se ingrijoreze pe femeile in cauza.

Alaptarea si caderea parului

In primele trei luni de dupa nastere, proaspetele mamici se confrunta cu cea mai semnificativa cadere de par. Pentru ca aceasta este si perioada cand bebelusul este hranit exclusiv sau preponderent la san, s-ar putea crede ca parul mamei are de suferit din cauza pierderii unor substante nutritive in favoarea micutului.
In realitate, nu exista o legatura directa intre cele doua procese, fiind mai degraba vorba de o coincidenta. Adevaratul motiv care explica acea cadere consistenta a parului sta in ciclurile de crestere, de viata si de regenerare a firelor de par. Cu alte cuvinte, odata ce firele de par si-au pierdut “sustinerea” hormonala din timpul sarcinii – care le facea pe mai multe dintre ele sa creasca mai repede si sa fie mai longevive – se intorc la ritmul obisnuit de viata, de crestere si de longevitate, iar lucrurile se vor redresa de la sine in cel mult un an de la evenimentul maternal.

Tratament pentru caderea parului

Pentru ca este o parte vie a corpului nostru, parul are nevoie de substante nutritive pentru a creste si pentru a-si pastra proprietatile. Printre vitaminele si mineralele care contribuie in mod esential la sanatatea si la frumusetea podoabei capilare se numara vitaminele antioxidante (A, C si E – care neutralizeaza actiunea nociva a radicalilor liberi), vitaminele din complexul B (vitamina B3 – stimuleaza metabolismul celular si confera energie firului de par, vitamina B5 – ajuta la dezvoltarea structurii firului de par, vitamina B6 – contribuie la sinteza de cheratina), vitamina H (biotina), calciul, magneziul, zincul, siliciul, aminoacizii sulfurosi.
De aceea, completarea alimentatiei cu suplimente alimentare care contin aceste elemente nutritive si, de asemenea, folosirea unor sampoane imbogatite cu substante care stimuleaza cresterea si asigura protectie parului, sunt recomandate in perioadele cum este cea cu care se confrunta femeile dupa nastere.



Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina