Celadrin si secretele din spatele ingredientelor
Atunci când vorbim de uleiuri esențiale nu putem să nu ne gândim și la uleiul esențial de nucșoară. Atunci când e preparat corect, fără solvenți, acest ulei are numeroase proprietăți terapeutice. Istoria consemnează că în momentul în care a fost epidemie de ciumă în Europa, nucșoara se cumpăra cu aur pentru că uleiul de nucșoară are proprietăți dezinfectante și antibacteriene. În plus, uleiul de nucșoară are proprietăți calmante și sedative, stimulează digestia, ajută la eliminarea gazelor și a toxinelor din corp. Totodată, uleiul de nucșoară are proprietăți expectorante, stimulante și anti-tumorale.
Uleiul de nucă de cocos, un adevărat panaceu al medicinei homeopate
Uleiul de cocos este singurul ulei vegetal care are cea mai mare concentrație de acizi grași, mai exact 90%. În plus, uleiul de cocos este bogat în acid lauric, caprilic și capric care sunt asimilați rapid în organism și sunt transformați în energie pură. În plus, ultimele cercetări științifice au arătat că aceste substanțe din compoziția uleiului de cocos au efecte terapeutice puternice și că ridică nivelul colesterolului „bun“. Asta înseamnă că uleiul de cocos este ideal în prevenția bolilor cardiovasculare. În plus, uleiul de cocoș conține cu 10% mai puține calorii față de alte grăsimi vegetale.
Tot uleiul de cocos este bogat în vitamina A, ideală pentru sănătatea sistemului ocular, vitamina C, importantă pentru sănătatea articulațiilor și mobilității și vitamina D, importantă pentru fixarea calciului și sănătatea sistemului osos. Totodată uleiul de cocos conține și minerale precum fier și calciu. În plus, 100 de grame de ulei de cocos are 862 de calorii.
Restul articolului pe site-ul protv.ro!