Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Coenzima Q10, motorul inimii tale!

Coenzima Q10, motorul inimii tale!

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 10 ianuarie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Coenzima Q10, prezenta in aproape toate celulele din corp, participa la transformarea hranei in energie si este una dintre substantele cu efect puternic antioxidant.

Tocmai datorita acestei proprietati, prin care coenzima Q10 poate neutraliza radicalii liberi, multi specialisti considera ca aceasta contribuie la prevenirea imbatranirii, a bolilor cardiovasculare si chiar a cancerului.

Beneficiile coenzimei Q10 in afectiunile cardiace

Coenzima Q10 este apreciata de catre cercetatori pentru efectul benefic in afectiunile cardiace, deoarece sprijina productia de energie in celule, previne formarea cheagurilor de sange, actioneaza ca antioxidant si mentine nivelul de Q10 produsa de organismul uman, care poate fi afectat de administrarea unor medicamente, precum beta-blocante si statine.

Astfel, utilizata ca supliment, singura sau in combinatie cu alte substante, poate preveni sau ameliora o serie de afectiuni medicale.

Infarct miocardic – un studiu clinic a demonstrat ca administrarea zilnica a coenzimei Q10 in primele 3 zile de la infarct are potentialul de a preveni angina pectorala, dar si episoadele noi. Mai mult, riscul de deces din cauza cardiaca s-a dovedit a fi mult redus.

Insuficienta cardiaca – exista date medicale care evidentiaza rolul jucat de coenzima Q10 in tratamentul insuficientei cardiace, cand este combinata cu medicatia conventionala. Insuficienta cardiaca poate provoca acumulare de lichid la nivelul picioarelor sau plamanilor si scurtarea respiratiei, iar coenzima Q10 contracareaza aceste manifestari.

Hipertensiune arteriala – se pare ca administrarea de coenzima Q10 poate reduce valoarea tensiunii arteriale, efectul aparand insa dupa 4 pana la 12 saptamani de tratament. Conform studiilor efectuate, are potentialul de a scadea tensiunea sistolica pana la 17 mmHg, iar pe cea diastolica, pana la 10 mmHg, fara sa aiba reactii adverse.

Dislipidemie – persoanele cu un colesterol marit au si un nivel scazut de coenzima Q10, mai ales din cauza medicatiei specifice cu statine. Folosirea coenzimei Q10 in acest caz ar putea reduce inclusiv durerile musculare, asociate tratamentului conventional.

Chiar daca exista dovezi clinice care sustin beneficiile coenzimei Q10 in preventia si tratamentul bolilor cardiovasculare, sunt necesare mult mai multe studii. Astfel, este obligatoriu de inteles ca, in cazul afectiunilor cardiace, nu se poate renunta la medicatia standard, aceasta fiind stabilita doar de catre medicul cardiolog.

Text: Andreea Bunea

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 7 total

Pagina