Cum poti avea grija de sanatatea articulatiilor tale?
Articulatiile sunt acele zone unde oasele se imbina, iar de sanatatea acestora depinde flexibilitatea si mobilitatea intregului corp. In momentul in care articulatiile sunt afectate apar durerile articulare, numite in termeni medicali, artralgie. Acestea pot fi de scurta durata sau se pot croniciza, afectand calitatea vietii si conducand la impiedicarea desfasurarii normale a activitatilor zilnice. Se manifesta cu precadere la persoanele in varsta, insa, in functie de cauze, durerile articulare poate afecta inclusiv tinerii si copiii.
Alimente recomandate pentru intarirea cartilajelor si a sistemului osos
Durerile articulare pot aparea odata cu inaintarea in varsta, ca o conditie a degradarii cartilajiilor care imbina oasele. Insa, aceasta deficienta poate fi prevenita si ameliorata cu ajutorul alimentatiei. Pentru intarirea cartilajelor si a sistemului osos de o importanta majora o au vitaminele C, D si E, dar si calciul, zincul, magneziul si fosforul. Se recomanda un consum crescut de legume cu frunze verzi, fasole, spanac, brocolli, peste, lactate, oua, migdale, kiwi, mere, banane, ghimbir, turmeric. De asemenea, alimentatia trebuie sustinuta cu ajutorul suplimentelor alimentare destinate sanatatii osteo-articulare si musculare. Recomandarea noastra este ArtroFlex Compus comprimate, atat pentru calmarea rapida a durerilor, cat si pentru protejarea si regenerarea cartilajelor.
Cand si de ce apar durerile articulare?
Cauzele durerilor articulare pot fi multiple, insa cele mai frecvente sunt infectiile, categorie din care fac parte gripa, pojarul, oreionul, varicela si hepatita, dar si afectiunile inflamatorii acute sau cronice. Totodata, reumatismul degenerativ, dar si utilizarea excesiva a articulatiilor, de exemplu in cazul sportivilor sau a persoanelor supraponderale, pot cauza dureri articulare. De asemenea, o serie de afectiuni sunt asociate cu artralgiile, categorie din care face parte osteoporoza, osteomielita, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta, lupusul eritematos sistemic, bursita si tendinita. Pe de alta parte, durerile la nivelul articulatiilor pot fi provocate de traumatisme, entorse sau afectiuni la nivelul ligamentelor si tendoanelor.