Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa ai grija de parul tau in lunile reci de toamna

Cum sa ai grija de parul tau in lunile reci de toamna

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 7 octombrie 2019 Ultima actualizare: 3 februarie 2023

In lunile reci de toamna nu doar corpul are nevoie de vitamine si minerale, ci si parul tau. Si asa cum in natura copacii isi pierd frunzele, si caderea parului toamna este un proces absolut normal, firul de par urmand aceleasi reguli ca si plantele. Primavara si vara se regenereaza, ca urmare a actiunii pe care soarele o are asupra lui. Soarele ajuta la secretia hormonilor care lucreaza la cresterea parului. Astfel, in perioadele calde, parul se regenereaza si capata volum, iar atunci cand vremea incepe sa se raceasca si parul tau trece printr-un proces de refacere.

Perioada de cadere a firelor de par variaza de la persoana la persoana, in functie de bagajul genetic, varsta, mediul de expunere, dar este influentat si de alti factori precum poluarea, nivelul de vitamine si minerale din organism. Perioada poate incepe in lunile septembrie-octombrie, in functie si de temperatura ambientala, si se incheie catre sfarsitul lunii noiembrie. In aceste zile reci, firul de par devine mult mai sensibil, asa cum si organismul e mai predispus la diferite boli. Si daca organismul tau are nevoie de vitamine si minerale pentru a avea o imunitate pregatita pentru sezonul rece, si firul de par trebuie ajutat si hranit corespunzator. In randurile care urmeaza va prezentam cateva solutii care sa va ajuta sa va pastrati parul sanatos si in perioadele reci.

Artemisia - Miracolul naturii din Alpii Elvetieni

Sagebrush este o planta medicinala care apartine familiei "Compositae" (Compositae), iar denumirea ei stiintifica este "Artemisa vulgaris“. Planta este cunoscuta in mod obisnuit prin alte nume, cum ar fi sunatoarea, artamisa, altamisa si artemisia. Vorbim de o planta cu multiple proprietati benefice pentru organismul nostru.

Planta este originara din Alpii Elvetieni si este folosita in mod traditional de catre fermierii elvetieni drept remediu natural pentru febra, tuse si chiar pneumonie,  sub diferite forme, tincturi, ceaiuri, cataplasme. In plus, artemisia indeplineste rolul de protector al pielii si de element de restabilire a echilibrului scalpului.

 

Revalid® Regrowth Serum contine ingredientul inovator patentat Redensyl® si extract de Artemisia. Redensyl® reactiveaza foliculii responsabili de cresterea parului crescandu-i densitatea cu 8%, adica pana la 28.000 de noi fire de par după 3 luni de utilizare zilnica.  Pentru rezultate optime, produsul trebuie aplicat zilnic 3.5ml (aprox. 6-8 apasari) direct pe zonele afectate ale scalpului. Parul poate fi ud sau uscat. Masati delicat serul pe scalp. Deoarece ciclul natural de crestere al parului poate dura intre 1 si 4 luni, produsul trebuie utilizat zilnic pentru cel putin 3 - 6 luni pentru a obtine rezultate semnificative.

Aloe Vera - O planta care iti iubeste parul

Aloe vera este una dintre cele mai cunoscute plante din toata lumea, fiind deja folosita in diferite preparate alimentare si bauturi datorita valorii sale nutritionale. Dar planta de Aloe Vera are si alte intrebuintari numeroase in medicina si in cosmetica. De exemplu, putini stiu ca exista tratamente cu aloe vera pentru intarirea firului de par si imunizarea lui in sezonul rece.  De veacuri, extractul de aloe vera este folosit pentru a da vigoare parului si sanatate tenului. Planta de Aloe Vera are un continut bogat de apa, antioxidanti si minerale necesare bunei functionari a organismului.

 

Planta de Aloe Vera se intelege foarte bine cu parul tau, unghiile si pielea pentru ca aceste elemente sunt compuse din cantitati variabile de proteine tip cheratina, colagen si elastina, plus o serie de vitamine si minerale. Keratina produce o ingrosare a tesuturilor, in timp ce colagenul le confera o rezistenta ridicata la intindere.  Parul are de asemenea, mai multe substante anorganice cum ar fi mineralele de siliciu si calciu. Sanatatea parului este influentata de nivelul de toxine prezente in organism si poate fi considerata o reflectare a starii generale de sanatate. 

Uleiul de argan - Secretul exotic al Africii

Uleiul de argan (Argania Spinosa) mai este cunoscut drept uleiul Marocului, „lichidul de aur” al Africii, sau, simplu, ulei de argan. Nu intamplator denumirea lui are legatura cu o tara din nordul Africii. Uleiul de argan este folosit in Maroc de secole, pentru diferite intrebuintari si terapii. Uleiul de argan este atat de sanatos pentru parul tau si atat de cautat pentru proprietatile sale curative deoarece contine substante.

In Uleiul de argan avem substante precum:

Omega 6, cunoscut si sub denumirea de acid linoleic, ce impiedica actiunile nocive ale radicalilor liberi si ajuta celulele să se regenereze;

Acidul oleic sau Omega 9 benefic in special pentru sistemul cardiovascular;

Acid stearic si acid palmitic, doua substante folosite des in industria cosmetica;

Vitamina E (tocoferoli), prezenta in acest tip de ulei intr-una dintre cele mai mari concentratii dintre toate alimentele existente.

Practic uleiul de argan este un puternic antioxidant, care incetineste procesul de imbatranire a pielii, hraneste, hidrateaza si ajuta la regenerarea firelor de par si a tesuturilor. 

 

Ce trebuie sa retineti. Parul deteriorat are nevoie de o ingrijire atenta si necesita produse cu formule special create pentru structura lui, mai ales in perioada mai rece a anului. Iar daca stiti ca aveti un par sensibil e bine sa folositi produse precum masca reparatoare pentru par. Acest produs actioneaza ca un tratament, hranind parul din interior catre exterior, hidratandu-l si redandu-i stralucirea si supletea. 

Continut recomandat de Spring

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina