Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa te asiguri ca micutul tau trece fara griji peste perioada racelilor

Cum sa te asiguri ca micutul tau trece fara griji peste perioada racelilor

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 22 martie 2018 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Copii sunt mult mai expusi decat adultii in contactarea virusurilor si, implicit, in dezvoltarea racelilor, principala cauza fiind sistemul imunitar nedezvoltat pe deplin. Din acest motiv, parintii trebuie sa actioneze din exterior si sa sustina sanatatea micutilor prin cateva metode simple, dar eficiente.

Cand si de ce apare raceala

Raceala este o infectie a cailor respiratorii superioare, implicit a nasului, gatului si sinusurilor care se manifesta prin stranut, durere in gat, nas infundat, tuse si uneori dureri de cap, pe o perioada de la 3 pana la 10 zile. Este provocata de un virus respirator, numit rinovirus, categorie in care intra peste 200 de specii de virusuri. Raceala apare cu precadere in sezonul rece sau la tranzitia dintre sezoane, insa, contrar a ceea ce am crede, nu frigul este vinovat de declansarea acesteia. Este adevarat ca virusurile se dezvolta mai usor la temperaturi scazute si capata rezistenta in conditii de umiditate, ceea ce le face mai usor de raspandit, insa totul depinde de imunitatea organismului. Conform studiilor, sistemul imunitar isi incetineste activitatea in sezonul rece, aceasta fiind singura legatura cu contactarea racelilor acum. Pe de alta parte, primavara organismul lupta pentru a se adapata la noile conditii climatice, sistemul imunitar este suprasolicitat si astfel intervine vulnerabilitatea in fata bolii.

Ce pericole pot avea racelile netratate

Daca in maxim 10-14 zile raceala nu trece trebuie mers de urgenta la medic pentru ca poate fi vorba de o gripa si instalarea tratamentului din timp va scurta durata de manifestare si posibilele complicatii ulterioare. Sunt cazuri rare in care organismul poate vindeca de la sine, in doar cateva zile, o raceala, insa acesta situatie implica un sistem imunitar puternic, iar in randul copiilor este mai dificil de obtinut. Racelile tratate necorespunzator slabesc organismul si favorizeaza contactarea altor virusuri mult mai periculoase. Principalele complicatii ce pot aparea in urma unei raceli netratate sunt pneumonia, astmul, otita, dar si anexita.

Cum sa-ti aperi copilul de diverse afectiuni

Pe langa o dieta sanatoasa bazata pe vitamine, minerale si antioxidanti, cel mic are nevoie de sustinerea sistemului imunitar din exterior, cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale cu rol imunostimulator. Remedii naturale eficiente sunt usturoiul, ceapa, echinacea, propolisul, aloe vera, citricele, ghimbirul, catina, macesele, insa administrarea zilnica, in concentratiile necesare, devine aproape imposibila, cu precadere in randul copiilor. Din acest motiv, recomandarea noastra este Minimartieni Gummy cu Echinacea de la Walmark, un produs sub forma de jeleuri dedicat celor mici, usor de administrat si foarte gustos. Pentru preventie si intarirea sistemului imunitar este indicat a fi inclus in meniu in perioadele reci si la tranzitia dintre sezoane. De asemenea, poate fi administrat si ca suport in tratarea racelilor, alaturi de medicatia prescrisa de medic.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...