Disfunctia erectila: cauze si simptome
Disfunctia erectila, denumita si impotenta, reprezinta incapacitatea barbatului de a obtine si mentine erectia pe parcursul actului sexual. Cu toate ca se manifesta in procent mai mare la barbatii in varsta, disfunctia erectila este o afectiune care poate afecta si tinerii. Procentele arata ca pana la 52% dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani acuza probleme de erectie.
Cauzele disfunctiei erectile
Conform statisticilor, aproximativ 70% dintre cazurile de impotenta apar ca urmare a unei afectiuni, 10-20% au o cauza psihologica si doar un procent foarte mic se manifesta in urma unei leziuni, tratament medicamentos sau diete gresite. Afectiunile responsabile de aparitia disfunctiei erectile sunt: diabetul, peste jumatate din pacientii astfel diagnosticati devenind impotenti, anumite boli cardiovasculare, in special hipertensiunea arteriala, accidentul vascular cerebral, bolile renale si colesterolul crescut. De asemenea, un nivel scazut de testosteron sau anumite afectiuni tiroidiene pot implica impotenta. Pe de alta parte, disfunctia erectila are la baza cauze psihologice ca depresia, anxietatea, stresul, stima de sine scazuta, frica de esec sexual sau lipsa de interes fata de partenera. Pe lista factorilor de risc care contribuie la aparitia impotentei se afla si fumatul, consumul excesiv de alcool si substante psihotrope, dar si obezitatea.
Simptomele disfunctiei erectile
Impotenta se manifesta prin incapacitatea de a avea erectie in orice moment in care se doreste acest lucru, incapacitatea de a mentine erectia ferma si atat timp cat este necesar pentru finalizarea actului sexual. Devine un simptom al disfunctiei erectile in momentul in care situatia neplacuta devine constanta. Barbatii care se confrunta cu impotenta pot avea in continuare apetit sexual si, in anumite cazuri, pot ajunge pana la obtinerea orgasmului si ejaculare.
Tratament naturist pentru disfunctia erectila
Trebuie punctat ca disfunctia erectila este o afectiune tratabila, indiferent de varsta, insa, daca nu i se acorda atentia necesara, poate afecta starea psihica a pacientului. In cazurile mai grave, de exemplu in urma unei leziuni, impotenta se poate trata cu succes prin interventie chirurgicala. Consilierea psihologica si tratamentul medicamentos sunt remedii de luat in calcul, insa, recomandarea primara este tratamentul naturist, fara efecte secundare adverse. Exista pe piata o serie de suplimente alimentare ce au la baza ingrediente naturale 100% ce s-au dovedit deosebit de eficiente in tratarea disfunctiei erectile. Remediile naturale pe baza de ginseng, sofran, ghimbir, migdal, coltii babei, branca-ursului, busuioc, ardei iute, Muira Puama sau Macca ajuta la combaterea disfunctiei erectile, au efect afrodiziac si actioneaza pozitiv la nivel psiho-emotional.