Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Dr. Ruxandra Ciltea: Estetica dentara - de la inovatie la perfectionism

Dr. Ruxandra Ciltea: Estetica dentara - de la inovatie la perfectionism

Postat in: Info sanatate
Dr. Ruxandra Ciltea
de , Medic stomatolog
Data publicării: 16 mai 2022 Ultima actualizare: 6 februarie 2023

Se stie deja ca in cazul igienei cavitatii bucale, cel mai bun aliat este preventia. Altfel spus, igiena orala inseamna obiceiuri recurente de periaj si folosirea de apa de gura si ata dentara adecvata celor mici dar si adultilor in lupta cu demineralizarea dintilor, a cariilor, a tartrului. Azi, din cauza alimentelor procesate, a radicalilor liberi si altor factori externi, dantura este supusa unor probleme stomatologice de la varste fragede. 

Estetica dentara este un subiect din ce in ce mai popular in Romania, insa nu este pe deplin inteles. Dr Ruxandra Ciltea, medic dentist si reprezentanta unei clinici de elita din Bucuresti, se ocupa deja de mai bine de 8 ani de crearea de zambete ca la “Hollywood” si nu numai. Estetica dentara se refera in primul rand la aplicarea de fatete ceramice, prin care se corecteaza forma, pozitia si, mai ales, culoarea dintilor. Ce inseamna estetica dentara la inceput de 2022 si care sunt inovatiile din acest domeniu descopera in acest material.

Fatetele dentare: concept, materiale, montare 

Care este secretul unui zambet sanatos?

Cine este medicul stomatolog Dr. Ruxandra Ciltea

Fatetele dentare: concept, materiale, montare

Fatetele dentare se pot realiza in orice nuanta. Ele pot fi, intr-adevar, de un alb perfect, dar adevarata arta consta in imitarea cat mai indeaproape a naturii. De asemenea, ce incerc sa explic pacientilor mei, este ca senzatia de <<fals>>, de dinti <<pusi>> nu vine neaparat din cauza unei nuante foarte deschise a fatetelor, cat din lipsa de transparenta si translucent.

Putem realiza fatete in nuante foarte deschise de alb, dar imitand treptele naturale de culoare ale dintelui, adaugand zone de transparenta, care permite luminii sa treaca, obtinem un zambet curat, alb si natural totodata. De asemenea, un alt artificiu il reprezinta crearea de textura pe suprafata fatetelor. Niciodata dintii naturali nu vor fi ca sticla. La suprafata lor gasim denivelari, microfisuri, elemente anatomice de relief, pe care un tehnician dentar priceput le va reda si pe suprafata fatetelor.”, a explicat medicul stomatolog.

Medicul stomatolog Dr Ruxandra Ciltea a setat de-a lungul timpului un standard de excelenta in estetica dentara prin multiplele cursuri de specialitate pe care le-a urmat si prin dotarea clinicii cu echipamente si materiale de ultima generatie. Se mentine constant la curent cu cele mai noi tehnologii si este unul dintre putinii medici care prepara dintii pentru lucrarile de estetica sub control microscopic.

Unul din marele atuuri pe care le are este faptul ca in cadrul clinicii se afla si laboratorul de tehnica dentara, astfel incat colaborarea cu tehnicienii este una extrem de stransa, acestia putand participa la discutiile cu pacientii, asa cum si ea poate observa indeaproape etapele de laborator si participa in mod activ la fiecare pas.  Probele lucrarilor sunt mult mai facile si eficiente, lucru care duce mereu catre rezultate spectaculoase. 

Care este secretul unui zambet sanatos?

Secretul unui zambet perfect este, in primul rand, un zambet sanatos. Ca medic, prima mea grija este intotdeuna functia, si apoi estetica. Niciodata nu vom compromite functia in favoarea esteticii. Imi doresc si explic mereu pacientilor mei ca aplicarea de fatete dentare nu este o manopera cosmetica, ci una medicala. Ca atare, mereu ma asigur ca ofer lucrari cu functionalitate perfecta si durabilitate in timp. Legat de partea estetica, ofer sfaturi si incerc sa inteleg cat mai bine care sunt dorintele pacientului, dar acesta are in final ultimul cuvant. Scopul este ca pacientul sa fie sanatos si fericit.", ne-a povestit medicul stomatolog.

In Romania, estetica dentara nu are o istorie foarte indelungata, desi in ultimii ani a inceput sa capete din ce in ce mai multa popularitate, atat printre femei dar si printre barbati. Din ce in ce mai multi barbati apeleaza la serviciile de estetica dentara si sa fie preocupati de acest aspect. In afara de fatete, in estetica dentara intra si manopere ca remodelarea gingivala, alinierea dintilor prin purtarea aparatelor ortodontice, albirea sau combinatii intre acestea. Fiecare tratament este conceput in functie de caz, individualizat fiecarui pacient, iar Dr Ruxandra Ciltea are langa ea o echipa de specialisti impreuna cu care ofera pacientilor ei cea mai buna solutie.

 

Cine este medicul stomatolog Dr. Ruxandra Ciltea

Dr. Ruxandra Ciltea a absolvit in anul 2012 Facultatea de Medicina Dentara din cadrul UMF Carol Davila.

Dr. Ruxandra Ciltea reprezinta, in prezent, Clinica Dipa Dent din cartierul Cotroceni, unde impreuna cu echipa de tehnicieni, cauta sa imbunatateasca constant experinta pacientului pe scaunul stomatologic atat in ceea ce priveste estetica dentara, dar si stomatologia generala.

Deseori, o reabilitare estetica presupune o reabilitare totala a danturii, cu manopere chirurgicale, tratamente de canal si tratamente parodontale. Din acest motiv, si a ales cu grija si exigenta medici specialisti  din fiecare ramura stomatologica, pentru ca in final sa poata atinge scopul suprem al tratamentelor dentare: excelenta.

Dr. Ruxandra Ciltea contact:

0720118771

Mail: [email protected]

Instagram: dr.ruxandraciltea

Facebook: Dr. Ruxandra Ciltea

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina