Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Florile de muscata: Beneficii pentru organism, contraindicatii de consum

Florile de muscata: Beneficii pentru organism, contraindicatii de consum

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 25 aprilie 2023 Ultima actualizare: 26 aprilie 2023

Muscata este o planta aromatica si medicinala originara din Indonezia si este cunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice. Uleiul esential de muscata este cel mai des utilizat pentru beneficiile sale terapeutice. In plus, aceasta planta este cunoscuta si pentru efectele sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice. Uleiul esential de muscata este cel mai des utilizat, putand fi folosit in diferite moduri, precum inhalare, masaj, bai.

De asemenea, muscata este utilizata si in medicina traditionala pentru tratarea unor afectiuni precum durerile de cap, durerile menstruale, anxietatea sau depresia. Cu toate acestea, este important sa consulati un medic sau un terapeut inainte de a utiliza muscata in orice scop terapeutic, deoarece aceasta poate interactiona cu alte medicamente sau poate avea efecte secundare.

Moduri in care poti folosi muscata pentru beneficiile sale terapeutice

Inhalare: poti adauga cateva picaturi de ulei esential de muscata intr-un difuzor sau intr-un bol cu apa fierbinte si inhaleaza aburii pentru a calma simptomele de raceala, gripa sau alergii.

Masaj: poti amesteca uleiul esential de muscata cu ulei de baza, precum uleiul de migdale dulci sau de cocos, si maseaza zonele dureroase. Bai: adauga cateva picaturi de ulei esential de muscata in apa de baie pentru a calma tensiunea si stresul si pentru a imbunatati starea de spirit.

Consum: poti utiliza condimentul de muscata pentru a aromatiza preparatele culinare, dar trebuie sa ai grija sa nu consumi cantitati prea mari, deoarece acestea pot fi toxice pentru organism. Uleiul de muscata are urmatoarele caracteristici benefice. Are proprietati antimicrobiene, deci este eficient impotriva acneei.

Este decongestionant si dedurizant. Prin urmare, este utilizat pe pielea arsa de soare sau care sufera iritatii sau arsuri minore. Este un remediu puternic impotriva vergeturilor si eczemelor. Este de obicei folosit pentru masaj, in scopul de a usura durerile musculare si starile de stres. Masajele cu ulei amlioreaza durerile musculare si problemele circulatorii.

Combate retentia de lichide datorita masajelor efectuate pe picioare si glezne. In aromaterapie este folosit pentru a reduce stresul, anxietatea si nervii, pentru meditatie si inducerea starii de relaxare. Este un excelent tratament anti-imbatranire care ofera o nutritie suplimentara pielii.

Beneficiile florilor de muscata in dermatocosmetice

Deodorant natural
Este folosit ca deodorant pentru proprietatile sale antibacteriene care ajuta la eliminarea mirosului neplacut.

Demachiant natural pentru piele
Uleiul de muscata poate fi un demachiant natural eficient.

Produse Anti-age
Este un tratament puternic anti-imbatranire, deoarece incetineste ridurile, netezeste pielea, ii confera un aspect mai tanar si combate semnele imbatranirii.

Hraneste pielea in profunzime
Pentru a face acest lucru, puteti utiliza uleiul ca un tonic natural.

Efect reparator
Amelioreaza roseata pielii, oferindu-i, de asemenea, hidratare. Prin urmare, uleiul este utilizat in creme hidratante pentru pielea sensibila si uscata.

Combate parul gras
Acesta controleaza grasimea parului, deoarece actioneaza asupra glandelor sebacee din scalp si regleaza productia de sebum.

Promoveaza cresterea parului
Si, de asemenea, promoveaza nutritia si elasticitatea parului. Uleiul de muscata poate fi adaugat la sampon pentru a obtine acest efect, in plus fata de furnizarea unei arome excelente de flori.

Uleiul de muscata – beneficii terapeutice
Uleiul de muscata este un ingredient vedeta in elaborarea cosmeticelor ecologice si este comparat cu uleiul esential de trandafir, deoarece ambele au aproape aceleasi caracteristici terapeutice.

Uleiul esential de muscata este un aliat perfect pentru ingrijirea pielii. Este antibacterian, anticelulitic, antiinflamator, antioxidant, astringent si ii confera pielii fermitate. De asemenea, uleiul contine substante care sunt benefice pentru ingrijirea pielii (rol antiseptic si antibacterian, antioxidant si calmant). Efect antibacterian - Previne infectiile, deoarece inhiba cresterea microbiana si dezinfecteaza ranile. La randul sau, poate ajuta la combaterea productiei de acnee pe piele si la ameliorarea efectelor produse de aceasta, cum ar fi roseata, durerea si inflamatia.

Actiune anticelulitica - Activeaza circulatia prin imbunatatirea aspectului celulitei si a problemelor cu retentia de lichide sau circulatia deficitara a membrelor inferioare.  
Reduce durerea - Uleiul de muscata poate reduce durerea de cap, durerea musculara, reumatismul si artrita prin proprietatile sale antiinflamatorii si analgezice.
Imbunatateste digestia - Uleiul poate ajuta la ameliorarea simptomelor de indigestie, balonare si flatulenta prin stimularea secretiei de enzime digestive si a fluxului de bila.
Calmeaza sistemul nervos - Uleiul poate fi utilizat pentru a calma sistemul nervos si a reduce simptomele de anxietate, stres si depresie.
Imbunatateste somnul - Uleiul de muscata poate fi utilizat pentru a imbunatati calitatea somnului, avand proprietati sedative si calmante.
Imbunatateste starea de spirit - Uleiul de muscata poate fi utilizat pentru a imbunatati starea de spirit, reducand simptomele de tristete, iritabilitate si oboseala.
In ceea ce priveste proprietatile cosmetice, uleiul de muscata are un efect de tonifiere a tesuturilor pielii. De asemenea, uleiul este prezent in formulari anti-imbatranire pentru puterea sa antioxidanta care previne aparitia ridurilor.

Regenerare celulara cu ajutorul muscatei
Ca si alte uleiuri esentiale, are o putere regenerativa celulara importanta, astfel incat devine un aliat in vindecarea leziunilor pielii, putand fi un aliat in cazurile de piele atopica sau sensibila datorita eficacitatii sale ca antiinflamator. De asemenea, il putem gasi in produsele de igiena intima, deoarece poate actiona ca antiseptic sau dezinfectant si exercita un efect dermoprotector. Impreuna cu uleiul vegetal de migdale, acesta constituie un bun demachiant al fetei, pe langa faptul ca ofera o capacitate astringenta si de reglare a secretiei de sebum.

Datorita actiunii de purificare si detoxifiere mentionate mai sus, este, de asemenea, un aliat excelent pentru a combate aspectul de coaja de portocala, fiind regasit in formulari ale produselor anticelulitice.  Prin urmare, uleiul de muscata poate fi definit ca un ingredient versatil, capabil de a oferi rezultate diferite in diferite medii: creme, geluri, ca un odorizant de aer aplicat intr-un difuzor de arome, printre altele. Este important de retinut ca in situatiile in care se amesteca uleiul de muscata cu alte uleiuri de baza (migdale, susan, germeni de grau etc.) respectati cantitatile recomandate de producatori. Respectarea acestor linii directoare va obtine un efect optim al produsului fara a provoca riscuri incomode pentru sanatatea pielii.

Este important sa consulati un specialist inainte de a utiliza muscata in orice scop terapeutic, deoarece aceasta poate interactiona cu alte medicamente sau poate avea efecte secundare. De asemenea, trebuie sa aveti grija sa nu utilizati cantitati prea mari de ulei esential de muscata, deoarece acesta poate fi toxic pentru organism.

Ce beneficii ofera florile de soc. Similitudini cu florile de muscata

In natura se gasesc raspunsurile la multe dintre intrebarile despre boli, deoarece este capabila sa ofere solutii eficiente pentru imbunatatirea sanatatii umane. Desi multe dintre remediile naturale din trecut nu se mai folosesc si in vremurile actuale, floarea de soc inca isi pastreaza renumele pentru tratarea diferitelor afectiuni.  

Florile de soc sunt bogate in glicozide, taninuri, flavonoide, caroten, rutin si vitamina C. Fructele de soc contin alcaloizi, caroteni, taninuri, acizi organici si vitaminele A, B si C. Flavonoidele, antioxidanti puternici care protejeaza celulele de daune, gasite in boabe de soc, sunt considerate a fi responsabile pentru majoritatea proprietatilor sale de vindecare. Prin urmare, socul este utilizat in tratamentul bolilor degenerative si serveste ca metoda de prevenire a cancerului.

Socul este utilizat pentru inflamatia sinusurilor (sinuzita), raceli, gripa, bronsita, diabet si constipatie. Este, de asemenea, utilizat pentru a creste productia de urina (ca diuretic), pentru a stimula transpiratia sau pentru a opri sangerarea. In plus, aceasta planta este, de asemenea, utilizata pentru gargara si apa de gura in cazuri de tuse, raceli, raguseala (laringita), gripa si dificultati de respiratie. In plus, boabele de soc sunt bune pentru piele si amelioreaza durerea articulara (reumatism).

Lucruri mai putin cunoscute despre soc

Articole similare
Nutritie: Kangkong, spanacul chinezesc. Beneficii pentru organism Nutritie: Kangkong, spanacul chinezesc. Beneficii pentru organism

Kangkong infloreste in regiunile tropicale si subtropicale si este mai frecvent intalnite in tarile sud-estul Asiei. Kangkong este o planta invaziva, USDA clasificate kangkong ca o "buruiana noxius" si este inclusa in lista interzisa plante acvatice.

3 aprilie 2023
Edited 4 aprilie 2023
citește articolul
Spanacul: beneficii pentru organism, reguli de consum Spanacul: beneficii pentru organism, reguli de consum

Spanacul este o leguma usor de cultivat, care se consuma din cele mai vechi timpuri si ocupa un loc de top in ceea ce priveste aportul de minerale si vitamine. Spanacul salbatic a aparut cu mult timp in urma, insa primele culturi sunt situate in Orientul Mijlociu.

22 martie 2023
Edited 3 aprilie 2023
citește articolul
Dureri de spate: cauze si tratament Dureri de spate: cauze si tratament

Durerile de spate fac parte din categoria celor mai comune dureri, majoritatea persoanelor experimentand cel putin o data in viata o astfel de simptomatologie. Disconfortul poate aparea de-a lungul coloanei vertebrale, uneori cu iradiatii in zonele adiacente, sau poate fi localizat intr-o anume zona, iar durerea poate fi resimtita constant si poate diferi ca intensitate.

12 septembrie 2017
Edited 12 ianuarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina