Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Gene false sau gene naturale?

Gene false sau gene naturale?

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 29 iunie 2017 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Este adevarat: aspectul genelor poate schimba mult felul in care aratam. Insa alegand calea rapida de a obtine gene frumoase, nu cumva avem mai mult de pierdut pe termen lung?

Ce sunt genele false

Exista mai multe metode si tehnici de a obtine relativ repede efectul de gene de star de cinema: plecand de la clasicele benzi, care se lipesc pe linia genelor, si ajungand pana la ultima tendinta in domeniu, genele false aplicate fir cu fir.
Medicii oftalmologi – si nu numai ei – atrag atentia, insa, ca pretul platit pentru o seara si, respectiv, pentru cateva saptamani (in cazul genelor aplicate prin metoda fir cu fir) in care genele vor arata spectaculos poate fi mult prea mare. Si nu este vorba de cat de costisitoare sunt procedura de aplicare si apoi intretinerea genelor, in cazul celor puse fir cu fir, ci de faptul ca genele pot avea de suferit atat de mult, incat poate fi nevoie de multe luni pentru refacerea lor – desi nu exista intotdeauna nici macar certitudinea ca genele isi vor reveni in totalitate.
Cauza pentru care genele naturale pot avea de suferit in urma unor astfel de proceduri este, in multe cazuri, calitatea indoielnica a adezivului care se foloseste pentru lipirea genelor – unele formule de adeziv contin formaldehida, o substanta iritanta pentru ochi si toxica pentru piele. De asemenea, are efect distrugator asupra genelor naturale solutia care se aplica pentru a dizolva adezivul atunci cand se hotaraste indepartarea genelor false.
Daca, totusi, vrei neaparat sa incerci efectul de gene false pentru un eveniment deosebit la care vei participa, alege cu multa grija esteticianul si salonul care se va ocupa de tine.

Avantajele genelor naturale

Rabdarea se dovedeste a fi o virtute si atunci cand vine vorba de a te bucura pe deplin de frumusetea naturala a genelor, iar avantajele pe termen lung sunt net superioare fata de cele date de efemera frumusete a unor gene false. In primul rand, ca sa fie frumoase in mod natural, genele au nevoie sa fie ingrijite adecvat si sa ne bucuram de o stare de sanatate generala cat mai buna. Apoi, fiind ingrijite bine, vor deveni si mai puternice, indeplinindu-si rostul primordial de a proteja ochii de praf sau de substantele care pot ajunge la nivelul lor.
Nu in ultimul rand, un avantaj ar fi ca o frumusete naturala este oricand mai placuta decat una castigata prin artificii.

Stimulare crestere naturala

Pentru a ne bucura de gene puternice si frumoase, totul este important: de la alimentatia de zi cu zi, igiena din domiciliu (pentru a preveni infectiile oculare, inclusiv pe cele cu acarieni) si pana la produsele de curatare si de hidratare a tenului, precum si cele de machiaj.
Dincolo de aceste aspecte, cresterea naturala a genelor poate fi grabita cu ajutorul produselor care hranesc si hidrateaza genele, oferindu-le un mediu confortabil de viata.
Uleiul de ricin si cel de masline, obtinute prin presare la rece, pot fi luate in calcul ca solutii naturale cu efect de stimulare a cresterii genelor. Ele trebuie aplicate pe termen lung, in asa fel incat sa nu ajunga in ochi, pentru ca sunt iritante.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...