Importanta acidului hialuronic in terapia duala cu Movial Plus

Stim cu totii beneficiile acidului hialuronic pentru piele, insa acesta are un rol deosebit de important si pentru articulatii, fiind un element constitutiv al acestora. Pe masura ce imbatranim, nivelurile noastre naturale de acid hialuronic scad pana la 80% intre 40 si 70 de ani. Suplimentarea organismului cu acid hialuronic cu greutate moleculara ridicata duce la imbunatatirea calitatii lichidului sinovial si protejarea articulatiilor. Molecula de acid hialuronic retine de o 100 de ori greutatea sa in apa pentru a pastra hidratarea tesuturilor noastre.
In plus, acidul hialuronic este considerat o substanta “inteligenta” pentru ca isi ajusteaza rata de absorbtie in functie de sezon, varsta, sex sau de nivelul de umezeala la care este expus corpul. Altfel spus cantitatea de acid hialuronic sufera oscilatii puternice daca obisnuim sa mergem zilnic la piscina, sau din contra avem un stil de viata sedentar. In plus acidul hialuronic actioneaza ca un lubrifiant, retinand cantitati mari de apa, mentinand un nivel optim de hidratare tisulara ceea ce alte substante din organism nu reusesc.
Cum actioneaza acidul hialuronic?
Care sunt beneficiile acidului hialuronic?
Cum ne ajuta Movial Plus?
Cum actioneaza acidul hialuronic?
Inca din anul 1970 cercetatorii au inceput extractia acidului hialuronic, iar in prezent tehnologiile inovatoare permit sintetizarea si producerea mai multor tipuri de acid hialuronic. Practic azi acidul hialuronic are numeroase intrebuintari in medicina, in special in afectiunile dermatologice, in chirurgia plastica, in cosmetica dar si in alte arii.
La nivel articular, acidul hialuronic cu greutate moleculara ridicata se gaseste in componenta lichidului sinovial, fiind un factor cheie pentru pastrarea sanatatii articulatiei. Spre deosebire de acidul hialuronic cu masa moleculara mica, reduce inflamatia prin inhibarea enzimelor ce produc degradarea matricei extracelulare, asigura cresterea capacitatii lubrifiante a lichidului sinovial si are proprietati analgezice semnificative, in special pe segmentul articular.
Cantitatea de acid hialuronic care exista in mod natural in corpul nostru scade odata cu inaintarea in varsta, incepand cu varsta de 26 de ani. De aceea este important sa ne ajutam organismul cu aport suplimentar de acid hialuronic cu greutate moleculara ridicata pentru articulatii sanatoase.
Care sunt beneficiile acidului hialuronic?
Acidul hialuronic aduce numeroase beneficii pielii, ligamentelor dar si altor organe din corpul uman si poate fi administrat sub forma de injectii, fiole, pastile sau ca parte integranta a produselor cosmetice. Una din principalele sale proprietati este capacitatea de a mentine apa la suprafata pielii, ceea ce implicit implica hidratarea sa. De asemenea, acidul hialuronic, gratie capacitatii sale de a atrage moleculele de apa, umple ridurile si cicatricile lasate de acnee, insa conditia este sa fie folosit constant deoarece este foarte usor absorbit de organism.
Acidul hialuronic lubrifiaza cartilajele si articulatiile, prevenind degradarea acestora. Oferind sustinere articulatiilor, acidul hialuronic poate preveni o serie de afectiuni precum osteoartrita. La nivelul cartilajelor si articulatiilor, acidul hialuronic actioneaza precum o bariera de protectie in jurul fiecarei celule.
In plus, acidul hialuronic are un rol important si in procesul de regenerare, deci ajuta la refacerea si cicatrizarea leziunilor de la nivelul tegumentului sau al articulatiilor. Studiile facute in domeniu au confirmat faptul ca acidul hialuronic accelereaza procesul de cicatrizare a leziunilor, calmand inflamatia si grabind regenerarea celulara astfel incat tesuturile afectate sa fie inlocuite cu unele noi si sanatoase cat mai rapid.
Cum ne ajuta Movial Plus?
Acidul hialuronic utilizat in formula inovativa Movial Plus are greutate moleculara ridicata si structura lineara similara celui endogen, fiind obtinut din nuca de cocos. Prin asocierea acestuia cu colagenul hidrolizat de tip II, extractul de rodie si vitamina C, beneficiem de o foarte buna absorbtie si biodisponibilitate in administrarea orala pentru protectia si sanatatea articulatiilor noastre.
Putem beneficia de acidul hialuronic sub forma de crema, Movial+ Crema fiind singurul produs topic ce aduce acidul hialuronic sub forma de hialuronat de sodiu pentru o mai buna absorbtie si eficienta pe zonele dureroase. Movial+ Crema reduce durerile articulare si imbunatateste mobilitatea, stimuland in mod natural producerea de acid hialuronic din lichidul articular.
Astfel, prin terapia IN/OUT Movial Plus capsule si crema, ne putem bucura in voie de mobilitate fara dureri!
SURSE DOCUMENTARE:
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1062/hyaluronic-acid
https://www.medicalnewstoday.com/articles/326385#is-it-effective
REFERINTE:
- Atkins, E., and Sheehan, J.: Structure of Hyaluronic Acid , Nature New Biol 1972;
- Barrett, T.: Hyaluronic Acid Salt - A Mechanoelectrical Transducer , Biochim Biophys 1975;
- Bettelheim, F.: Crystalline Sodium Hyaluronate , Nature 1958;
- Bettelheim, F., and Philpott, D.: Electron Microscopic Studies of Hyaluronic Acid - Protein Gels , Biochim Biophys 1959;
- Block, A., and Bettelheim, F.: Water Vapor Sorption of Hyaluronic Acid , Biochim Biophys 1970;
- Blumberg, B., Oster, G., and Meyer, K.: Changes in the Physical Characteristics of the Hyaluronate of Ground Substance with Alterations in Sodium Chloride Concentration , J Clin Invest 1955;
- Cowman, M., Cozart, D., Nakanishi, K., and Balazs, E.: 1H NMR of Glycosaminoglycans and Hyaluronic Acid Oligosaccharides in Aqueous Solution: The Amide Proton Environment , Arch Biochem Biophys 1984;
- Frost, S., and Weigel, P.: Binding of Hyaluronic Acid to Mammalian Fibrinogens , Biochim Biophys 1990;
- Hardingham, T., and Muir, H.: Hyaluronic acid in cartilage and proteoglycan aggregation , 1973;
- Kobayashi, Y., Okamoto, A., and Nishinari, K.: Viscoelasticity of Hyaluronic Acid with Different Molecular Weights , Biorheology 1994;
- Kongtawelert, P., and Ghosh, P.: A Method for the Quantitation of Hyaluronan (Hyaluronic Acid) in Biological Fluids Using a Labeled Avidin-Biotin Technique , Anal Biochem 1990;
- Kongtawelert, P., and Ghosh, P.: An Enzyme-Linked Immunosorbent-Inhibition Assay for Quantitation of Hyaluronan (Hyaluronic Acid) in Biological Fluids , Anal Biochem 1989;