Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Oase sanatoase si tari pentru micul tau explorator
Postat in: Mama si copilul

Oase sanatoase si tari pentru micul tau explorator

Sistemul osos se dezvolta pe parcursul copilariei, perioada extrem de importanta deoarece modul in care se petrece acest proces, pe langa faptul ca este ireversibil, influenteaza enorm intreaga viata, implicit din punctul de vedere al sanatatii. Dezvoltarea armonioasa si puternica a oaselor inca de acum poate preveni aparitia numeroaselor boli asociate cu inaintarea in varsta, de exemplu artrita sau osteoporoza, cea din urma fiind chiar considerata de cercetatorii in domeniu ca fiind o boala a copilariei cu manifestari tarzii, la maturitate.

Cum se dezvolta oasele copiilor si ce pericole exista

In mod normal, un copil creste in inaltime cu aproximativ 6 cm pe an, insa acest proces este mai intens in primii ani de viata si se accentueaza, din nou, intre varsta de 9 ani si pubertate. La varsta de 15 ani, in mod normal scheletul osos trebuie sa fie finalizat in proportie de 90%. Ca aceste date sa fie valabile si procesul in sine sa se petreaca in mod corespunzator, cu alte cuvinte ca oasele sa se dezvolte sanatos si puternic, este nevoie de un aport exterior. Pe langa factorii genetici care intervin in densitatea osoasa, parintii trebuie sa le asigure copiilor o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. In plus, trebuie sa tinem cont ca cei mici sunt mult mai expusi riscului de fracturare, in primul rand pe terenul de joaca unde activitatile intense pot provoca accidentari, si in al doilea rand, pentru ca osul nu este ajuns la maturitate si o simpla cazatura poate avea urmari nefaste.

Cum sustinem dezvoltarea osoasa la copii

Asa cum precizam mai sus, dieta este esentiala in dezvoltarea oaselor, insa, din pacate, nu suficienta. Pe langa calciu si vitamina D3, nutrienti recunoscuti pentru rolul lor asupra sistemului osos si muscular, de o importanta majora sunt si magneziul, zincul, vitaminele din complexul B, dar si vitamina C si E. Astel, meniul zilnic al copiilor trebuie sa cuprinda minim cinci portii de legume si fructe, dar si cereale integrale, acizi grasi Omega-3, lactate si proteine din carne si oua. De asemenea, pentru un rezultat optim, suplimentele alimentare naturale dedicate dezvoltarii si sustinerii sanatatii osoase a celor mici devin indispensabile. Minimartieni Gummy BoneActive de la Walmark sunt tot ce are nevoie un copil pentru o crestere armonioasa. In plus, acest produs este disponibil sub forma de jeleuri cu gust placut, de capsuni, portocale, lamaie sau fructe de padure, ceea ce face foarte usoara administrarea si nu contine coloranti artificiali.

Sfaturi pentru oase puternice si tari

Pe langa dieta, sportul aduce o contributie remarcabila in sustinerea sistemului osos si muscular al copiilor. Se recomanda ca cei mici sa faca miscare in fiecare zi, cel putin o ora. In momentul in care stam asezati pe scaun, creierul nu mai transmite catre sistemul osos nevoia de masa musculara, in acest timp, aceasta resorbindu-se, prin urmare nevoia de activitate fizica este esentiala si nu numai in randul copiilor, ci si al adultilor. Pe de alta parte, pentru asimilarea calciului, organismul are nevoie de vitamina D, iar cea mai buna sursa ramane lumina solara care favorizeaza sintetizarea acesteia in organism. Astfel, copiii trebuie lasati sa se joace in aer liber, ba chiar sa faca bai solare de minim 10 minute in fiecare dimineata. Totodata, punctam ca sportul este util si pentru intarirea imunitatii, dar si pentru sustinerea sistemului nervos, prin imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare in randul copiilor.

22 martie 2018

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.