Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Povesti mai putin cunoscute despre plantele medicinale ale Asiei

Povesti mai putin cunoscute despre plantele medicinale ale Asiei

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 4 octombrie 2019 Ultima actualizare: 3 februarie 2023

Continentul Asia, in particular tarile China si India, tari cu civilizatii milenare, au fost mult timp cunoscute pentru mirodenii si produse precum hartia sau matasea, si tarziu Europa si nu numai au descoperit beneficiile extraordinare ale plantelor si arbustilor care cresc pe teritoriul acestor tari. Dincolo de plantele de ceai, Asia ascunde si azi multe secrete, iar multe proprietati curative sunt descoperite si azi. Daca in Europa alchimistii s-au straduit sa transforme plumbul in aur, in China antica, oamenii au cautat sa obtina elixirul nemuririi prin combinarea diferitelor plante și ierburi ca şi ingrediente.

Azi, chiar daca ideea de nemurire a ramas doar un vis frumos si imposibil de atins pentru omul modern, anumite plante si retete de plante chiar ajuta organismul uman intr-o multitudine de afectiuni si boli. 

Piperul Calugarului - Planta sanatatii feminine

Vitex agnus castus, planta numita popular Piperul calugarilor , creste in mod natural in centrul Asiei, in tari precum China, Mongolia si India. Este un arbust de 2-4 m inaltime care ofera fructe cu o varietate de culori, de la rosu purpuriu la negru precum mura. Cercetatorii au descoperit ca aceasta planta contine substante care activeaza libido-ul la femei, are efect afrodiziac pentru acestea si efect total invers pentru barbati. De aceea a fost denumita ca Piperul Calugarilor pentru ca planta inhiba instinctele sexuale la barbati.

Desi planta e prezenta in scrierile antice ale lui Hipocrate de acum 2500 de ani, ea a inceput sa fie folosita in medicina moderna si in preparatele din prezent de putin timp. 

 

Femicur este produs din plante si are ca substanta activa un extract uscat de fructe din "Piperul Calugarului" (Vitex Agnus Castus) indicat in tratamentul tulburarilor de ciclu menstrual,  mastodinie, mastopatie fibrochistica, sindrom premenstrual sau infertilitate. Acest produs ajuta la reglarea functiei ovariene printr-un mecanism de actiune bine dovedit si in plus regleaza natural dezechilibrul hormonal estrogen - progesteron prin reglarea sintezei crescute de prolactina.

Ginseng-ul Siberian -  o planta cu proprietati curative complexe

Ginsensul siberian este unul dintre arbustii minune ale planetei. Ce trebuie retinut legat de aceasta planta este faptul ca are o paleta larga de beneficii pentru organismul uman. In plus, studiile au aratat ca extractul de ginseng siberian are capacitatea sa identifice problemele din corpul uman si sa intervina acolo unde sunt carente. Planta creste in mod natural in zona Asiei de Est, in tari precum China, Japonia și Rusia.

 

Extractul de Ginseng Siberian sprijina organismul in lupta impotriva inflamatiilor cronice, ce stau la baza dezvoltarii a numeroase boli deosebit de grave, iar substanta sa bioactiva combate inflamatia la nivel molecular. In plus, produsul actioneaza ca biostimulator in sinteza de anticorpi, limfocite T si macrofage. Stimuleaza fagocitoza, mareste rezistenta organismului in fata infectiilor virale sau bacteriene.

In plus, s-a descoperit ca un anumit compus derivat din ginsengul siberian reduce gravitatea si durata racelilor, atunci cand planta este luata in primele 72 de ore de la aparitia simptomelor. Ginsengul siberian reda vigoarea organismului, combate oboseala, imbunatateste memoria. Ginsengul siberian creste capacitatea fizica si intelectuala, inlatura starea de oboseala, creste capacitatea de concentrare si reactie.

Dudul Alb - Un dar al naturii pentru persoanele care sufera de diabet

In prezent, la nivel mondial, 220 milioane de oameni sufera de diabet, potrivit datelor oferite de organizatia Mondiala a Sanatatii. 80 la suta dintre persoanele cu diabet provin din tari cu venit mediu si mic si au varsta cuprinsa intre 45 si 64 de ani. Este cunoscut faptul ca diabetul creste riscul de afectiuni cardiace. 50 la suta dintre persoanele cu diabet au ca si cauza de deces afectiunile cardiovasculare, iar diabetul afecteaza circulatia sangelui la nivelul picioarelor. In plus, retinopatia diabetica este o cauza importanta a aparitiei orbirii si tot diabetul este responsabil si de problemele intalnite la nivelul rinichilor.

Morus alba Pendula este un arbore din specia foioase care apartine familiei de plante Moraceae. Copacul este cunoscut sub denumirea de Dud Alb. Arborele are origini in Asia, in Nordul Chinei. Copacul formeaza o coroana interesanta cu aspect pendular. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma lombata intr-o culoare intensa de verde cu suprafata lucioasa. S-a descoperit ca extractul de dud alb se numara printre remediile "minune" in mentinerea nivelului glicemiei in limite normale. Extractul de dud alb reduce valorile glicemiei prin inhibarea si reducerea absorbtiei glucozei, dupa masa, la nivelul intestinului subtire. De asemenea, dudul alb imbunatateste metabolismul glucidic si promoveaza secretia de insulina de catre pancreas.

 

Continut recomanda de Spring

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...