Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Sampon pentru copii fara parabeni si sulfati

Sampon pentru copii fara parabeni si sulfati

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 30 august 2017 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Cu toate ca nici adultii nu ar trebui sa foloseasca produse de ingrijire care au in compozitie parabeni si sulfati, pentru copii acest aspect este extrem de important. Pe langa faptul ca aceste substante pot afecta dermul si pot determina aparitia iritatiilor, ele sunt absorbite de piele si patrund in organism, daunand sanatatii.

Ce sunt parabenii?

Parabenii sunt conservanti sintetici folositi in produsele de ingrijire cu scopul de a le creste perioada de valabilitate, acestia anihiland bacteriile si microbii care pot aparea dupa deschiderea produsului. Sunt incadrati in categoria substantelor cancerigene, fiind incriminati in aparitia cancerului de san, a melanomului si a unor grave tulburari hormonale.

 

Parabeni in produse cosmetice

Parabenii pot fi usor descoperiti analizand eticheta produselor. Pot fi notati cu un simplu E urmat de un numar sau pot purta diferite denumiri, cele mai frecvent intalnite fiind: metylparabeni, etylparabeni, propylparabeni, butylparabeni si isobutylparabeni. In urma unui studiu efectuat de cercetatorii din Danemarca s-a observat ca parabenii au fost detectati in sangele si urina voluntarilor care, inainte cu doar cateva ore, si-au aplicat un produs ce continea substanta toxica. Pe de alta parte, un alt component extrem de toxic, capabil sa deterioreze structurile celulare, este sulfatul de sodiu. Acesta este notat SLS sau SLES, in functie de tipul sau, si este un agent de spumare regasit cu precadere in sampon, gel de dus si sapun lichid. Punctam ca SLS este catalogat drept cel mai periculos ingredient din produsele de infrumusetare. Folosirea constanta a produselor pe baza de sulfati deterioareaza dermul, usuca firul de par si ataca radacina acestuia, favorizand aparitia eczemelor si caderea masiva a parului.

 

Parabenii si impactul asupra copiilor

Produsele pe baza de parabeni, sulfati si alte substante toxice, de exemplu, benzoat de sodiu, plumb sau aluminiu, trebuie evitate cu cel putin cateva luni inainte de a ramane insarcinata si mentinut obiceiul atat pe perioada sarcinii cat si, ulterior, pe perioada alaptarii, astfel evitandu- se si cel mai mic risc ca bebelusul sa intre in contact cu aceste ingredient nocive. De la malformatiile congenitale si pana la aparitia dermatitelor de contact, a eczemelor si a alergiilor severe, copiii sunt cei mai expusi, avand pielea foarte sensibila si capacitatea de absorbtie mare. Pe de alta parte, parabenii au capacitatea de a prelua functia anumitor hormoni, in speta a estrogenului, fapt ce impacteaza negativ dezvoltarea copiilor. Conform studiilor, copiii care au folosit produse pe baza de parabeni s-au confruntat cu o pubertate precoce si cu o dezvoltare excesiva a tesutului testicular si mamar.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...