Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Se apropie deadline-ul, cum administrez stresul

Se apropie deadline-ul, cum administrez stresul

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 22 martie 2018 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Stresul a devenit un pericol real al zilelor noastre, iar impactul sau asupra sanatatii este unul devastator. Tot mai multe studii evidentiaza stresul ca stand la baza declansarii mai multor boli, inclusiv a cancerului. Factorii care provoaca stres sunt multipli si tin de fiecare persoana in parte, de la nemultumiri, sarcini multiple si dedline-uri stranse si pana la afectiuni existente si la poluare.

Pericolele stresului asupra sanatatii

Stresul cronic sau stresul constant are impact negativ asupra sistemului nervos, ducand la degradarea creierului si a functiilor sale. In primul rand, stresul ataca mitocondriile, acele uzine energetice ale celulei, ceea ce duce implicit si la scaderea energiei. Pe de alta parte, stresul reduce capacitatea enzimelor de a descompune zaharul si grasimile, prin urmare sta la baza obezitatii, dar si a bolilor cardiovasculare. In plus, in perioadele stresante se elibereaza hormonii stresului care favorizeaza cresterea tensiunii arteriale si constrictia vaselor de sange. Dintre urmarile stresului amintim imbatranirea prematura, insomniile, depresiile, starile de nervozitate, lipsa concentrarii, probleme de memorie si concentrare, performante scazute, transpiratii nocturne, stare generala de rau, oboseala, indigestii si palpitatii.

Cele mai stresante perioade

O perioada stresanta nu este definita neaparat de un eveniment nefericit. In multe cazuri, simptomele stresului pot aparea inainte de nunta, de nastere, de botez, de primirea unui premiu, cu alte cuvinte inainte si pe parcursul unui eveniment fericit, care aduce in mod normal bucurie. Acest tip de stres afecteaza organismul pe o durata scurta si nu este la fel de nociv ca stresul provocat de o suferinta, de un soc puternic, de pierderea unei persoane dragi, de divort, de pierderea locului de munca sau de aflarea unui diagnostic crunt. Acest tip de stres, asemenea stresului provocat de sarcinile excesiv de solicitante de la locul de munca, este un stres nociv care poate afecta sanatatea generala a organismului. Pe de alta parte, perioade stresante, dar care provoaca un stres benefic, care stimuleaza, sunt perioadele inaintea unui examen, inaintea unui interviu, unei sedinte sau inaintea unui dedline.

Cum sa eliminam stresul din viata noastra

Exista mai multe metode prin care putem elimina stresul din viata noastra, insa important este sa detectam cauza pentru a aplica remediul antistres corect, chiar daca, in unele cazuri, poate fi vorba chiar de renuntarea la locul de munca. Alimentatia este de o reala importanta in acest context, detoxifierea organismului fiind un pas important. Se recomanda consumul antioxidantilor, prin urmare al fructelor si legumelor crude. De asemenea, suplimentele alimentare pe baza de vitamine aduc un aport considerabil in anihilarea stresului si cresterea vitalitatii. Recomandarea noastra este Vitamax Q10, un supliment pe baza de coenzima Q10, ginseng si minerale, cu puternice efecte antioxidante, energizante si tonifiante, dar si un bun remediu antiimbatranire. Un dusman de temut al stresului este sportul, deoarece activitatea fizica conduce la cresterea serotoninei, dopaminei si a endorfinei, hormoni care induc automat starea de bine. Odihna, gandirea pozitiva, plimbarile in natura, masajul si tehnicile de relaxare, de exemplu yoga, meditatia si respiratia controlata, sau aromoterapia ne ajuta sa eliminam stresul din viata noastra.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina