Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 20:00
5 sfaturi esentiale pentru a-ti pastra ochii sanatosi pe timpul verii

5 sfaturi esentiale pentru a-ti pastra ochii sanatosi pe timpul verii

Vara este anotimpul in care ne petrecem foarte mult timp in aer liber. Ziua este mai lunga, temperaturile sunt numai bune de stat la o terasa, iar ochii nostri se bucura din plin de frumusetile pe care acest anotimp ni le ofera. Chiar daca pana aici pare ca totul este perfect, nu putem trece cu vederea un aspect foarte important al sanatatii noastre: sensibilitatea ochilor.  Nu este o noutate faptul ca radiatiile UV sunt extrem de periculoase pentru sanatatea ochilor nostri si odata cu primele raze de soare mai puternice apar inevitabil si sensibilitati la nivelul ochilor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca peste un sfert din cazurile de cataracta sunt rezultate ale expunerii la radiatii ultra-violete puternice. In acest context, este important de stiut faptul ca daca te identifici in una sau mai multe dintre categoriile de mai in jos, medicii oftalmologi recomanda o ingrijire mai atenta a ochilor: 

  • Petreci mult timp in aer liber
  • Petreci mult timp in fata calculatorului
  • Porti lentile de contact
  • Ai vederea sensibila
  • Suferi de sindromul ochiului uscat

Cele mai intalnite afectiuni a caror evolutie este accelerata de expunerea la radiatia UV sunt cataracta, sindromul de ochi uscat si degenerescenta maculara cauzata de varsta. Totusi, exista cazuri, din fericire foarte rare, in care expunerea indelungata la radiatiile solare a dus la afectiuni grave, precum retinita solara.

Asadar, pentru a evita situatiile neplacute, medicii oftalmologi vin in ajutorul nostru cu o serie de sfaturi pentru protectia ochilor care ne vor ajuta sa ne bucuram de vara fara griji. Foloseste produse fara conservanti pentru protectia ochilor tai. Da, ai auzit bine. Conservantii folositi in compozitia picaturilor de ochi pot fi foarte periculosi pentru suprafata oculara . Nu au fost putine cazurile in care dupa utilizarea picaturilor de ochi au aparut iritatii severe care au dus la complicatii din cauza conservantilor din compozitie.

Acorda atentie ochilor tai pe parcursul intregului an, insa sporeste grija pe perioada verii, atunci cand radiatiile solare sunt mai puternice, deci si mai periculoase. De obicei, ochii ne avertizeaza ca ceva este in neregula atunci cand avem senzatia de ochi uscati sau de nisip in ochi .. Aceasta afectiune poarta in limbajul de specialitate denumirea de sindromul ochiului uscat.

Consulta un medic inaintea administrarii oricarui tip de tratament. Chiar daca pare ca nu este o afectiune atat de grava care sa te trimita urgent in cabinetul unui medic, un consult la oftalmolog poate scurta perioada de neplaceri cauzate de un tratament inadecvat, spre exemplu.

Protejeaza-ti ochii si cu produse de specialitate. Utilizarea ochelarilor de soare nu reprezinta o garantie a faptului ca razele ultra-violete vor fi mai putin periculoase cu ochii tai. Solutia preferata  de medicii oftalmologi este administrarea unor lacrimi artificiale care ajuta la umezirea si lubrifierea suprafetei oculare si mai ales care contina filtru UV.

Filtrul UV este o caracteristica foarte importanta pe care trebuie sa o regasesti la produsele pe care le folosesti pentru protectia ochilor. Un astfel de produs care bifeaza acest aspect, dar si toate celelalte beneficii de mai in sus este Hyabak. Hyabak este un dispozitiv medical, recomandat pentru umezirea si lubrifierea ochiului si a lentilelor de contact. Poate fi folosit pe tot parcursul zilei fara limitare de utilizare, pentru o senzatie de lubrifiere a suprafetei oculare.

Produsul este recomandat de medicii oftalmologi atat pentru tratarea sindromului de ochi uscat, cat si pentru utilizatorii lentilelor de contact. Transforma picaturile Hyabak in aliatul tau de buzunar pentru ochi sanatosi pe tot parcursul verii, si foloseste-l de cate ori simti nevoia!

29 iulie 2021

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Varicela sau varsatul de vant: cauze, cum se transmite, tratament
Varicela sau varsatul de vant: cauze, cum se transmite, tratament
Varicela, cunoscuta popular sub denumirea de „varsat de vant”, este una dintre cele mai frecvente boli ale copilariei, fiind cauzata de acelasi virus care provoaca aparitia Zonei Zoster. Varicela este o boala contagioasa, care necesita tratament corespunzator si care poate fi prevenita, astfel...
Sfaturi pentru parul uscat si deteriorat, idei de tratament
Sfaturi pentru parul uscat si deteriorat, idei de tratament
Practic in structura parului avem mai multe lucruri in comun cu animalele salbatice si pasarile de prada decat ne-am fi asteptat vreodata. Cum ajunge ca parul sa devina uscat si care sunt factorii care provoaca deteriorarea parului descopera in urmatorul material.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Uleiul de ricin: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui
Uleiul de ricin: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui
Uleiul de ricin are multiple proprietati curative pentru piele, par si organism si este recomandat inclusiv pentru igiena orala
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.