The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Calculi renali si tratament pentru eliminarea acestora
Calculii renali sunt cunoscuti in termeni populari ca pietre la rinichi si sunt depozite de saruri si minerale care se formeaza in rinichi, afectiunea in sine denumindu-se litiaza renala sau nefrolitiaza. Calculii renali pot fi diferiti de la o persoana la alta, in functie de dimensiune, culoare si compozitie. Acestia pot exista in rinichi fara a da simptome majore, insa eliminarea lor poate fi extrem de dureroasa si chinuitoare, in cazurile grave putand bloca fluxul urinar. Daca dimensiunile calculilor renali impiedica eliminarea pe cale naturala se recurge la proceduri de faramitare a acestora si chiar la interventia chiturgicala.
Simptomele calculilor renali
Calculii renali se pot forma in rinichi fara sa ofere niciun indiciu, simptomele manifestandu-se abia in momentul in care acestia incep sa se deplaseze. Simptomele calculilor renali sunt durerea puternica in zona inferioara a spatelui, cu irizatii in abdomen si in partile laterale, chiar si in zona genitala, durere si usturime la urinare, urina cu sange si senzatia continua de a urina. In cazurile in care pe traseu se creaza iritatii si apar infectii, urina va capata un miros urat. De asemenea, simptome care pot insoti calculii renali sunt greata, febra, frisoanele si, in cazuri grave care necesita vizita la medic de urgenta, imposibilitatea de a urina.
Tratament de eliminare a calculilor renali
Tratamentul de eliminare a calculilor renali presupune, in primul rand, consumul a minim 2-3 litri de lichide pe zi, cu precadere ceaiuri diuretice. Concomitent, daca apar dureri, se administreaza analgezice si, obligatoriu, suplimente alimentare cu rol in favorizarea eliminarii urinei si in usurarea eliberarii depozitelor acumulate in rinichi. Ceea ce este esential de punctat in acest caz este importanta preventiei. Analizele uzuale ale urinei si imagistica pot detecta existenta calculilor renali si se poate instala tratamentul din timp, astfel incat eliminarea acestora sa fie mai putin dureroasa. Totodata, astfel se poate preveni acumularea si calcifierea de noi substante in rinichi. De asemenea, alimentatia si hidratarea joaca un rol extrem de important in preventia formarii pietrelor la rinichi.
29 decembrie 2017
Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.