Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa iti incarci bateriile cu energie primavara

Cum sa iti incarci bateriile cu energie primavara

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 21 martie 2018 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Primavara este cel mai asteptat anotimp, insa, din pacate, in aceasta perioada a anului suntem cei mai predispusi la stari de moleseala generala, la oboseala, senzatie de epuizare fizica, dureri de cap si de muschi si chiar stari de anxietate, iritabilitate si confuzie. Cauza este astenia de primavara, mai exact modificarile prin care trece organismul in procesul de adaptare de la sezonul rece la cel cald.

Consuma alimente energizante

Dieta joaca un rol important in combaterea asteniei de primavara si in mentinerea unui nivel optim de energie. Pentru a reduce simptomele de oboseala este necesar sa se consume cat mai multe fructe si legume, de preferat crude. In aceasta perioada organismul are nevoie, cu precadere, de un surplus de fier, magneziu, vitamina C si vitaminele din grupul B. Acesti nutrienti au rol energizant si tonifiant si se gasesc din abundenta in acest sezon. Consuma verdeturi de primavara, citrice, cereale integrale, produse apicole, dar si peste, nuci si seminte, bogate in Omega-3. Un remediu excelent sunt si suplimentele alimentare naturale pe baza de vitamine si minerale. O cura cu Vitamax va reda energia si pofta de viata si, in plus, va reechilibra nivelul de nutrienti din organism.

Ce trebuie sa eviti primavara

Evita sa consumi prea multa carne. Aceasta, cu toate ca are proteine, se digera mult mai greu si, in plus, elibereaza toxine in corp, aspecte care obosesc suplimentar organismul. De asemenea, elimina din meniu produsele de patiserie, produsele de tip fast-food, prajelile si dulciurile, mai exact toate alimentele care contin grasimi saturate si glucide rafinate si restrictioneaza consumul de bauturi carbogazoase. Pe de alta parte, sunt indicate curele de detoxifiere, dar evita dietele restrictive care priveaza organismul de nutrienti, evita mesele copioase seara si petrece cat mai putin timp in casa. Chiar daca, initial, iti poate parea ca te obosesc, plimbarile in natura detensioneaza si energizeaza organismul. Organizeaza-ti programul astfel incat sa ai timp de relaxare in fiecare zi.

Cate ore de somn sunt necesare pentru a te simti odihnit

Necesarul de ore de somn variaza in functie de varsta, insa, la modul general, in cazul tinerilor si adultilor, sunt indicate intre 7 si 9 ore de somn pe noapte. Cu cat activitatea fizica depusa pe parcursul zilei este mai intensa, cu atat nevoia de odihna a organismului este mai mare. Tine cont ca lipsa somnului sau odihna neadecvata sunt cauze principale in aparitia diabetului, a obezitatii si a problemelor de natura psihica. De asemenea, este extrem de important, pentru obtinerea unui somn calitativ, sa se mearga la culcare inainte de miezul noptii, intervalul orar recomandat fiind 22:00-06:00.

Sfaturi suplimentare pentru energizarea organismului

Mentine un nivel optim de hidratare a organismului. Consuma minim doi litri de apa pe zi, in cantitati mici si dese, de exemplu, un pahar la fiecare ora. Deshidratarea organismului conduce la aparitia oboselii si a durerilor de cap si poate fi responsabila de incapacitatea de concentrare si memorare. In plus, afecteaza calitatea pielii si nu permite detoxifierea corecta a organismului. Pe de alta parte, se recomanda practicarea sportului, de preferinta in aer liber. Pentru energizare sunt suficiente si 30-40 de minute de mers de jos in ritm alert. De asemenea, apeleaza la exercitii de respiratie, meditatie si yoga, activitati care imunizeaza puternic organismul.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina