Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa stai la distanta de bolile cardiovasculare

Cum sa stai la distanta de bolile cardiovasculare

Postat in: Info sanatate
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 27 martie 2020 Ultima actualizare: 6 februarie 2023

In Romania, dintr-un număr total de 250.000 de decese înregistrate în fiecare an, aproximativ 60% sunt cauzate de o boală cardiovasculară. Astfel, numărul mare de bolnavi diagnosticați cu o afecțiune cardiovasculară, plasează România pe locul 4 în Europa, după Rusia, Bulgaria și Ungaria, spun datele statistice ale Comisiei Europene pentru Sănătate.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel mondial se înregistrează 17 milioane de decese cauzate de boli de inimă, motiv pentru care sănătatea cardiovasculară trebuie să devină o prioritate pentru fiecare persoană. Printre cele mai frecvente afecțiuni cardiologice diagnosticate de specialiști sunt: angina pectorală (fiind considerată și cea mai gravă dintre acestea), cardiopatia ischemică, insuficienţa cardiacă şi infarctul miocardic. Multe din bolile de inimă pot fi prevenite chiar și printr-un consult de rutină sau cu ajutorul unor măsurători a tensiunii. Pentru aceasta operațiune nu este nevoie neaparat de consult medical. Valoarea tensiunii poate fi depistată și la domiciliu cu ajutorul unui tensiometru de la Spring, Farmacia la Pret Mic.

Care sunt cei 7 factori care pot cauza boli cardiovasculare

O mare parte din bolile cardiovasculare sunt asociate cu cel puțin 7 factori de risc precum: hipertensiunea arterială, fumatul, dislipidemia, obezitatea abdominală, sedentarismul, diabetul și depresia. Ce este important de precizat este că toți acești factori pot fi modificați, eliminați din viața noastră sau monitorizați atent. Studiile din ultimii ani, realizate în diferite țări din Europa și nu numai, cu diferite metodologii, au evidențiat o serie de rezultate congruente la nivelul multor țări. S-a stabilit astfel că există o legătură directă în peste 80% dintre bolile cardiovasculare și anumite obiceiuri alimentare și că cele mai multe dintre bolile de inimă apar în țările cu venituri medii și scăzute.

Restul materialului pe site-ul antenastars.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina