Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
De ce sa folosesti cosmetice care au la baza lapte de capra

De ce sa folosesti cosmetice care au la baza lapte de capra

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 18 ianuarie 2021 Ultima actualizare: 6 februarie 2023

Carnea de capră este o sursă de proteine și minerale. Carnea de capră ajută sistemul imunitar dar are și alte beneficii față de carnea și laptele de vacă. Laptele de capră de exemplu este bogat în proteine cu până la 20% mai mult decât laptele de vacă și oferă o paletă largă de beneficii.

În plus, când vorbim de produse din lapte de capră vorbim de vitaminele a celea care nu se găsesc în laptele matern într o proporție asemănătoare. A fost o vreme când se credea că laptele de capră oferă tinerețe fără bătrânețe și era folosit în anumite ritualuri șamanice în anumite culturi.

S-a descoperit în schimb că în cazul laptelui de capră acesta contribuie la un sistem imunitar puternic și are mult mai multe beneficii pentru piele decât cel de vacă. Totodată, laptele de capră contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, iar consumul de lapte de capră ajută organismul. Dar de departe cele mai importante proprietăți ale laptelui de capră au legătură cu îngrijirea pielii.

Începuturi

Capra este unul dintre primele animale domesticite de către om. Analiza genetică cea mai recentă confirmă dovezile arheologice și anume că Munții Zagros din Iran sunt originea tuturor caprinele domestice astăzi. O altă sursă genetică majoră de caprine moderne este capra Bezoar, din regiunile muntoase din Asia Mică și Orientul Mijlociu.

Arheologii și oamenii de știință au descoperit că păstorii neolitici au început să păstreze caprinele pentru lapte și carne, dar au fost folosite și pentru îmbrăcăminte. Cele mai timpurii resturi de capre domesticite au o vechime de peste 10.000 ani și au fost descoperite într-o zonă deluroasă din Iran. Rămășițe de capră au fost găsite și la alte sit-uri arheologice din localități precum Ierihon, Choga, Mami, Djeitun și Cayonu. În prezent în lume există peste 300 de rase distincte de capră.

Hipocrate în scrierile sale medicinale vorbeas despre laptele de capră ca fiind un panaceu universal, un "lichid miraculous" . În plus, în Egipt, femeile obișnuiau să facă băi în lapte de capră cu spumă și un pic de miere polifloră pentru menținerea pielii catifelate și pentru întinerirea ei. Cleopatra, regina Egiptului, se spune că frumusețea ei sclipitoare se datora obiceiului acesteia de a face trei băi pe zi după fiecare masă într-o cadă de aur cu lapte de capră cald și miere. De atunci și până astăzi, laptele de capră a rămas și continuă să fie unul dintre cele mai eficiente ritualuri de îngrijire a pielii.

Cum acționează laptele de capră asupra pielii

Laptele de capră conţine foarte multe minerale, grăsimi şi vitamine care sunt miraculoase pentru pielea corpului uman şi sunt foarte bine absorbite și tolerate de organism. În plus, laptele de capră este foarte ușor de folosit și e un produs versatil care se adaptează unei game largi de produse cosmetice.

Există pe piată produse pe bază de lapte de capră care sunt extrem de folosite pentru scopul lor demachiant.De asemenea, o astfel de cremă, loțiune o poți aplica și pe gât şi decolteu, iar după ce se usucă tenul se clăteşte, după care excesul de produs care a rămas neabsorbit se șterge cu un prosop călduț.

Produsele prezentate mai sus pot fi folosite seara pentru îndepărtarea machiajului, dar și a impurităților adunate peste zi la suprafața pielii. După folosirea acestor produse dermatocosmetice, vei observa o schimbare în bine a pielii tale. Ridurile se vor estompa și va fi îmbunătățită vizibil elasticitatea pielii.

Ce trebuie să știi despre laptele de capră

Produsele cosmetice pe bază de lapte de capră au proprietăți antibacteriene, combat celulita și redau elasticitatea pielii, hidratează în profunzime și au grijă de straturile epidermei, au proprietăți antialergice, combat radicalii liberi din atmosferă și estompează efectul nociv al razelor Ultaviolete, regenerează în profunzime țesuturile, regenerează firul de păr, vitaminizează țesuturile și stimulează producția de colagen. În plus laptele de capră este bogat în acid lactic și are o concentrație mare de Vitamina A, Vitamina C și Vitamina D.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...