Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
De ce sa folosesti cosmetice care au la baza lapte de capra

De ce sa folosesti cosmetice care au la baza lapte de capra

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 18 ianuarie 2021 Ultima actualizare: 6 februarie 2023

Carnea de capră este o sursă de proteine și minerale. Carnea de capră ajută sistemul imunitar dar are și alte beneficii față de carnea și laptele de vacă. Laptele de capră de exemplu este bogat în proteine cu până la 20% mai mult decât laptele de vacă și oferă o paletă largă de beneficii.

În plus, când vorbim de produse din lapte de capră vorbim de vitaminele a celea care nu se găsesc în laptele matern într o proporție asemănătoare. A fost o vreme când se credea că laptele de capră oferă tinerețe fără bătrânețe și era folosit în anumite ritualuri șamanice în anumite culturi.

S-a descoperit în schimb că în cazul laptelui de capră acesta contribuie la un sistem imunitar puternic și are mult mai multe beneficii pentru piele decât cel de vacă. Totodată, laptele de capră contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, iar consumul de lapte de capră ajută organismul. Dar de departe cele mai importante proprietăți ale laptelui de capră au legătură cu îngrijirea pielii.

Începuturi

Capra este unul dintre primele animale domesticite de către om. Analiza genetică cea mai recentă confirmă dovezile arheologice și anume că Munții Zagros din Iran sunt originea tuturor caprinele domestice astăzi. O altă sursă genetică majoră de caprine moderne este capra Bezoar, din regiunile muntoase din Asia Mică și Orientul Mijlociu.

Arheologii și oamenii de știință au descoperit că păstorii neolitici au început să păstreze caprinele pentru lapte și carne, dar au fost folosite și pentru îmbrăcăminte. Cele mai timpurii resturi de capre domesticite au o vechime de peste 10.000 ani și au fost descoperite într-o zonă deluroasă din Iran. Rămășițe de capră au fost găsite și la alte sit-uri arheologice din localități precum Ierihon, Choga, Mami, Djeitun și Cayonu. În prezent în lume există peste 300 de rase distincte de capră.

Hipocrate în scrierile sale medicinale vorbeas despre laptele de capră ca fiind un panaceu universal, un "lichid miraculous" . În plus, în Egipt, femeile obișnuiau să facă băi în lapte de capră cu spumă și un pic de miere polifloră pentru menținerea pielii catifelate și pentru întinerirea ei. Cleopatra, regina Egiptului, se spune că frumusețea ei sclipitoare se datora obiceiului acesteia de a face trei băi pe zi după fiecare masă într-o cadă de aur cu lapte de capră cald și miere. De atunci și până astăzi, laptele de capră a rămas și continuă să fie unul dintre cele mai eficiente ritualuri de îngrijire a pielii.

Cum acționează laptele de capră asupra pielii

Laptele de capră conţine foarte multe minerale, grăsimi şi vitamine care sunt miraculoase pentru pielea corpului uman şi sunt foarte bine absorbite și tolerate de organism. În plus, laptele de capră este foarte ușor de folosit și e un produs versatil care se adaptează unei game largi de produse cosmetice.

Există pe piată produse pe bază de lapte de capră care sunt extrem de folosite pentru scopul lor demachiant.De asemenea, o astfel de cremă, loțiune o poți aplica și pe gât şi decolteu, iar după ce se usucă tenul se clăteşte, după care excesul de produs care a rămas neabsorbit se șterge cu un prosop călduț.

Produsele prezentate mai sus pot fi folosite seara pentru îndepărtarea machiajului, dar și a impurităților adunate peste zi la suprafața pielii. După folosirea acestor produse dermatocosmetice, vei observa o schimbare în bine a pielii tale. Ridurile se vor estompa și va fi îmbunătățită vizibil elasticitatea pielii.

Ce trebuie să știi despre laptele de capră

Produsele cosmetice pe bază de lapte de capră au proprietăți antibacteriene, combat celulita și redau elasticitatea pielii, hidratează în profunzime și au grijă de straturile epidermei, au proprietăți antialergice, combat radicalii liberi din atmosferă și estompează efectul nociv al razelor Ultaviolete, regenerează în profunzime țesuturile, regenerează firul de păr, vitaminizează țesuturile și stimulează producția de colagen. În plus laptele de capră este bogat în acid lactic și are o concentrație mare de Vitamina A, Vitamina C și Vitamina D.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina