Eliminarea toxinelor din organism pentru sanatatea ficatului
Ficatul este cel mai mare organ al corpului uman si indeplineste peste 500 de functii, de sanatatea sa depinzand sanatatea intregului organism. Una dintre cele mai importante functii ale ficatului este intocmai detoxifierea organismului. Toxinele sunt substante chimice care se gasesc in mediul inconjurator, inclusiv in mancare, apa, aer, produse cosmetice, medicamente, haine, si care produc efecte nocive si iritante in organism prin declansarea unui stres major la nivelul functiilor biochimice. Cele mai des intalnite toxine sunt pesticidele si cele existente in fumul de tigara, alcool, gaze de esapament, radiatii solare, dar si radicalii liberi rezultati in urma descompunerii alimentelor la nivelul intestinelor.tului.
Toxine in organism: simptome
Atunci cand nivelul de toxine creste in organism si ficatul nu-si mai indeplineste functia de detoxifiere la adevarata capacitate, apar simptome ca oboseala nejustificata, lipsa capacitatii de concentrare, transpiratii abundente si urat mirositoare, tulburari digestive, diaree sau constipatie, dureri abdominale, dureri de cap, halena, disfunctii biliare, crampe musculare si dezechilibre hormonale. De asemenea, alte simptome care atesta existenta unui nivel ridicat de toxine in organism sunt depresia si anxietatea, alergiile si afectiunile dermatocosmetice, in special acneea. Cresterea inexplicabila in greutate poate fi tot un semnal de alarma care atentioneaza ca este nevoie de o detoxifiere a organismului si, implicit, de o sustinere exterioara a functiei hepatice. Este necesar sa punctam ca ficatul nu doare, prin urmare nu putem primi astfel o atentionare a faptului ca este suprasolicitat.
Eliminarea toxinelor din organism
Detoxifierea se realizeaza prin ficat, intestine, piele, plamani si rinichi, insa ficatul detine rolul principal. Eliminarea toxinelor din organism se poate face in mai multe feluri, insa pentru un rezultat optim este recomandata combinarea metodelor. In primul rand este necesara adoptarea unei diete corespunzatoare care sa fie bazata pe alimente cat mai putin procesate, pe fructe si legume consumate in stare cat mai naturala si satisfacerea nevoii de hidratare cu ajutorul ceaiurilor hepatoprotectoare, asa cum este ceaiul de anghinare sau ceaiul de papadie, si cu ajutorul ceaiurilor diiuretice, asa cum este ceaiul de cozi de cirese. Vitaminele si atioxidantii sunt extrem de importanti in tot acest proces de detoxifiere deoarece au capacitatea de a anihila toxinele din organism si de a grabi reciclarea acestora prin intermediul ficatului. Dat fiind faptul ca ficatul detine capacitatea de regenerare, suplimentele alimentare naturale cu rol regenerator si hepatoprotector sunt absolut recomandate, nu doar intr-o cura de detoxifiere, ci si in orice perioada suprasolicitanta. Un bun aliat al ficatului este Sanohepatic, un supliment alimentar destinat sa usureze digestia, sa asigure sanatatea functiilor hepatobiliare si sa refaca structura celulara a acestuia. Pe de alta parte, pentru eliminarea eficienta a toxinelor din organism se recomanda practicarea sportului. Exercitiile fizice favorizeaza curatarea plamanilor, eliminarea toxinelor prin transpiratie, totodata, contribuind si la reglarea tranzitului intestinal si imbunatatirea calitatii somnului, factori esentiali in procesul de detoxifiere si, implicit, in mentinerea sanatatii ficatului.