Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Epilarea cu ceara vs. epilarea cu laser: Cum sa le alegi, ce trebuie sa stii inainte

Epilarea cu ceara vs. epilarea cu laser: Cum sa le alegi, ce trebuie sa stii inainte

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 23 mai 2023 Ultima actualizare: 14 iunie 2023

Epilarea cu ceara si epilarea cu laser sunt doua metode comune de indepartare a parului nedorit, dar au diferente semnificative in ceea ce priveste eficienta si durabilitatea. Epilarea cu ceara este o metoda temporara de indepartare a parului, in care se aplica o substanta lipicioasa pe zona cu par, care se prinde de firul de par si este apoi indepartata cu o tractiune rapida. Acest proces poate fi dureros si poate provoca iritatii ale pielii si inrosire temporara. Eficienta depinde de tipul de par si de piele, dar in general parul va creste inapoi in cateva saptamani.

Pe de alta parte, epilarea cu laser utilizeaza un fascicul de lumina intens pulsata care este absorbit de melanina, pigmentul care se gaseste in firele de par. Acesta distruge foliculul de par si impiedica cresterea ulterioara a parului. Deoarece aceasta metoda distruge foliculul de par, este considerata o metoda permanenta de indepartare a parului. Cu toate acestea, pentru a fi eficient, tratamentul cu laser trebuie sa fie repetat in mod regulat, deoarece parul creste in cicluri si laserul poate distruge doar foliculii de par care se afla in faza de crestere activa.

Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara a fost una dintre cele mai frecvente metode de a elimina parul nedorit de zeci de ani. Faptul ca se poate face acasa, ca este un tratament accesibil si permite o piele moale timp de cateva saptamani sunt cateva dintre avantajele sale. Desi este o modalitate foarte versatila de a indeparta parul, disconfortul utilizarii acestuia poate fi mai mare in functie de zonele in care este aplicata ceara. In plus, epilarea cu ceara poate provoca unele afectiuni, cum ar fi dermatita, foliculita sau pseudofoliculita.

Epilarea cu laser

Indepartarea parului cu laser este o metoda de indepartare a parului care poate fi considerata definitiva. Functionarea sa este foarte simpla: laserul actioneaza asupra foliculului de par, determinand oprirea generarii parului pe masura ce sesiunile progreseaza. In acest fel, chiar si de la prima sesiune, puteti observa rezultate. Parul va incepe sa iasa mai rar, pana cand practic dispare complet in zonele tratate.

Indepartarea parului cu laser si ceara, care sunt diferentele?

Cel mai important aspect este durata tratamentului. Cat timp ne bucuram de piele catifelata dupa indepartarea parului cu laser si ceara? In timp ce una este definitiva, cealalta este temporara. Prin indepartarea parului de la radacina, ceara produce o piele moale care poate dura cateva saptamani. Odata ce acest timp a trecut, procesul trebuie reluat. In schimb, indepartarea parului cu laser realizeaza indepartarea definitiva a parului dupa mai multe sesiuni.

Numarul exact va depinde atat de individ, cat si de zona care urmeaza sa fie tratata. De asemenea, se intampla ca metodele traditionale de indepartare a parului (cum ar fi ceara, dar si barbieritul) sa creasca riscul de afectiuni ale pielii, cum ar fi foliculita. Cu toate acestea, datorita indepartarii parului cu laser, aceste posibile patologii nu apar. Prin urmare, epilarea cu laser este este solutia perfecta.

In plus, utilizarea prelungita de ceara pe aceeasi zona poate pigmenta pielea, provocand o intunecare. Dimpotriva, cu epilarea cu laser se obtine o piele mai frumoasa, pe langa prevenirea sau eliminarea unor afectiuni dermatologice, cum ar fi foliculita; prin generarea de colagen, care este favorizat de caldura cauzata de laser.

Epilarea cu laser – avantaje si dezavantaje
Epilarea cu laser este o procedura non-invaziva si non-chirurgicala utilizata pentru eliminarea parului nedorit de pe corp. Aceasta procedura poate fi folosita pentru a elimina parul nedorit de pe fata, picioare, brate, spate, piept, axila si alte zone ale corpului. Epilarea cu laser utilizeaza energia laser pentru a distruge foliculii de par, reducand astfel cresterea parului.

Avantajele epilarii cu laser includ:

Rezultate de lunga durata: Dupa tratamentul cu laser, majoritatea oamenilor obtin o reducere semnificativa a parului. In multe cazuri, parul nu mai creste deloc in zona tratata.
Tratament nedureros: In general, epilarea cu laser este o procedura nedureroasa. Unele persoane pot simti o usoara senzatie de furnicaturi sau caldura in timpul procedurii, insa noile modele de lasere permit capetelor acestora sa genereze cat mai putina caldura.
Procedura rapida: Epilarea cu laser poate fi completata intr-o perioada scurta de timp, in functie de dimensiunea zonei tratate.
Reducerea riscului de iritatii: Epilarea cu laser poate reduce riscul de iritatii sau infectii de piele care pot aparea in urma altor metode de epilare, cum ar fi rasul sau epilarea cu ceara.
Procedura eficienta: Epilarea cu laser este o metoda eficienta de indepartare a parului, care poate fi utilizata pe o gama larga de tipuri de piele si de par.
Cu toate acestea, exista si cateva dezavantaje ale epilarii cu laser, inclusiv:

Cost: Epilarea cu laser poate fi costisitoare, deoarece sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultatele dorite.
Sensibilitate la lumina: Epilarea cu laser poate fi mai putin eficienta pentru persoanele cu pielea mai inchisa sau pentru persoanele cu par mai deschis.
Necesitatea repetarii tratamentului: Epilarea cu laser poate necesita mai multe sedinte de tratament pentru a obtine rezultate optime, ceea ce poate fi un inconvenient pentru persoanele cu un program ocupat.
Epilarea cu ceara – avantaje si dezavataje
Epilarea cu ceara este o metoda populara de indepartare a parului care implica aplicarea unei substante lipicioase (ceara) pe piele, urmata de indepartarea rapida a acesteia pentru a indeparta parul. Acesta poate fi utilizat pe diferite zone ale corpului, inclusiv picioare, brate, axile si zona bikini.

Avantajele epilarii cu ceara includ:

Rezultate care se mentin timp de pana la 6 saptamani
Cost accesibil: Epilarea cu ceara poate fi mai accesibila din punct de vedere financiar in comparatie cu alte metode de epilare.
Comoditate: Epilarea cu ceara poate fi realizata acasa sau la salon, oferind o optiune convenabila pentru indepartarea parului.
Dezavantaje ale epilarii cu ceara:

Durere: Procesul de indepartare a cearii poate fi dureros, deoarece parul este smuls de la radacina.
Riscuri pentru sanatate: Epilarea cu ceara poate creste riscul de iritatii ale pielii, infectii si foliculita.
Cresterea parului: Unele persoane pot experimenta o crestere mai rapida a parului dupa utilizarea epilarii cu ceara.
Sensibilitatea pielii: Epilarea cu ceara poate fi mai putin eficienta pentru persoanele cu pielea sensibila sau pentru persoanele cu par mai subtire si mai putin gros.
Timp si dezordine: Epilarea cu ceara poate fi o procedura dezordonata si poate fi necesar sa petreceti timp in plus curatand suprafetele dupa utilizare.
In concluzie, se poate afirma faptul ca epilarea cu laser este mai eficienta, insa aceasta metoda vine si cu un dezavantaj care poate descuraja – pretul usor ridicat. Cu toate acestea, persoanele care au urmat sau urmeaza sedinte de epilare cu laser se declara multumite de rezultate, adica firele de par au crescut putin sau deloc, iar grosimea firului s-a redus.

Cum sa ai grija de pielea ta indiferent de metoda pe care o alegi pentru epilare

Odata cu inaintarea in varsta, pielea produce din ce in ce mai putin colagen, motiv pentru care isi pierde din elasticitate, iar semnele imbatranirii devin din ce in ce mai vizibile. Drept rezultat, au aparut numeroase rutine de ingrijire care contribuie la pastrarea unui aspect cat mai tanar al pielii si la redarea prospetimii acesteia. Cel mai probabil ai observat numeroase variatii de produse anti-aging - creme antirid, serumuri, fiole - lucru care poate crea anumite confuzii. Care este caracteristica fiecarui produs? Cand si cum ar trebui folosite? Descopera mai multe in cele ce urmeaza.

”Rutina anti-aging poate parea complicata deoarece exista o mare diversitate de produse disponibile, cu texturi si compozitii foarte diferite. Cei trei pasi pe care vi-i recomand sunt: 1/ curatarea tenului cu o solutie micelara si cu un gel spumant, 2/ aplicarea produsului cu ingrediente active, care in functie de concentratie poate fi o fiola (maxima), un ser (intermediara) sau o crema (minima), urmata de 3/ folosirea unui produs de hidratare (seara) sau de fotoprotectie (dimineata). Pentru o rutina si mai rapida s-au conceput produse hibrid precum Anthelios Age Correct care imbina ultimii doi pasi de ingrijire matinala”, ne-a povestit Dr. Mara Mihai, Sef de Lucrari, Medic Primar Dermato-Venerologie. 

Vrei sa afli mai multe sfaturi de la Dr. Mara Mihai?

Bibliografie:

Kessler R. More than Cosmetic Changes: Taking Stock of Personal Care Product Safety. Environ Health Perspect; FDA. Cosmetics: Guidance & Regulation; Laws & Regulations. Prohibited & Restricted Ingredients. [website]. U.S. Food and Drug Administration, Silver Spring, MD. Updated 26 January 2015;
Schwanitz HJ, Riehl U, Schlesinger T, et al. (2003). "Skin care management: educational aspects". Int Arch Occup Environ;
Blume-Peytavi U, Hauser M, Stamatas GN, Pathirana D, Garcia Bartels N (2012). "Skin care practices for newborns and infants: review of the clinical evidence for best practices";

 

Articole similare
Anatomie: Cele mai comune boli ale urechii interne. Cum le poti evita Anatomie: Cele mai comune boli ale urechii interne. Cum le poti evita

Puteti simti sunete mai puternice decat sunt in realitate, dificultati in urmarirea firului conversatiei atunci cand exista mai multi interlocutori, mai multe dificultati in intelegerea vocilor feminine decat vocile masculine, distinctia dificila a sunetelor inalte, de exemplu.

18 aprilie 2023
Edited 18 aprilie 2023
citește articolul
Catalizatorii metabolici: Ce sunt, cum ii recunosti, cum te ajuta sa arzi grasimile Catalizatorii metabolici: Ce sunt, cum ii recunosti, cum te ajuta sa arzi grasimile

Suplimentele de tip ,,catalizatori metabolici" sunt de obicei tablete sau „capsule de ardere” luate pe cale orala. Contin o gama larga de vitamine, minerale, fibre, cafeina, ierburi si alte plante.

13 aprilie 2023
Edited 18 aprilie 2023
citește articolul
Afectiuni ale limbii: Ce boli pot ascunde, preventie si tratament Afectiuni ale limbii: Ce boli pot ascunde, preventie si tratament

Exista o varietate de afectiuni ale limbii care pot provoca diferite simptome si probleme de sanatate. Nu exista un singur tip de modificari ale limbii pe care sa le putem lua in considerare. Varietatea de simptome care pot aparea este semnificativa si, pe baza lor, specialistul va face diagnosticul problemei.

13 aprilie 2023
Edited 13 aprilie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...