Catalizatorii metabolici: Ce sunt, cum ii recunosti, cum te ajuta sa arzi grasimile
Catalizatorii metabolici sunt practic acele suplimente alimentare sau substante inrudite care contribuie la arderea excesul de grasimI din organism. Unele dintre aceste SUPLIMENTE le gasim in forma genuina in natura. Acestea includ cafeina si yohimbina. Utilizarea suplimentelor suplimentare poate interfera cu metabolismul sau sanatatea generala. Atunci cand sunt combinate cu un stil de viata activ si o dieta inteligenta, catalizatorii metabolici pot fi eficienti. Exista diferite tipuri de catalizatori metabolici. Unii folosesc cafeina si alti stimulenti pentru a creste rata metabolica, prin urmare, sa arda mai multe calorii pe parcursul zilei. Alte arzatoare de grasimi se concentreaza pe reducerea poftei de mancare.
Cum functioneaza catalizatorii metabolici?
Catalizatorii metabolici functioneaza prin cresterea tensiunii arteriale si cresterea cheltuielilor totale de energie. Ceea ce poate duce in cele din urma la pierderea in greutate in timp. Ar trebui sa luati masuri de precautie daca aveti deja hipertensiune arteriala. Este dovedit ca administrarea acestor suplimente ar putea duce la hipertensiune arteriala. Studiile au aratat ca suplimentele pentru arzatorul de grasimi ar putea sa nu functioneze asa cum doriti. Nu va fac celulele adipoase sa dispara in mod magic. In schimb, ele pot functiona ajutand la pierderea in greutate in alte moduri. Aceasta include:
- Cresterea metabolismului - Reducerea cantitatii de grasime pe care corpul dumneavoastra o absoarbe
- Suprimarea poftei de mancare - Arzatorul de grasimi functioneaza teoretic. Totusi, totul depinde de ingrediente. Deoarece suplimentele pentru arzatorul de grasimi nu sunt aprobate de FDA, nu puteti fi intotdeauna sigur ce este inauntru.
Ce ingrediente contin catalizatorii metabolici?
Suplimentele pentru arzatorul de grasimi sunt de obicei tablete sau „capsule de ardere” luate pe cale orala. Contin o gama larga de vitamine, minerale, fibre, cafeina, ierburi si alte plante. Cafeina este un ingredient comun deoarece stimuleaza sistemul nervos central si ajuta la arderea caloriilor. Suplimentele pot contine mai multa cafeina decat cafeaua, ceaiul sau ciocolata obisnuite. Ceaiul verde este, de asemenea, un ingredient comun pentru arzatoarele de grasimi.
Deoarece ceaiul verde ajuta la arderea caloriilor si la reducerea grasimilor pe care le absorbi din alimente. Carnitina este un compus care va stimuleaza metabolismul si va ofera energie. Poate fi gasit in carne si produse lactate si este produs in mod natural de ficat si rinichi. Cu toate acestea, beneficiile sale de pierdere in greutate sunt discutabile. Fibra solubila. Acest ingredient nu se gaseste in toate arzatoarele de grasime, dar puteti gasi unele cu cantitati mari de fibre. Fibrele va ajuta sa va controlati apetitul, iar fibrele solubile pot ajuta la prevenirea absorbtiei de grasime din alimente. Majoritatea suplimentelor contin o multime de ingrediente diferite, de obicei mai mult decat ceea ce este benefic pentru sanatatea ta. Aceste ingrediente necunoscute pot face ca arzatoarele de grasimi sa reactioneze imprevizibil cu corpul tau.
Suplimentele de tip catalizatori metabolici sunt sigure?
Suplimentele pentru arzatorul de grasimi nu sunt reglementate de FDA (Food and Drugs Administration). Din acest motiv, este posibil sa va asumati un risc pentru sanatate prin luarea lor. In primul rand, nu obtineti intotdeauna o imagine completa a ceea ce este in supliment. Unele studii asupra acestor suplimente au gasit ingrediente in interior care nu sunt enumerate pe sticla. In al doilea rand, doar pentru ca un supliment se numeste „natural” nu inseamna ca este sigur. Unele suplimente pentru arzatorul de grasimi au fost legate de probleme precum afectarea ficatului.
Suplimentele de tip catalizatori metabolici nu sunt reglementate de FDA (Food and Drugs Administration). Din acest motiv, este posibil sa va asumati un risc pentru sanatate prin luarea lor. In primul rand, nu obtineti intotdeauna o imagine completa a ceea ce este in supliment. Unele studii asupra acestor suplimente au gasit ingrediente in interior care nu sunt enumerate pe sticla. In al doilea rand, doar pentru ca un supliment se numeste „natural” nu inseamna ca este sigur.
Unele suplimente de tip catalizatorii metabolici pot afecta functia hepatica. Unele ierburi, cum ar fi edera, care a fost folosita candva ca si catalizator metabolic este interzisa de FDA. Provoaca hipertensiune arteriala, schimbari de dispozitie, ritm cardiac neregulat, accident vascular cerebral, convulsii si atacuri de cord. Inainte de a lua aceste suplimente, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra. Ingredientele lor pot interfera cu alte medicamente pe care le luati. Arzatoarele de grasimi pot fi periculoase si pot cauza probleme grave daca sunt amestecate cu medicamente gresite.
Cum se administreaza catalizatorii metabolici?
Cel mai bun moment pentru a introduce in alimentatie catalizatorii metabolici este atunci cand te trezesti. Mai exact cu 30 de minute inainte de micul dejun sau de antrenamentul de dimineata. Acest lucru se datoreaza faptului ca metabolismul corpului tau incetineste atunci cand dormi. Pentru persoanele care sunt sensibile la stimulente, va recomandam sa luati pudra de arzator de grasimi inainte de pranz. Astfel incat corpul dumneavoastra sa aiba timp sa se relaxeze inainte de culcare. Dupa ce iei arzatorul de grasimi de dimineata, este timpul sa faci miscare. Acest lucru va maximiza efectele sale de ardere a grasimilor. Trebuie sa il utilizati impreuna cu o dieta sanatoasa si exercitii fizice regulate. Iata cateva posibile efecte secundare ale acestor substante de ardere a grasimilor:
- Consumul regulat de cofeina o va face mai putin eficienta in timp.
- Luarea prea multa cofeina intr-o perioada scurta te poate face sa te simti anxios, nervos sau epuizat.
- Folosirea prea multa pudra de proteine, mai ales daca are in plus zahar sau aditivi, poate contribui la cresterea in greutate.
- Utilizarea prea multor „arzatoare de grasimi” naturale, in special suplimente, poate duce la insuficienta hepatica acuta.
Nu exista o ”pilula magica” care sa va rezolve problemele cu greutatea. Cu toate acestea, o multime de solutii naturale va pot ajuta sa ardeti mai multe grasimi. Trebuie combinate cu un stil de viata care promoveaza sanatatea, care include o dieta bogata in nutrienti si exercitii fizice. Asta este singura sansa de a profita la maxim de beneficiile arzatoarelor de grasimi.
De ce are nevoie organismul de crom. De ce cromul este un catalizator metabolic
Cand vorbim de picolinat de crom trebuie sa intelegem ce inseamna acest compus. Cromul picolinat este un supliment nutritiv, care creste eficienta insulinei si ajuta la transportul glucozei din fluxul sanguin la membranele celulelor. Este considerat un mineral cu multiple beneficii pentru organism, care se utilizeaza cel mai des in curele de detoxifiere, deoarece reduce apetitul alimentar si in acelasi timp intensifica metabolismul si stimuleaza arderile calorice. In cadrul unui studiu american se arata ca administrarea a 1000 de micrograme/zi de crom picolinat a dus la reducerea poftei de mancare si a aportului alimentar in cazul femeilor supraponderale, fara probleme de sanatate. Aceste rezultate au fost obtinute dupa o perioada de opt saptamani, timp in care s-a administrat zilnic un supliment cu crom.
Si asta nu e tot. Studii efectuate in New York, California si Atlanta pe un grup de persoane cu depresie sau diferite tulburari alimentare psihologice precum burnout, anorexie si care au primit 600 de micrograme/zi de crom picolinat, au aratat ca si echilibrul lor psihic s-a imbunatatit. In plus, specialistii subliniaza faptul ca doze de 600 pana la 1000 de micrograme/zi de crom contribuie la scaderea frecventei episoadelor de alimentatie excesiva si a simptomelor depresiei. Ultimele studii efectuate in paralel la unitati de cercetare din America si Europa au aratat ca persoanele cu zahar din sange mai mare si sensibilitate mai mica la insulina pot raspunde mai bine la suplimentele de crom. Un studiu amplu pe mai mult de 62.000 de adulti din SUA a aratat ca probabilitatea de a dezvolta diabet a fost cu 27% mai mica la cei care au luat suplimente alimentare care contin crom.
Bibliografie:
Hininger I, Benaraba R, Osman M, Faure H, Marie Roussel A, Anderson RA, 2017;
„Picolinat de crom - efecte secundare, dozare, interacțiuni - medicamente.” EverydayHealth.com, 9 mai, 2016;
Busch, Sandi. „Pericolele de polinicotinat de crom.” LIVESTRONG.COM, Leaf Group, 3 octombrie, 2017;