The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Data publicării: 17 mai 2018
Ultima actualizare:
3 februarie 2023
Pielea bebelusului este foarte sensibila si se poate irita usor, iar cauza cea mai frecventa este datorata scutecului. Iritatia de scutec nu arata intotdeauna la fel si trebuie urmarita cu atentie deoarece mai multe afectiuni dermatologice care apar la copii se pot manifesta foarte asemanator.
Diagnostic posibil (dermatita, eczema, eritem)
Iritatia de scutec apare in zona inghinala si a fesierilor, se manifesta prin roseata si este cauzata de urina si scaunul care stau in contact cu pielea bebelusului un timp indelungat, fiind favorizata si de scutecele de plastic care nu permit pielii sa respire. Daca iritatia este insotita si de bubite si acestea se intind dincolo de zona scutecului poate fi vorba de o dermatita atopica sau eczema, cu atat mai mult cu cat este insotita si de mancarime si exista un istoric familial in acest sens. Dermatita de contact, denumita si eritem fesier, este deseori cauzata de folosirea detergentilor necorespunzatori in spalarea hainelor micutului. Odata cu modificarea alimentatiei la bebelusi poate aparea dermatita de scutec. Aceasta se manifesta prin aparitia pustulelor, nodulilor si crustelor in zona inghinala.
Ce sa nu faci in tratarea iritatiilor la bebelusi
Nu lasa scutecul ud in contact cu pielea prea mult timp. Acesta trebuie schimbat de fiecare data cand este necesar si intotdeauna trebuie verificat dupa masa si inainte de culcare. De asemenea, nu folosi produse dure pentru igiena, de exemplu produse destinate adultilor, indiferent daca sunt recomandate pentru pielea sensibila. Alege produse create special pentru ingrijirea pielii bebelusilor si la final sterge cu comprese inmuiate in ceai de musetel, acesta avand efect antiinflamator si antibacterian. Nu pune imediat un scutec nou decat daca este absolut necesar si timpul sau conjunctura nu-ti permit altfel. Este recomandat sa lasi pielea micutului sa respire cel putin cateva minute inainte de aplicarea unui scutec nou. Nu folosi scutece stramte care pot irita suplimentar pielea.
Cel mai bun tratament pentru iritatiile produse de scutece
Iritatiile de scutec se pot trata rapid si eficient chiar acasa. In cazuri foarte rare este necesar sa te prezinti cu bebelusul la medic pentru investigatii amanuntite si atunci este vorba de o afectiune dermatologica. Unguentul Bepanthen este de un real ajutor in tratarea iritatiilor de scutec si trebuie folosit de toate mamicile. Acesta calmeaza rapid pielea si asigura refacerea sa, ofera protectie impotriva frecarii si a agentilor iritanti si, in plus, mentine nivelul optim de hidratare, lasand pielea moale si catifelata imediat dupa aplicare.
Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...