Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Lacrimi artificiale lubrifiante pentru ochi obositi

Lacrimi artificiale lubrifiante pentru ochi obositi

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 14 septembrie 2017 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Lacrimile artificiale lubrifiante au devenit o necesitate a timpului prezent, din ce in ce mai multe persoane confruntandu-se cu disconfort la nivelul ochilor. In majoritatea cazurilor oboseala oculara si sindromul ochilor uscati stau la baza, manifestari aflate in stransa legatura cu evolutia societatii, cu aparitia noilor tehnologii si cu cresterea gradului de poluare.

Cauzele ochilor obositi

Lipsa somnului este prima cauza care contribuie la oboseala ochilor, alaturi de privitul pentru un timp indelungat la televizor sau calculator. Totodata, cititul la lumina slaba, expunerea indelungata la o lumina puternica, de exemplu la razele ultraviolete, si condusul unui autovehicul pentru o perioada lunga de timp pot determina instalarea oboselii la nivelul ochilor. In general, persoanele care isi folosesc foarte mult privirea pentru exercitarea meseriei, clipesc rar sau poarta constant lentile de contact se confrunta cu acest disconfort care, in timp, poate afecta desfasurarea activitatilor uzuale. Pe de alta parte alergiile si astigmatismul sunt afectiuni care implica aparitia acestui simptom, alaturi de sindromul ochilor uscati, afectiune cauzata fie de disfunctia glandei lacrimare sau a glandei meibomian, fie de inaintarea in varsta sau administrarea timp indelungat a medicamentelorantihistaminice, antidepresive sau anticonceptionale.

Lacrimi artificiale fara conservanti

Cu toate ca nu afecteaza in mod direct calitatea vederii, ochii obositi sunt o conditie care necesita tratament, deoarece, in timp, pot deveni sensibili la infectii, cu atat mai mult cu cat vorbim de o cauza care nu poate fi inlaturata, de exemplu sindromul ochilor uscati. Cel mai bun remediu in acest caz sunt lacrimile artificiale lubrifiante fara conservanti. Acestea au atat rol hidratant si umectant, cat si calmant si protector, oferind ochilor o senzatie revigoranta. Acestea se pot folosi de fiecare data cand este nevoie pe parcursul unei zile, fara a irita suplimentar ochii.

Cele mai bune lacrimi artificiale

In majoritatea cazurilor, ochii obositi pot fi insotiti si de alte simptome ca inrosirea, iritatia si inflamatia, insotite de mancarime si usturime sau depunerea de mucus in interiorul ochiului, fapt care poate conduce la incetosarea privirii. De asemenea, senzatia de „nisip in ochi” este o manifestare constanta atunci cand ochii sunt obositi si suprasolicitati. Inca de la primele simptome se recomanda aplicarea lacrimilor artificiale, cele recomandate fiind cele care intrunesc mai multe proprietati. Cele mai bune lacrimi artificiale sunt cele care, pe langa hidratare si umezire, emoliaza, regenereaza celulele de la suprafata ochiului si refac stratul lipidic. De asemenea, formulele care se adapteaza pH-ului filmului lacrimal inlatura eficient disconfortul si inhiba evaporarea suprafetei umede care protejeaza ochiul.

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina