Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Mentine greutatea ideala cu ajutorul suplimentelor naturale
Postat in: Info sanatate

Mentine greutatea ideala cu ajutorul suplimentelor naturale

Fie ca va doriti sa scapati de cateva kilograme in plus, fie ca doar va doriti sa va mentineti un tonus bun, suplimentele alimentare naturale sunt extrem de eficiente pentru mentinerea greutatii ideale. Pentru o silueta de invidiat se recomanda abordarea unui stil de viata echilibrat care sa implice o alimentatie sanatoasa si miscare, minim 30 de minute in fiecare zi.

Care este greutatea ideala?

Mentinerea greutatii ideale are un impact pozitiv atat asupra psihicului cat si asupra fizicului, fiind o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii. Greutatea ideala se afla in functie de varsta, inaltime si sex. La modul general se crede ca o femeie trebuie sa aiba cu 10 kg mai putin decat inaltimea sa (calculul se face scazand 10 kg din numarul de centrimetri, peste un metru al inaltimii), iar in cazul barbatilor, cu 10 kilograme mai mult decat inaltimea. Ei bine, greutatea normala se obtine, de fapt, in functie de indicele de masa corporala, notat IMC. Acesta reprezinta raportul dintre greutate si patratul inaltimii exprimat in metri. Din calculul acestei formule, reiese ca greutatea ideala este greutatea ce corespunde unui IMC aflat intre 18,5 si 24,9, in cazul adultilor.

Cum putem accelera metabolismul?

Metabolismul lent este una dintre cauzele principale care conduc la acumularea kilogramelor in plus. Insa, nu este o situatie chiar atat de tragica si nici nu trebuie privita ca pe o condamnare, deoarece metabolismul poate fi pus in miscare urmand cateva sfaturi simple si indicatii de baza. In primul rand sportul este cel mai bun aliat al siluetei perfecte, urmat indeaproape de o dieta echilibrata, bazata pe alimente sanatoase. Pentru accelerarea metabolismului, o metoda eficienta este practicarea sportului inca de dimineata, mai exact 5 minute de miscare imediat dupa ce v-ati trezit, vor face minuni pentru silueta. La fel de important este si pasul urmator care impune un mic dejun bogat si sanatos. De asemenea, nu mancati seara foarte tarziu si alegeti sa consumati alimente cu un continut caloric slab. Respectati regula impusa de nutritionisti si mancati cu cel putin 3 ore inainte de a va culca. In acest sens, studiile au demonstrat ca persoanele care dorm minim 8 ore pe noapte se bucura de un metabolism mult mai activ. Pe de alta parte, pentru accelerarea metabolismului consumati alimente picante si beti mai multa apa. Conform unor studii desfasurate in California, daca beti zilnic doua pahare de apa cu gheata sau apa usor inghetata, reusiti sa accelerati cu pana la 50% metabolismul. O alta metoda eficienta de accelerare a metabolismului presupune alternarea la dus a apei calde cu apa rece. Asa numitele dusuri scotiene au calitatea de a pune sangele in miscare, de a crea energie si de a pune metabolismul in miscare.

Eliminarea excesului de apa

Retentia de apa in organism este o alta cauza a cresterii in greutate, aflata in stransa legatura cu dieta. Persoanele care consuma multa sare, cu precadere preluata din mezeluri si alte alimente procesate sau semi-preparate, sunt mult mai expuse acumularii de apa in tesuturi. Cu toate ca exista mai multe modalitati de a elimina excesul de apa din organism, suplimentele alimentare cu rol diuretic raman cele mai eficiente. In topul plantelor care favorizeaza eliminarea retentiei de apa din corp sunt ceaiul verde, papadia, coada soricelului, urzica si socul. De asemenea, anumite minerale, ca zincul, potasiul si calciul pot avea efecte pozitive in acest caz. Pe de alta parte, pentru eliminarea excesului de apa din organism se recomanda practicarea exercitiilor fizice si combaterea stresului, un factor declansator al tulburarilor hormonale, o alta cauza care sta la baza predispozitiei organismului de a retine apa. Totodata, un rezultat impresionant este obtinut si in urma drenajului limfatic, un tip de masaj care are ca scop evacuarea excesului de lichide din corp.

31 iulie 2017

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.