Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Mentine tensiunea arteriala in valori normale cu uleiul de krill

Mentine tensiunea arteriala in valori normale cu uleiul de krill

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 19 mai 2017 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Tensiunea arteriala nu este altceva decat presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange si apasa pe peretii acestora. Este, deci, un parametru care influenteaza semnificativ buna functionare a sistemului circulator si, implicit, a inimii. Insa o crestere a tensiunii arteriale, chiar si pe termen lung, poate trece neobservata daca nu avem obiceiul sa o masuram periodic.

Care sunt valorile normale pentru tensiunea arteriala

„Boala tacuta”, cum i se mai spune hipertensiunii arteriale (HTA) ca urmare a discretiei sale in manifestari, poate fi depistata si diagnosticata prin intermediul unor masuratori repetate, efectuate de un medic.
O valoare intre 120-139/80-89 mmHg plaseaza persoana in cauza in anticamera hipertensiunii arteriale, confruntandu-se cu asa-numita prehipertensiune arteriala, conform datelor oferite de Asociatia Americana a Inimii.
Daca, in mod constant, dispozitivul de masurare a tensiunii arteriale indica valori cuprinse intre 140-159/90-99 mmHg, este vorba despre o HTA de grad 1. Din aceasta faza, medicul poate recomanda, in afara masurilor de ajustare a stilului de viata, un tratament medicamentos.
Iar cand tensiunea arteriala are, constant, valori peste 160/100 mmHg, este vorba despre o HTA de grad 2, nevoia unui tratament medicamentos fiind o certitudine.

Ce simptome da hipertensiunea arteriala

Desi, in general, tacuta si discreta, hipertensiunea arteriala poate deveni ceva mai vocala prin manifestarea repetata a unor dureri de cap matinale, imediat dupa trezire, prin senzatia de vajait in urechi, prin aparitia unor stari de ameteala, cu tulburarea vederii.
In situatii critice, cand tensiune arteriala depaseste 180/110 mmHg, pot aparea simptome precum dureri in piept, senzatie de sufocare, tulburari de vedere si/sau dificultati de vorbire, iar persoana in cauza trebuie sa ajunga de urgenta la un spital pentru a primi ajutor.

Uleiul de krill pentru tensiunea arteriala

Pentru ca regleaza nivelul colesterolului si, astfel, previne formarea placii de aterom in interiorul arterelor, uleiul de krill are, indirect, si efect de reglare a tensiunii arteriale. Cum asa? Ei bine, daca lumenul vaselor s-ar fi micsorat prin depunerea ateromului, iar peretii ar fi devenit mai rigizi, ar fi fost nevoie ca sangele sa circule cu o presiune mai mare. In schimb, pentru ca uleiul de krill previne ingustarea vaselor si le mentine flexibile, ba mai si fluidizeaza sangele, tensiunea arteriala poate inregistra valori intre limite normale.
Cu cat procesul de reglare a colesterolului va incepe mai curand dupa depistarea hipercolesterolemiei, cu atat sunt mai mari sansele ca tensiunea sa aiba valori mai aproape de limita normala.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina