Probleme ale pielii cand se raceste vremea si cum sa le eviti
Odata cu instalarea anotimpului rece, odata cu sosirea toamnei, vantul, frigul si umiditatea scazuta devin principalii inamici ai pielii. Este perioada in care toata lumea se confrunta cu pielea uscata, iritata si cu aparitia senzatiei de mancarime sau chiar durere. Aerul rece si uscat afecteaza stratul subtire hidrolipidic de la nivelul pielii, care asigura hidratarea acesteia, putand astfel provoca uscarea excesiva, eczeme, rosacee, matreata sau psoriazis.
Chiar daca nu ai pielea sensibila si uscata, sezonul rece poate fi inamicul oricui, de aceea este important sa se tina cont de cateva sfaturi, usor de pus in practica de toata lumea, precum: asigurarea unui nivel optim de umiditate in casa, folosirea unei creme nutritive, pe baza de uleiuri, care sa previna deshidratarea pielii, folosirea cremelor cu factor de protectie solara pe zonele expuse razelor ultraviolete, evitarea expunerii prelungite la temperaturi joase, imbracaminte adecvata temperaturii scazute, o igiena corecta cu produse potrivite, cu actiune delicata asupra pielii (atentie, baile foarte dese si fierbinti, dar si produsele pe baza de alcool sau antibacteriene pot afecta stratul natural de ulei al pielii).
Cum sa alegi fondul de ten in sezonul rece
Sezonul rece vine cu noi provocari cand vorbim de alegerea produselor dermato potrivite. Fondul de ten se alege in functie de sezonul in care te afli. Asadar, cand vine vorba despre toamna, atat corpul, cat si tenul tau au nevoie de o ingrijire mai atenta. Te imbraci mai gros, folosesti anumite creme de hidratare, dar iti si protejezi tenul fata de intemperiile vremii.
Care este fondul de ten potrivit pentru lunile de toamna?
Odata cu instalarea frigului, formulele care lasa tenul mat trebuie evitate, chiar daca tipul de ten pe care-l ai este gras. Excesul de sebum se poate tine sub control cu ajutorul unei pudre. Insa, aplici un strat foarte subtire. Te poti apara de vremea rece folosind alte fonduri de ten:
- Fond de ten sub forma de spuma;
- Fond de ten fluid;
- Fond de ten cremos.
Fondul de ten sub forma unei spume iti va acoperi tenul corect si iti va oferi un finisaj mat, fara a incarca pielea. Este o varianta potrivita pentru toate tipurile de ten in timpul sezonului rece. Ingredientele din care este creat au rolul de a proteja pielea ta delicata impotriva incarcarii. In compozitie sunt prezente polimerii de silicon.
Aplicarea este foarte usoara. Ai nevoie doar de un buretel. Cu ajutorul miscarilor de tapotare, va rezulta un aspect natural si catifelat. Desigur, este recunoscut pentru puterea mare de acoperire. In alta ordine de idei, in cazul in care ai un ten gras cu prea mult exces de sebum, poti aplica putina pudra pentru estomparea luciului.
Fondul de ten fluid se potriveste de minune pentru tipul de ten normal, fiind o formula translucida. Prin ten normal ne referim la tenul ce nu prezinta pete depigmentare sau imperfectiuni. Majoritatea femeilor il folosesc pentru faptul ca le protejeaza tenul, dar si le ofera un colorit usor.
Pentru cine are un ten uscat, fondul de ten fluid si hidratant este solutia vitala pentru sezonul rece. Se aplica usor, continand apa si uleiuri hidratante. Toate ingredientele au rolul de calmare, hidratare si protejare, factori ce necesita sa fie indepliniti pe temperaturi scazute.
Fondul de ten tip crema este rezitent la sebum. In combinatie cu el, poti sa alegi sa nu folosesti pudra. Puterea de acoperire este mare, iar el ramane un timp indelungat pe piele. Se poate aplica cu ajutorul unui buretel, fara a incarca tenul.
Sfaturi pentru aplicarea fondului de ten
Cine este pasionat de make-up cu siguranta isi doreste sa afle cateva trucuri utile pentru aplicarea mai usoara si eficienta a machiajului. Asadar, in randurile ce urmeaza vei afla cateva secrete din spatele unui machiaj reusit in sezonul rece.
Se intampla ca in unele zile sa ai nevoie de inca cinci minute de somn, insa cateodata adormi mai mult si esti pe graba. Ei bine, machiajul tot trebuie realizat, iar fondul de ten pare sa nu se intinda cum iti doresti. Daca vrei sa il aplici mai repede, atunci pune-l intai in palma, iar cu miscari circulare il incalzesti, fiind mai usor de aplicat.
In cazul in care ai imprefectiuni pe fata, nu folosi o cantitate mare de fond de ten. Faci mai mult rau decat bine. Insa, daca totusi iti doresti sa acoperi, foloseste un baton corector. Astfel, vei evita incarcarea tenului.
Cu siguranta ti-ai dorit macar o data sa te machiezi si sa ai un aspect cat mai natural al tenului. Nu uita ca totul este posibil. Poti optine efectul de natural si catifelat cu ajutorul unei tehnici de aplicare a fondului de ten, folosind doar degetelor sau a un buretel. Pentru machiajele de seara sau mai sofisticate se vor folosi pensule speciale de aplicare a fondului de ten.
Trucuri utile de beauty pentru lunile de toamna
In timpul sezonului rece ne imbracam mai gros si avem mai mare grija de noi. Aceasi atentie sporita trebuie oferita si tenului. Astfel, iarna poti aplica niste trucuri de beauty specifice sezonului rece. Deoarece temperaturile scazute au un efect negativ asupra tenului, unele trucuri vor deveni reguli.
Iarna nu exista nici un machiaj fara o baza. Acest produs pentru machiaj este hranitor. Iar daca alegi sa-ti faci machiajul iarna fara baza, atunci vei observa ca pielea ta va capata un aspect diferit, deoarece ea incearca sa absoarba umectantii din fondul de ten pentru a se hidrata. Insa, baza de machiaj va hrani, hidrata si proteja tenul.
Fondul de ten se alege potrivit pentru perioadele geroase. Dupa cum am specificat in randurile anterioare, consistenta sa este diferita fata de fondurile de ten pentru vara. Doar ca si culoarea difera. In timpul iernii, bronzul nu este la fel de proeminent ca si vara. Astfel, va trebui sa iti alegi un fond de ten cu o idee mai deschis decat cel ce-l folosesti in sezonul cald.
Blush-ul poate fi evitat in timpul sezonului rece sau macar aplicat in cantitati mai mici. Datorita trecerii bruste de la frig la cald, obrajii tai se vor inrosi, tenul tau capatand un blush natural. Contrar, risti sa creezi un efect de incarcat. Machiajul trebuie sa iti avantajeze si sa iti puna in evidenta trasaturile fetei.
Prin urmare, toate femeile recunosc ca fondul de ten este precum rimelul, indispensabil indiferent de anotimp, de tendinte si de tipul de ten. Insa, in timpul iernii, reprezentantele frumusetii sunt nevoite sa isi aleaga alt produs. Iarna poti renunta la fondul de ten cu protectie SPF, pentru un fond de ten mai nutritiv. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la crema protectoare.
Datorita faptului ca iarna te expui la diferente de temperaturi, la aerul conditionat, la ger si la umezeala, fondul de ten ales trebuie sa fie unul hidratant, ce-ti poate proteja cu adevarat tenul impotriva factorilor externi.
Tratarea afectiunilor pielii aparute in cand se raceste vremea
Eczema – temperatura si umiditatea scazute reprezinta principalii factori de risc pentru declansarea unei eczeme, care se manifesta in special la nivelul mainilor, prin piele uscata, rosie, crapata, dureroasa, mancarime si vezicule lichidiene. Tratamentul consta in ingrijirea atenta a mainilor sau zonelor afectate si folosirea regulata a unei creme nutritive. In anumite situatii, medicul specialist poate recomanda anumite produse farmaceutice, pentru faza acuta de manifestare.
Psoriazis – este o afectiune inflamatorie, caracterizata cel mai adesea prin placi eritematoase, acoperite de scuame argintii, care cauzeaza mancarime si chiar durere. Zonele cel mai frecvent afectate sunt coatele, genunchii, scalpul, zona lombo-sacrala. Exista diverse abordari terapeutice, multe incluzand preparate topice de tipul cremelor emoliente, unguente si uleiuri vegetale. Acestea reduc descuamarea, avand eficacitatea maxima cand sunt aplicate de doua ori pe zi si imediat dupa baie si sunt recomandate mai ales in cazurile usoare si moderate. Pentru fazele avansate, medicul specialist poate indica preparate topice pe baza de acid salicilic, corticosteroizi, gudron.
Rozaceea – produce vasodilatatie, eritem, teleangiectazii si pustule, localizate la nivelul fetei, scalpului, gatului si urechilor. Odata aparuta, rosaceea nu mai poate fi tratata, scopul tratamentului fiind controlarea cat mai eficienta a simptomelor. Se incearca, in prima etapa, evitarea factorilor declansatori, iar pentru fazele inflamatorii se recomanda anumite antibiotice, emoliente pe baza de retinoizi si fototerapie. Inainte de expunerea la frig, se recomanda aplicarea unui strat generos de crema pe zonele afectate de rozacee.